Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
peteo Profil |
#1 · Zasláno: 25. 1. 2014, 20:46:12
dobrý deň, večer, ráno,
potreboval by som poradiť, aký programovací jazyk zvoliť na výstup textov. jedná sa o spracovanie - výber textu podľa zadaných kritérií do výstupného okna (nie dosový výstup, ale do nejakého grafického rozhrania, v ktorom budú i ovládacie prvky na vyhľadávanie a iné voľby pre prehliadanie textu). skúsenosti mám iba s basicom (tým úplne starým na PMD a pod), nejaké základy pascalu (zo školy) a tvorbou www (php, css, javascript, html). potrebujem to v takom programe, v ktorom nebude treba inštalovať u užívateľa prostredie (napr. apache) a ktorý môžem ďalej distribuovať ako exe inštalačný súbor (resp. archív). rozmýšľam o visualatudio.net, ale rád si nechám poradiť, v akom jazyku programovať. ďakujem za pomoc. |
||
juriad Profil |
#2 · Zasláno: 25. 1. 2014, 21:56:56
Nejjednodušší to pro tebe bude asi v C# nebo Visual Basicu.
Ve Visual Studiu si okýnka naklikáš a pak jen přířadíš akce, které se mají vykonat. Pro samotné vyhledávání bude nejspíš vhodné použít regulární výrazy. |
||
Jan Tvrdík Profil |
#3 · Zasláno: 26. 1. 2014, 01:50:09
juriad:
Nicméně C#, stejně jako např. Java vyžaduje běhové prostředí. |
||
peteo Profil |
#4 · Zasláno: 26. 1. 2014, 09:02:35
vďaka, skúsim teda ten vb.
|
||
juriad Profil |
#5 · Zasláno: 26. 1. 2014, 09:53:48
Jan Tvrdík:
S tím běhovým prostředím (.NET) máš pravdu, nicméně podle wikipedie se může spolehnout, že verze 3 bude na Vistách, verze 3.5 bude na W7, verze 4.5 v W8. Pokud bude vyvíjet pro nejnižší podporovanou verzi a uvede kompatibilitu s těmi vyššími, poběží mu smad všude. Toliko teorie, v praxi jsem to nezkoušel. |
||
peta Profil |
Javascript vyzaduje pouze prohlizec. Neni to sice idealni, ale jde to.
juriad: Na wiki toho nakecaji. 3.5 je az s win updaty. Tudle jsem se pokousel do cistych win7 dat nejake updaty a bez updatnuti net na 4 mi to vzdy zkapalo a pouzil automaticke vraceni zmen. Kdyz to udela asi po 100, tak uz ms nejen proklinas :) http://msdn.microsoft.com/cs-cz/library/8z6watww%28v=vs.110%29.aspx Tady to maji v prehledne tabulce, win7 = net2 http://msdn.microsoft.com/cs-cz/library/8z6watww%28v=vs.100%29.aspx |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0