Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
anonym_ Profil * |
#1 · Zasláno: 3. 10. 2021, 12:34:44
Ahoj,
trochu se peru s tím, jak dosáhnout maximalizace výdrže baterie, konkrétně v MacBooku (uvádím, pokud má Apple nějaký lepší battery management). Nicméně trendy v bateriích nesleduju, vím, že existují různé typy baterií, ale nechci se do toho teď nějak hlouběji nořit. Vidím asi klasicky dvě možnosti: - nabíjet, kdy to jde (tzn. mít to jako desktop s tím, že když jdu někam pryč, vypojím a vezmu s sebou) - pracovat i v kanclu na baterku, samozřejmě ne do nuly, ale do nějakých X procent a pak nabít? Kolik by pak bylo to X? Tipuji kolem 20%. Hledal jsem v CZ i EN (např. macworld - nadokážu posoudit, nakolik je to fundovaný příspěvek, či nakolik je to názor autora), ty dvě názorové skupiny lidí se mi zdají být poměrně stejně velké. Jak se k tomuto stavíte vy (protože vím, že spousta z vás má laptop jako plnohodnotnou náhradu za desktop). Díky. |
||
N71 Profil * |
#2 · Zasláno: 3. 10. 2021, 20:19:12
Lithiové baterie stárnou používáním i samy od sebe. Podle mě nemá smysl to řešit, ale obecně je šetrnější nevybíjet je do mrtva, jinak je to fuk. Apple battery management samozřejmě má, takže i při dlouhodobém připojení ji nebude trápit opakovaným dobíjením do 100%.
V horizontu 5 let určitě počítej s výměnou baterky i kdyby ses stavěl na hlavu, je to spotřební zboží. |
||
Časová prodleva: 3 roky
|
0