Autor Zpráva
Jirka Pádlo
Zdravim!
Nezná někdo jakousi aplikaci FAKEPATH? Naše účetní přes to údajně odesílá data do banky. Přiběhla za mnou, že když na to klikala, zazvonil jí telefon a ona (prej leknutím ☺) při tom klikání pohnula myší do strany. Ten Fakepath jí zmizel a ona neví co s tím. Když jsem se na to podíval, zjistil jsem, že se vytvořila nová složka »Found000« a v ní ten Fakepath je. Ale ukazuje, že má 0,0kb a odepírá mi přístup. Vedle toho je v tý složce ještě soubor »Obnovené fragmenty souborů«. Při klikání říká, že nejde otevřít. Ta složka Found000 je bledá a současně zbledlo i několik dalších starých složek okolo.
Podle mě se ten proces přerušil a ty obnovený fragmenty čekaji na ňákej impuls, aby se ta práce znova rozjela a dokončila se. Současně jsem objevil soubor file0000.chk, kterej tam údajně před tim nebyl.
Neví někdo, jak se to vrací, když to takhle odletí do teplých krajin? Já jsem se v životě se žádnym takovym fakáčem nesetkal a nemám ani náznak jakýhokoliv tušení, co to vlastně vůbec je. Zobrazuje se to jako složka, ale prázdná a nedostupná, znám jenom odesílací soubory .csv a .ckm. Celou dobu prej ten fakáč běhal uplně bez problémů.
Fisir
Reaguji na Jirku Pádla:
Pod fakepath složku ukrývají některé prohlížeče skutečné umístění souboru při odesílání přes webový formulář. Pokud toto není ten případ, zvaž, zda by nebylo lepší se obrátit na specializované fórum. Pokud omylem přesuneš/přejmenuješ/odstraníš soubor nebo složku, dá se to vrátit klasicky přes Ctrl + Z.
Jirka Pádlo
Díky za odpověď.
Já to drobet upřesnim. V disku C jsem založil tu složku Fakepath znova a ty data se odeslaly v pohodě. Spíš mi vadí, že tam zústala ta šedivá složka Found000 (ve který je ta složka fakepath původní) a že zůstaly šedivý některý další složky, který v tom jsou nevinně ☺. Nejde to vymazat a ta bledá barva složek zřejmě signalizuje, že v nich je něco rozděláno - nedokončeno. Jestli to ostatním funkcím nevadí, tak to nechám žít.
To Ctrl+Z zkusim, díky.
Bubák
Pokud je dovoleno zobrazovat skryté a systémové soubory a složky, tak se zobrazují, ale jsou jejich ikony světlejší.

Složky Found000, soubory file0000.chk dělá scandisk, tuším, že v případě, pokud najde neopravitelné chyby na disky a mi šly vždy smazat. Ale naposledy jsem se s tím potkal v časech Windows 98, což je hodně dávno.

Na Ctrl+Z už je pozdě, funguje to pro poslední operaci Průzkumníka, takže vrátit zpět operaci, ke které došlo před několika dny na počítači, na kterém se denně pracuje, nepůjde.
Jirka Pádlo
Je to podnikovej počítač s WindowsXP - čert ví z jakýho letopočtu. Ta účetní s tim dělá jenom dvě operace pořád dokola jako na kafemlejnku a pokud to nebude bránit v další práci, tak to nechám jak to je. Ten systém běhá v systému DOS a programuje se s FoxPro2, čili počítačovej pravěk, kterýmu dneska nikdo nerozumí. Tim pádem se to pouze udržuje v provozu a nic jinýho se s tim nezamejšlí.
Ještě jednou díky za odpověď.

Možná se tu ještě stavim pro rozumy skrze náš web, ten se zase programuje v jazyku BIOS. Tvůrci těch systémů už nežijou a já jsem to zdědil jako danajskej dar...
Jirka Pádlo
Tak jsem tady zas.
Chci se jen zeptat, jestli existuje nějakej program, kterej dovede webovou stránku s e-shopem převést do mobilový verze? Webová stránka je tvořená jazykem PHP. Ty programy na tvorbu androidových aplikací mi nejsou moc platný, je na ně potřeba znalost angličtiny a programovacího jazyka JAVA. Já neumim ani jedno.
Přece vývojáři nebudou ty stránky pro mobily tvořit uplně celý nově. Nějakej převodník na to přece musí existovat.
Keeehi
Jirka Pádlo:
tl;dr Neexistuje.

