Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
peteo Profil |
#1 · Zasláno: 23. 1. 2013, 23:00:23
inštalovať alebo nie?
nahrádza klasické (hardwérové) ramky? |
||
Mike8748 Profil |
#2 · Zasláno: 23. 1. 2013, 23:09:21
peteo:
heh... trochu víc studia to chce RAM disk ti z volné paměti v rámci systému udělá disk, který je pak možné používat jako jakýkoliv jiný (s tím že neuchová data když vypněš pc) hodí se pro dočasné soubory např (přecijenom práce s RAM je výrazně rychlejší než práce s diskem) pokud celkové RAM v pc máš málo tak na ramdisk kašli. pokud nevyužíváš nějakou aplikaci která intenzivně pracuje s dočasnými soubory na disku, tak na to kašli taky. |
||
peteo Profil |
#3 · Zasláno: 23. 1. 2013, 23:17:13
Mike8748:
je mi jasné, že data na tomto disku neostanú zachované (od toho sa asi volá RAM disk). Ide o to, či mi to napr. zrýchli napr. prácu na internete (v mozille keď mám otvorených povedzme 15 -20 listov a do toho si pre niečo otvorím chrome alebo pre kontrolu operu či IE). Nejaké 4 GB priestoru (RAMDisk 4.0.4 RC2) sa mi nezdá tak veľa, keď to zrýchli beh počítača (no Acer Aspire 3100 nie je žiadny mladík, že). |
||
Mike8748 Profil |
peteo:
konkrétně u firefoxu to bude k ničemu protože FF sám používá cache v paměti, takže ramdisk by nebyl moc využíván. navíc aces aspire 3100 má max 4gb ram, když tam řekněme 1GB ukousneš pro ten ramdisk tak je pravděpodobnější že ti "dojde" pamět a windows začnou cachovat do stránkovacího souboru (na disk) takže by spíš docházelo ke zpomalení práce na pc. edit: samozdřejmě nic ti nebrání to vyzkoušet s 512mb nebo 1gb ramdiskem, akorát je potom potřeba v prohlížečích (a ostatních programech) správně nastavit cestu pro dočasné soubory, aby ten ramdisk využily. víc jak 1gb ramdisk bych na systému s 4gb ram nedával |
||
peteo Profil |
#5 · Zasláno: 23. 1. 2013, 23:46:14
Mike8748:
oh, jasné. vlastne by som sa pripravil o momentálne dostupnú ram. Ďakujem, článok som prečítal asi piatykrát a teraz mi to došlo, stačí nakopnúť správnym smerom. PS: dnes mi to nejako nechápe, nevidím triviálne veci. ale práve preto ďakujem, snáď to tiež niekomu pomôže. |
||
Časová prodleva: 12 let
|
0