Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Juraj Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 2. 2014, 18:07:36 · Upravil/a: Juraj
Po dlhom googlení skúšam požiadať o pomoc, lebo fakt, iba sa učím Batch a neviem, čo ďalej. Robím na programe, ktorý by mal byť niečo ako personálny asistent zjednoduchčujúci rozkazy a urýchlujúci prácu s cmd.exe a inými programamy. Jedna z jeho funkcionalít by malo byť rýchle hladanie/spúšťanie url na wikipédii priamym prechodom po zadaní klúčového slova.
:what is %''%a start chrome.exe http://en.wikipedia.org/wiki/%''%a goto start Vopred ďakujem za každú radu Mohol bz mi to niekto opraviť? Musí tam byť chyba V podstate prvý riadok by mi mal dosadzovať premennú v druhom. |
||
okolojsoucí Profil |
#2 · Zasláno: 5. 2. 2014, 18:40:29
Nevyplatí se trochu něco jiného? Dejme tomu C#?
Tady jsem ti napsal zdroják :) using System; using System.Collections.Generic; using System.Diagnostics; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; namespace ConsoleApplication1 { class Program { static void Main(string[] args) { Int32 volba = 0; String hledani = ""; Console.WriteLine("=== Menu ==="); string[] menu = new string[] { "Vyhledat na Wikipedii" }; for (int i = 0; i < menu.Length; i++) { Console.WriteLine("{0} - {1}", i + 1, menu[i]); } Console.WriteLine("=== Menu ==="); volba: Console.ForegroundColor = ConsoleColor.DarkGreen; Console.Write("Vaše volba: "); Console.ResetColor(); try { volba = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); } catch (FormatException) { Console.ForegroundColor = ConsoleColor.Red; Console.WriteLine("Chyba: Musíte zadat číslo z menu"); Console.ResetColor(); goto volba; } catch (OverflowException) { Console.ForegroundColor = ConsoleColor.Red; Console.WriteLine("Chyba: Jedná se o neplatnou hodnotu"); Console.ResetColor(); goto volba; } catch (Exception) { Console.ForegroundColor = ConsoleColor.Red; Console.WriteLine("Chyba: Opakujte zadání"); Console.ResetColor(); goto volba; } if (volba > menu.Length) { Console.ForegroundColor = ConsoleColor.Red; Console.WriteLine("Chyba: Jedná se o neplatnou hodnotu"); Console.ResetColor(); goto volba; } switch (volba) { case 1: // Wikipedia vyraz: Console.Write("Zadejte výraz který chcete hledáte: "); try { hledani = Console.ReadLine(); } catch (Exception) { Console.ForegroundColor = ConsoleColor.Red; Console.WriteLine("Chyba: Nastala obecná chyba. Zadejte výraz znovu."); Console.ResetColor(); goto vyraz; } Process.Start(@"chrome.exe", "--url " + new Uri("http://en.wikipedia.org/wiki/"+hledani).AbsoluteUri); break; } goto volba; } } } |
||
Kubo2 Profil |
#3 · Zasláno: 5. 2. 2014, 18:57:22
okolojsoucí:
„Tady jsem ti napsal zdroják :)“ Nestačilo by namiesto riadkov 39, 46 a 52 napísať na riadok 79 blok finally ?
finally { goto volba; } |
||
juriad Profil |
okolojsoucí:
Sorry, ale instalovat .Net a shánět Visual Studio kvůli prkotině do příkazové řádky? Juraj: S příkazovou řádkou ti neporadím; moc se nekamarádí s mým Linuxem. Pořádně nechápu tvůj úmysl: - Skript vypíše "What is " a ty doplníš jedno slovo, dáš enter a on otevře prohlížeč s otevřenou wikipedií na zadané stránce? - Nebo ty napíšeš "What is" a jedno slovo, dáš enter a prohlížeč zobrazí stránku? Mimochodem víš o tom, že existují doplňky do prohlížečů, které toto umí? Mě stačí zmáčknout klávesu „t“, pak napat „wen Adam“ a otevře mi stránku Adam na anglické wiki. A dokonce i s našeptávačem stránek. |
||
abc Profil |
#5 · Zasláno: 5. 2. 2014, 19:11:46
> Mimochodem víš o tom, že existují doplňky do prohlížečů, které toto umí?
> Mě stačí zmáčknout klávesu „t“, pak napat „wen Adam“ a otevře mi stránku Adam na anglické wiki. A dokonce i s našeptávačem stránek. Opera toto umí jednoduše napsáním do adresního řádku. Je taky možné vytvářet vlastní vyhedávače. |
||
juriad Profil |
#6 · Zasláno: 5. 2. 2014, 19:14:30
abc:
Ano, klávesa „t“ u mě otevře něco jako adresní řádku; pak první slovo se chápe jako název vyhledávače (pokud takový existuje) a následující slova tvoří hledaný výraz. Už si ani nepamatuji, jestli u nevytuněného Firefoxu lze hledat konkrétním vyhledávačem z adresního řádku. |
||
Kubo2 Profil |
juriad:
„Sorry, ale instalovat .Net a shánět Visual Studio kvůli prkotině do příkazové řádky?“ .NET pokiaľ viem býva na novších Windowsoch už defaultne zahrnutý. Visual Studio mám pre študijné účely (v podstate vlastne iba Visual C# Express), takže ak by mal Juraj záujem, môžem mu to za pár minút skopírovať a skompilovať. „Mimochodem víš o tom, že existují doplňky do prohlížečů, které toto umí?“ Myslím, že Juraj to myslel iba ako príklad (avšak to sa môžeme dozvedieť iba od neho). |
||
juriad Profil |
#8 · Zasláno: 5. 2. 2014, 19:20:31
Pro skriptování v rámci systému doporučuji jiné jazyky:
- Bash (skrze Cygwin); Bash je široce používaný pod Linuxem - Python; je to takový pěkný čistý jazyk - PHP; ano umí i CLI; pokud ho umíš, stačí se jen doučit pár věcí |
||
Kubo2 Profil |
Juraj:
Pripomeniem, že v chrome stačí do adresy napísať define:slovo + Enter a presmeruje ťa na Google, ktorý vypíše definíciu slova (väčšinou z Wikipédie) a hneď prvý odkaz pod touto definíciou je práve na Wikipédiu.
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0