Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Robbie Profil * |
#1 · Zasláno: 2. 2. 2013, 14:21:16
chtěl bych se optat, zda někdo poradí, Jak nainstalovat windows7,8 do freedosu?
Zkusil sem nainstalovat win 7 64bit verzi, ale poté, co se načtou win soubory, a má se objevit modrá instalační obrazovka, tak se nahoře objeví jen pár barevných pruhů, které pak zmizí a na černé obrazovce je jen nápis Starting Windows a nic se nedeje. Neví nekdo , kde by mohla být chyba? Děkuji, nechce se mi hned nový notebook dávat do servisu , pokud to nebude vyložene nutné.. Děkuji za jokoukoliv radu nebo odkaz na vlákno s radou. R. |
||
LudekBrno Profil |
#2 · Zasláno: 2. 2. 2013, 21:02:14
Robbie:
A jaký smysl má instalovat windows 7, 8 do DOSu? To se snad instaluje na holý disk, žádný DOS pod instalací běžet nemá. |
||
margin Profil * |
#3 · Zasláno: 2. 2. 2013, 21:41:07
Instalovat "do freedosu" je nesmysl. Možnosti jsou dvě, zachovat freedos a další OS, tedy win7, pokud se zadaří, máš dualboot. Druhá možnost je freedos "převálcovat", pokud e povede, máš jeden OS. O so ces pokoušel, netuším, ale obě cesty vedou k cíli. Nezávazně bych si tipnul, že máš nekompatibilní hardware.
|
||
QAqq Profil * |
#4 · Zasláno: 2. 2. 2013, 22:57:54
A co nainstalovat pouze windows + program virtual box a freedost virtualizovat?
|
||
margin Profil * |
#5 · Zasláno: 3. 2. 2013, 00:01:25
QAqq:
Nejelegantnější to je, ale někdy stačí dualbot, nebo z Windows spouštět DOSBox. |
||
QAqq Profil * |
#6 · Zasláno: 3. 2. 2013, 02:25:53
Z vlastni zkusenosti vim ze installace virtualboxu + boot msdosu ve VB je otazka 10 minut, hlavne se nemusis bat o to ze si treba nejakym lama zasahem poseres mbr, dualboot je k nicemu IMHO
|
||
Amunak Profil |
#7 · Zasláno: 3. 2. 2013, 03:53:39
Zrovna freedos je asi nejsnazsi hodit na nejakou malou pametovku nebo flashku a bootovat z ni kdyz je potreba.
|
||
Davex Profil |
#8 · Zasláno: 3. 2. 2013, 12:36:28
Pochybuji, že si Robbie koupil nový notebook, aby mohl spouštět FreeDOS. Podle mě šetřil a koupil notebook bez operačního systému, který se tam teď snaží dostat a nejde mu to.
Robbie: Nabootuj notebook z instalačního DVD Windows a spusť instalaci odtamtud. |
||
robbie Profil * |
#9 · Zasláno: 3. 2. 2013, 13:44:34
Jedná se mi o notebook Lenovo Ideapad Z500....ano přesně tak, snažil sem se ušetřit a dobře mi tak, ted sem sice nabootoval Win 7 premium origo smazřejmě, ale nedaří se mi tam zprovoznit wifi, ani přes instalaci driverů od výrobce:
http://support.lenovo.com/en_US/downloads/default.page? -jde mi hlavně o tu wifi a pak ještě o jas displeje, kter jde zatím nastavit přes hot keys jen při startu pc. ..takže sem tak trošku bezradný, pokud by se vám někomu chtelo a mohli poradit, budu vděčný. Děkuji i za předchozí příspěvky. R. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0