Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
lionel messi Profil |
Zdravím,
po dlhšej dobe som narazil na problém, ktorý s tvorbou webu súvisí iba čiastočne. Potreboval by som v PC vytvoriť tzv. konceptuálny diagram, ktorý sa veľmi podobá databázovým schémam či náčrtom objektovo orientovaných aplikácií. Z tohto dôvodu sa obraciam s prosbou o radu práve sem. Predpokladám, že minimálne niektorí z vás už podobnú schému tvorili. Aký freeware program by bol na tento účel vhodný? Funkciu Wordu Obrázky SmartArt poznám, ale potreboval by som niečo šikovnejšie a určené presne na tento účel. Úplne ideálne by bolo, keby aplikácia bežala pod Windows 7 64-bit. Ďakujem veľmi pekne za každý tip. |
||
Kubo2 Profil |
#2 · Zasláno: 10. 3. 2015, 19:25:49
lionel messi:
Asi neporadím veľmi konkrétne, ale nehľadáš náhodou program na tvorbu UML diagramov? |
||
lionel messi Profil |
Kubo2:
„ale nehľadáš náhodou program na tvorbu UML diagramov?“ Máš pravdu, len som to nevedel pomenovať. Upravil som titulok a idem ešte trochu hľadať na Googli (prvé pokusy boli neúspešné, UML by malo byť ok). Vyriešené, našiel som Violet UML Editor, ktorý je zdarma a plne mi postačuje, vďaka, Kubo2, za navedenie na správnu cestu! |
||
Joker Profil |
#4 · Zasláno: 10. 3. 2015, 19:39:32
Některá vývojová prostředí na to budou mít nástroje, třeba myslím Eclipse má verzi pro UML nebo NetBeans na to má plugin.
|
||
juriad Profil |
#5 · Zasláno: 10. 3. 2015, 19:41:22
Já pro jednoduché rychlé diagramy používám program Dia.
|
||
weroro Profil |
Ak nepotrebuješ aby ti UML generoval code snippets, tak ja používam veľa rokov túto online (flash) verziu http://www.gskinner.com/gmodeler/app/run.html
|
||
lionel messi Profil |
Joker:
„nebo NetBeans na to má plugin.“ Visual Paradigm ponúka zdarma bohužiaľ iba trialovú verziu. juriad: Ďakujem za tip, bude sa mi hodiť. weroro: „Ak nepotrebuješ aby ti UML generoval code snippets, tak ja používam veľa rokov túto online (flash) verziu“ Taktiež vyzerá dobre, ale občas musím použiť klasickú aplikáciu v prostredí, kde nemám možnosť byť on-line. Ešte raz ďakujem všetkým za odpovede. :-) |
||
final Profil |
#8 · Zasláno: 10. 3. 2015, 20:24:49
lionel messi:
Môžeš skúsiť aj tento slovenský, možno by ti vyhovoval. |
||
Časová prodleva: 4 roky
|
|||
Gray blogger Profil * |
#9 · Zasláno: 7. 6. 2019, 20:59:37
Vyzkoušel jsem programy doporučované na této stránce a zjistil jsem že nejjednodušší, nejefektivnější a nejpohodlnější program je Office Word na kreslení diagramů, freewarový LibreOffice Write je na tom podobně, ten má v liště kreslení přímo vývojové diagramy. Zkoušel jsem DiaCze ale nic moc. To už je snadnější použít Photoshop nebo jiný grafický program. Ale Word je bezkonkurenční.
|
||
Časová prodleva: 5 let
|
0