Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
robbie Profil |
#1 · Zasláno: 12. 7. 2016, 20:05:42
Ahoj, zkoušel jsem propojit dva pc přes lokální sit, pc 1 win7 a pc 2 má win 8.
Prvnímu pc jsem přidelil adresu 192.168.1.10 a druhému 192.168.1.11, na prvním pc jsem nasdílel složku, dal ji oprávnení pro přístup everyone. Nicméně na druhém pc vidím sice první pc ale hlásí mi to , že nejsou dostatečná oprávnění k přístupu dovnitř, kde by měla být sdílená složka. Přitom na prvním pc vidím, danou složku, že je sdílená. Tak netuším, kde je chyba. Není chyba v komunikaci mezi win 7 a win 8 ? Poradíte pokud máte nápad. Děkuji |
||
Martin2 Profil * |
#2 · Zasláno: 12. 7. 2016, 21:08:31
Do skupiny Everyone patří všichni existující uživatelé. Takže i tak je nutné se za nějaký účet přihlásit – bez hesla například za účet Guest. Daný účet taky musí mít systémová práva pro přístup k adresáři.
|
||
Časová prodleva: 17 dní
|
|||
robbie Profil |
Na prvním pc. kde mám sdílený disk jsem zvolil veřejná sít a zvolil přístup everyone. Podotýkám, že chci sdílet disk mezi pc1 s win7 a pc2 s win8.
Druhý pc2 s windows 8 mi hlásí nedostatečná práva. Kde mám jeste jaká přístupová práva navolit, zadával jsem je na pc1 s win7. Musím být připojen do stejné pracovní skupiny jako je pc1 se sdíleným diskem? Na pc2 s win8 mi to hlási, neznámá veřejná sít a nemohu se pres oprávnení dostat do sdíleného disku na pc1. Děkuji |
||
Časová prodleva: 7 let
|
0