Pokud chceš přímo aplikaci tak kromě toho že ji budeš muset celou vytvořit, tak na straně servru k tomu budeš muset vytvořit potřebné api. Poku ti jde jen o mobilní verzi pro prohlížeče, tak žádný magický převodník taky neexistuje. Můžeš se ale třeba inspirovat postupem Převod webu na responsivní design
Jirka Pádlo
Díky, já to zkusim proštudovat. On je problém spíš u našich šéfů v totální neznalosti čehokoliv, co jakkoliv souvisí s počítačema. Náš podnikovej ajťák dal výpověď a hodili to na hrb mě. Já jsem jen obyčejnej dělník a s počítačem si jenom hraju doma jako samouk. Oni si mysleji, že když jim sestavuju letáky pro ofsetovej tisk a dělám podnikový zvuky do mobilu, tak jsem automaticky největší počítačovej odborník ve vesmíru. Jenže oni za mnou běhaji, abych jim vymazal přečtenou poštu, když jim antivir hlásí že chce aktualizaci, neuměji počítač zrestartovat, nevědí co je to Excel... Potom se chytám diskuze a honim rozumy. V těch článcích z pěti slov jsou tři odborný výrazy (třeba layout, breakpoint, max-width apod.), který mi vůbec nic neříkaji, veškerej systém u nás běhá v systému DOS a programuje se jazykem FoxPro z počítačovýho pravěku, kterej se narychlo dost mizerně učim..... Co se asi tak dá s timhle bordelem dělat? Oni po mě chtěji šílený věci a přitom vůbec nemaji ani sebemenší náznak o čem vlastně mluví.
Díky za informace, jdu študovat. Napřed musim překládat do lidskýho jazyka to výrazivo a pak hledat co se s tim má dělat. Každej den sedim u počítače do půlnoci a pokroky jsou menší než u vládní koalice. Diskuze je dobrá, jinak bych ty věci bez názvů programů neobjevil agůgl mě honí po všech čertech.
Kubo2
Jirka Pádlo:
V těch článcích z pěti slov jsou tři odborný výrazy (třeba layout, breakpoint, max-width apod.), který mi vůbec nic neříkaji
Všetky tri sa týkajú jazyka CSS, ktorým sa popisuje design každej webovej stránky. Aby som bol konkrétny:

– „layout“ v preklade znamená rozloženie stránky tj. ako/kde sú na nej rozmiestnené rôzne prvky (menu, container pre obsah atď.),
– „breakpoint“ je doslova bod zlomu; predstav si sled udalostí, kde v istom bode nastane udalosť X, ktorá spôsobí trvalú zmenu ďalšieho vývoja sledu udalostí. Toto sa dá preniesť aj do oblasti responzívneho designu stránok: zmenšuješ okno prehliadača, až sa ti stránka v istom bode rozpadne. Tento bod sa nazýva „breakpoint“ a jeho umiestnenie vieš absolútne popísať aktuálnymi rozmermi okna prehliadača, keď sa stránka rozpadla.
– „max-width“ je CSS vlastnosť obmedzujúca maximálnu šírku selektoru svojej definície (prvku na stránke). Viac o max-width
Keeehi
Na tohle je celkem jednoduché řešení. Řekni jim, ať si na to najdou nějakého profesionála. Pokud to vidíš poprvé, těžko po večerech stvoříš něco použitelného.
Jirka Pádlo
Kubo2:
Díky, takový vysvětlení je mnohem lepší, než ty odborný cinty v příručkách a na internetu. Tam když chci vysvětlit co znamená jeden výraz, tak na mě vyblejou „vysvětlení“ dalšíma pěti a já jsem uplně v lese.

Keeehi:
Tohle mě napadlo jako první, ale nedokážu to vysvětlit našim šéfům.
Oni nemaji vůbec žádný tušení jakej je rozdíl mezi prací s hotovým programem a samotnou TVORBOU toho programu. Oni prostě jenom bohapustě a bezduše vidí, že „rozumim počítačům“. O placených službách nechtěji ani slyšet a uplně všechno chtěji řešit podnikovou soběstačností. Ten předešlej ajťák byl taky samouk, ale uměl PROGRAMOVAT, čili znal FoxPro2, Java a PHP. Oni po mě chtěji upravovat, měnit a tvořit programy a já jim nedokážu vysvětlit, že jenom pracuju s programem hotovym a že ho změnit a vytvořit nedokážu. Podle nich na to prej prostě jenom kašlu a jsem línej to dělat. Bejt tady práce jiná, tak už tam nejsem taky! O čem se mám skrze počítače bavit s lidma, co brečej, že jim nefunguje pošta, přičemž tam mají zahlcených 5900 nepřečetených zpráv?
Pár drobných věcí už jsem pro ně udělal, ale na starý kolena se narychlo anglicky nenaučim a s každou prkotinou se mořim tejden – po nocích doma. Dělám obaly na zboží, reklamní plakáty, letáky a videa, asi 12tisíc obrázků do e-shopu a podle 120tistránkovýho taháku udržuju v chodu ten Foxík. Je mi jasný, že všechno sám nedokážu, obzvášť takhle narychlo, ale aspoň uviději, že s tim NĚCO dělám a můžu jim ukázat CO dělám a kam jsem dospěl.
Díky za ty odkazy, dělám z toho výpisky a převádim je do lidskýho jazyka. Pokud z toho nic nevytvořim, aspoň mám co ukázat, až se zeptaji co s tim dělám.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zvažte, zda se neobrátit na specializované fórum, toto se zabývá především webovou problematikou.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0