Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Socoms254 Profil |
#1 · Zasláno: 24. 8. 2014, 21:27:55
Ahoj ,
chcem sa z mojho mobilu pripojiť na domácu wifi. Viem heslo ale neviem , čo mám ponastavovať v PC aby mi to povolilo prístup. Na mobile mi vypíše - Zakázané , zabezpečenie WPA/WPA2 PSK. Budem vďačný za každú radu :) |
||
Juandev Profil |
#2 · Zasláno: 24. 8. 2014, 22:23:18
To není blok, to je podle mne informce o tom, že e na to přidat heslo. Zkoušel si se na to připojit? Pokud to nešlo, koukni se do nastavení modemu a okopíruj hodnoty nastavení wifi do svého mobilu.
|
||
mlasevic Profil |
#3 · Zasláno: 25. 8. 2014, 08:08:13
Ahoj, hláška zakázané, zabezpečení WPA/WPA2 PSK jen hlásí, že daná síť je šifrovaná pomocí WPA/WPA2. Pokud připojuješ zařízení do wi-fi sítě poprvé, tak ono si dokáže nastavení sítě očuchat a podle toho se nastavit a jediné, co musíš jako uživatel zadat je heslo do wifiny - a to nezjistíš ani v routeru, ani v modemu.
Jediné, co by mohlo haprovat a nedovolit připojení (ale podle povahy dotazu si na 99% myslím, že to tak nemáš), je blokování přístupu podle MAC adresy wi-fi karty daného zařízení a zařízení nemusí být pro tuto síť povoleno a je potřeba ji do routeru zadat. Spíš mne zaráží, proč do toho motáš nastavování v PC? Máš snad síť doma vedenou kabelem a z PC sis udělal vlastní router s wifi (i tohle je možné udělat)? |
||
Juandev Profil |
#4 · Zasláno: 25. 8. 2014, 10:16:37
mlasevic:
„a to nezjistíš ani v routeru, ani v modemu.“ Jak to, že nezjistí? Když má k němu přístup tak zjistí. |
||
Socoms254 Profil |
#5 · Zasláno: 25. 8. 2014, 10:23:14
No...ja heslo od wifi viem.
|
||
aDAm Profil |
#6 · Zasláno: 25. 8. 2014, 11:01:50
Juandev:
žeby proto že to heslo je šifrované a jak jej jednou zadáš tak jej nevidíš? ale ovšem záleží na routeru. |
||
jefitto44 Profil |
#7 · Zasláno: 25. 8. 2014, 12:43:07
Akosi nechápem, o čo ti ide... maš router, na neho pripojeny kompik a na ten isty router chceš pripojiť mobil... zapneš wifi v mobile (veľmi dôležitý krok, btw) nájdeš sieť, ktorú vysiela tvoj router, klikneš na
u, zadáš heslo a si tam... absolútne nič to nemá spoločné s PC |
||
Socoms254 Profil |
#8 · Zasláno: 25. 8. 2014, 16:38:32
mlasevic:
no je pravda ze mobil pripojujem do siete prvý krát ale heslo som si zistil , zadal a až po overení mi vypísalo : Zakázané , zabezpečenie WPA/WPA2 PSK. Tazže potrebujem len zistiť čo a kde mám povoliť aby ma to pustilo. |
||
Juandev Profil |
#9 · Zasláno: 26. 8. 2014, 00:56:10
No tak se podívej do nastavení toho routeru, jestli to není omezeno na určité MAC adresy. Pokud nemáš k routeru přístup, požádej toho člověka, ať tě tam přidá.
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0