Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
rybarada Profil |
#1 · Zasláno: 28. 2. 2015, 22:05:51
Zdravím. Která střední průmyslovka s oborem informační technologie v Praze je podle vás nejlepší?
|
||
Leinad Profil |
#2 · Zasláno: 1. 3. 2015, 22:36:19
(u)Žlab
|
||
joe Profil |
#3 · Zasláno: 1. 3. 2015, 23:02:18
Za nás k tomu nejblíže bývaly školy s oborem "Elektronické počítačové systémy", dnes už možna i střední školy trochu vyspěly a jsou více odpovídající obory. Na tom zmíněném je plno "zbytečné" elektroniky a elektrotechniky... která převážně softwarovým vývojářům je k ničemu.
|
||
Keeehi Profil |
#4 · Zasláno: 2. 3. 2015, 01:41:54
joe:
A musí to být průmyslovka? Vím, že by měl být v Praze gympl který je na tom s informatikou fakt dobře. |
||
rybarada Profil |
#5 · Zasláno: 2. 3. 2015, 15:49:36
Spíš průmyslovka, ale zajímal by mne i ten gympl. Prostě se rychle blíží uzávěrka přihlášek a já nemám ještě vybranou školu pro pokud možno budoucí práci se softwarem. Láká mne smíchovská nebo betlémská
|
||
Keeehi Profil |
#6 · Zasláno: 2. 3. 2015, 16:17:02
V době, kdy jsem se ještě na střední zůčastňoval olympiád v programování, tak z Gymnázium Arabská posílali velmi kvalitní soupeře. Můžeš si projít archiv soutěže mo.mff.cuni.cz/p/archiv.html a zjistit, z které školy pravidelně vysílají do boje své zástupce a z ketých škol jsou většinou vítězové.
|
||
rybarada Profil |
#7 · Zasláno: 2. 3. 2015, 16:22:34
Líbí se mi i tyto školy: Smíchovská, Betlémská, Ječná. Chtěl bych vybrat třeba i z nich, ale nevíte, která je z nich nejlepší? Na Smíchovskou a Ječnou jsem četl stížnosti...
|
||
juriad Profil |
#8 · Zasláno: 2. 3. 2015, 16:30:06
rybarada:
Za sebe tě chci varovat před příliš brzkým zaměřením na jednu konkrétní oblast. Vezmi si, že programování je tu s námi posledních pár desítek let a jen nedlouho se jím živí masy lidí. Nikdo z toho důvodu nemůže vědět, co se s tímto oborem stane za 20 - 30 let a bude-li vůbec potřeba programátorů. Možná požadavek na budoucími programátory bude znalost sociologie a psychologie. Je také velice časté, že programátoři potřebují znát i další nepříbuzné obory. Když pominu matematiku a obzvláště statistiku, je to především ekonomie, fyzika, biologie, elektronika. Lidé znalí těchto disciplín jsou mnohem cennější než někdo, kdo dokáže nabouchat obyčejný kód v obyčejném programovacím jazyku. Zaměřit se na konkrétní činnost už takto brzo může způsobit, že zakrníš v ostatních, a už je nikdy nedoženeš. Na druhou stranu, oborově zaměřená střední škola bude výhodou v začátcích na vysoké škole, ale po prvním semestru už na tom všichni (přeživší) budete stejně. Otázkou je, zda chceš jít na vysokou školu. Plánuješ-li to, volil bych obecněji zaměřenou střední školu nebo gympl. V opačném případě chceš nějakou průmyslovku, obecná škola by ti příliš nepomohla - chyběla by ti praxe. Zajímá-li tě informatika a ne jen kódění, můžeš zkusit řešit seminář https://ksp.mff.cuni.cz/ (stejně jako tu Keeehim odkázanou olympiádu). Potkáš tam hodně exotické úlohy, které tě naučí přemýšlet. A to je často cennější než znalost konkrétního programovacího jazyka. |
||
rybarada Profil |
#9 · Zasláno: 2. 3. 2015, 16:56:46
juriad:
Děkuji za takovouto odpověď. Také jsem nad tím přemýšlel, chtěl bych na střední zaměřenou a následně na vysokou. |
||
ProbablyYes Profil |
#10 · Zasláno: 2. 3. 2015, 20:18:39
rybarada:
Nebudu to nijak extra rozvádět, ale Betlémská se mi po stránce IT výuky nezdá dobrou školou. IT obor mají nově a podle toho to taky vypadá. |
||
rybarada Profil |
#11 · Zasláno: 2. 3. 2015, 20:32:02
Mě jde taky o to, jestli se tam dostane člověk s průměrem 1,3
|
||
Taurus Profil |
#12 · Zasláno: 2. 3. 2015, 21:25:33
juriad:
„Na druhou stranu, oborově zaměřená střední škola bude výhodou v začátcích na vysoké škole, ale po prvním semestru už na tom všichni (přeživší) budete stejně.“ Musím říct, že na výšce jsem z integrované školy těžil o mnoho dýl. Díky matematice a počítačovým předmětům. Nicméně s tebou souhlasím, že vždycky je dobré mít rozhled a zaměřit se jen na jedno je trochu risk. |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0