Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Nikola Profil * |
#1 · Zasláno: 25. 3. 2015, 16:49:33
Zdravím,
ráda bych Vás poprosila o radu, Ráda bych prodala můj notebook. Tím pádem chci kompletně vymazat všechna data co tam jsou. Aby byl jako nový když si koupíte. Mockrát Vám děkuji za vaši pomoc. |
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 25. 3. 2015, 17:04:17
Nikola:
Nejjednodušší řešení je celý disk smazat a znovu nainstalovat operační systém. windows.microsoft.com/cs-cz/windows/installing-reinstalling-windows#1TC=windows-7 Není to úplně stoprocentní. Počítačový odborník nebo firma specializující se na obnovu dat můe být stýále schopna některé soubory obnovit ovšem pro normální účely je to dostatečné. |
||
Nikola Profil * |
#3 · Zasláno: 25. 3. 2015, 17:12:25
Keeehi:
Jde o to, že i ten počítač jde pomalu jelikož jsem ho používala když mi 14 takže je plný kravit a ten mi ho dělá pomalejším. |
||
Juraj Hajdúch Profil |
Ak vám to dovoľuje vaša počítačová gramotnosť, tak nabootujte notebook z nejakého live CD s nejakou linuxovou distribúciou (nevyžadujúcou hdd) obsahujúcou nejaký program na formátovanie disku (+ najlepšie viacnásobné prepísanie každého klustera na disku náhodnými hodnotami).
Následne nainštalovať panenský windows... |
||
Keeehi Profil |
#5 · Zasláno: 25. 3. 2015, 17:59:16
Nikola:
Když ho přeinstalujete, pojede nejrychleji jak umí. Juraj Hajdúch vám tu popsal tu druhou nejbezpečnější metodu. Bezpečnější už je jen ten disk fyzicky vyměnit a zničit. Má to ale však tu nevýhodu, že si pak budete muset ještě opatřit instalačku windows 7. |
||
bestik_63 Profil |
Nainstaluj si čistou instalaci windows.
Pak si nainstaluj program Hard Drive Eraser (http://www.zive.cz/clanky/nejlepsi-program-pro-uplne-a-bezpecne-smazani-dat/sc-3-a-154979/default.aspx), ten ti přepíše několikrát prázdné místo na disku (tím se znemožní data obnovit). Tento postup není samozřejmě 100%, nicméně pokud nejsi agent tajné služby :-) tak ty data nikomu nebude stát za to obnovovat (100 GB stojí obnovit 10000 kč a více). Pokud data pouze smažeš ctr+del, tak většina zdatnějších uživatelů ti data obnoví pomocí programu na obnovení souborů. Pokud to chceš prodat bez systému, tak pak zformátuj disk (např. s pomocí cd winXP) |
||
Nikola Profil * |
#7 · Zasláno: 25. 3. 2015, 18:28:50
mockrát Vám děkuji! Jen se chci ještě zeptat, aby byl počítač kompletně v jiném jazyce jde nastavit v nastavení, že? Prodávám ho v Jížní Americe, takže potřebuji aby byl celý ve španělštině
|
||
Keeehi Profil |
#8 · Zasláno: 25. 3. 2015, 18:51:12
Jsou rúzné jazykové verze Windows. Některé mohou mít v sobě většinu světových jazyků, některé jen jeden nebo dva. Do některých se dá další jazyk doinstalovat do některých ne.
|
||
bestik_63 Profil |
#9 · Zasláno: 25. 3. 2015, 19:51:44
|
||
Keeehi Profil |
#10 · Zasláno: 25. 3. 2015, 20:06:34
bestik_63:
Jak jsem psal, jde to doinstalovat pouze do některých vezí. Jde o verze Ultimate a Enterprise (zdroj). Většina notebooků má předistalované Home Premium popřípadě Professional. Takže je velká šance, že to Nikole nepůjde. |
||
bestik_63 Profil |
#11 · Zasláno: 25. 3. 2015, 23:09:20
Tak pak jsem našel ještě toto, musela byste to ale vyzkoušet jak to funguje :-)
http://www.froggie.sk/ |
||
Nikola Profil * |
#12 · Zasláno: 26. 3. 2015, 04:20:01 · Upravil/a: Nikola
Abych přeinstalovala Windows musím mít CD s Windows že? problém je, že jsem notebook koupila z druhé ruky. Ne z obchodu. Takže nemám CD s Windowsem. Jak ho tedy mohu přeinstalovat bez CD? Opravdu děkuji za pomoc
Nikola: jen jsem zapomněla dopsat, že ID produktu mám. Našla jsem ho počítači. |
||
Keeehi Profil |
#13 · Zasláno: 26. 3. 2015, 05:38:55
Jde to i bez instalačního DVD. Pokud je Windows 7 nainstalován na počítači, dokáže se přeinstalovat "sám ze sebe". Na odkazu ve [#2] je popsáno jak.
Jinak pokud chcete disk nejdříve kompletně přepsat náhodnými daty není už z čeho obnovovat a musí se použít instalční médium (DVD, flash). Instalační obraz se dá sehnat různými způsoby. Nejlepší to bude však asi odtud. |
||
bestik_63 Profil |
#14 · Zasláno: 27. 3. 2015, 19:28:48
Tyto notebooky většinou mají oddíl, ze kterého se dají vytvořit jak instalační CD, tak se dá z tohoto oddílu rovnou přeinstalovat systém. Zkuste se koukout jestli takový oddíl ve vašem PC není. Najdete takto: na ikoně tento počítač klikněte pravým talčítkem. Z kontextového menu vyberte spravovat. Tam najděte správa disků a koukněte jestli tam neuvidíte oddíl, který bude označen jako oddíl obnovení nebo něco podobného. Nebude mít písmeno (např. C: jako systémový disk) a bude mít 8-20GB. Z tohoto byste měla naistalovat nový systém. Jak se to dělá se budete muset podívat na stránky výrobce notebooku.
|
||
Časová prodleva: 1 rok
|
|||
Anna cipikova Profil |
Nikola:
Dobrý den.chci smazat win.a nahrát nový.ale nevím jak.mám hp compak v 6000.děkuji za pomoc. |
||
Plaváček Profil |
#16 · Zasláno: 11. 6. 2016, 12:46:09
Anna cipikova:
Stiskněte při startu klávesu F12 a obnovte systém do továrního nastavení, pokud chcete stejný systém. Pokud chcete jiný, svěřte se raději odborníkovi. |
||
Časová prodleva: 8 let
|
0