Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Juandev Profil |
#1 · Zasláno: 26. 1. 2014, 05:33:28
Nějak se mi přerušilo spojení excellovských souborů s excellem. Nyní se snažím klasickým způsobem, tedy poklikám v průzkumníkovi na soubor XLS, pokračuji na výběr programu, kterým se soubor bude otevírat.
Problém je, že nemohu najít MS Excell. Když ho dám do hledání, tak se zobrazuje v adresáři ProgramData, který ale není v běžném výběru průzkumníka. Jak na to? |
||
_es Profil |
#2 · Zasláno: 26. 1. 2014, 08:02:41
Juandev:
Dal si hľadať "excel.exe" ? Nenašiel si len súbor odkazu? Je Excel korektne nainštalovaný, respektívne, nebol po inštalácii nejako „pošahaný“?
|
||
Juandev Profil |
#3 · Zasláno: 26. 1. 2014, 17:01:50
_es:
„Dal si hľadať "excel.exe"? Nenašiel si len súbor odkazu?“ Nedal, ale v tomto případě mě to přijde jedno. Když hledám ve službě Search Excel, tak by měla najít všechny soubory to slovo obsahující v názvu. A je pravda, že se to snažím otevřít souborem odkazu. Myslím, že v tomto případě by to mělo fungovat. „Je Excel korektne nainštalovaný, respektívne, nebol po inštalácii nejako ‚pošahaný‘?“ Určitá pošahanost se dá čekat u všech produktů MS. Tady to ale fungovalo, bylo to dobře nainstalované. Napadá mě, jestli se nedá přímo z Excelu asociovat určitý typ souborů s tím programem? |
||
Joker Profil |
Juandev:
No… Je tam vůbec nainstalovaný Excel? → Ne: Nainstalovat Excel. → Ano: Jde normálně spustit? | → Ne: Opravit instalaci Excelu. | → Ano: Ve vlastnostech zástupce nebo položky která ho spouští je cesta k souboru s Excelem. Doplnění: Jinak bych samozřejmě očekával, že Excel bude v seznamu dostupných aplikací. Jestli tam není, už to je divné. |
||
Juandev Profil |
#5 · Zasláno: 26. 1. 2014, 18:37:32
Joker:
„| → Ano: Ve vlastnostech zástupce nebo položky která ho spouští je cesta k souboru s Excelem.“ Tak v tom byl také zakopaný pes. Ta složka je umístěna v nějaké skryté struktuře, se kterou to neumím asociovat. > Doplnění: > Jinak bych samozřejmě očekával, že Excel bude v seznamu dostupných aplikací. Jestli tam není, už to je divné. Ano, já také. Takže je to divné. Nakonec jsem vyřešil přes IRC #windows: excel.exe jsem našel po zadání do příkazového řádku: dir /s/a \excel.exe a pak klasickým způsobem asocioval se soubory typu *.xls a *.xlsx. |
||
Chamurappi Profil |
#6 · Zasláno: 26. 1. 2014, 19:11:51
Reaguji na Juandeva:
Jinými slovy stačilo dát hledat excel.exe , jak ti doporučoval nahoře _es.
|
||
Bubák Profil |
Chamurappi:
„Jinými slovy stačilo dát hledat excel.exe, jak ti doporučoval nahoře _es.“ Soubor excel.exe má pravděpodobně atribut "systémový", takže ho "lamy" nevidí, kvůli standardnímu nastavení Windows "Nezobrazovat skryté a systémové soubory". Juandev buďto špatně hledal podle [#2] , nebo nevysvětlil, jak zobrazil soubor excel.exe po jeho nalezení podle [#5]. |
||
Juandev Profil |
#8 · Zasláno: 28. 1. 2014, 15:30:44
[#5] Juandev
Chamurappi: „Jinými slovy stačilo dát hledat excel.exe, jak ti doporučoval nahoře _es.“ To jsem udělal a excel.exe nenašel. Bubák: „takže ho "lamy" nevidí, kvůli standardnímu nastavení Windows“ Jako by Windows, nemohli být nastaveny lépe. Já nemusím mít v defaultu neviditelnost systémových souborů. Dřív to tam nebylo. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0