Autor Zpráva
jarX
Koupil jsem 2 nové disky 4TB , bios je vidí, ale sráva disků a windows 10 vidí jen jeden. Chci je dát do RAID 0. Mohl by někdo pomoci.
Keeehi
Jsou vidět ve správci zařízení?
jarX
Správce zařízení, tam jsou oba
Keeehi
Tak se podívej, zda tam jsou povolené a aktualizuj jim drivery.
jarX
Keeehi:
Oba disky jsou povolené, pracují správně, aktualizoval jsem ovladače ale pořád se jeden disk nezobrazuje jen ten kde je windows.
weroro
Je ten disk, ktorý nie je vidieť naformátovaný? Síce je to už viac ako 13 rokov, čo som windows používal, ale pamatám si, že systém nevidel nenaformátované disky (disky bez partícií), pri kúpe bývajú/bývali disky bez partícií. Nemôže to byť tvoj problém?
jarX
weroro:
Nevím jak ten disk naformátovat, koukal jsem do biosu, tam to nejde, mužeš mě poradit? Díky předem.
Kajman
Správa počítače a tam Správa disků.

Ale jestli máte problém již s tímto, tak raid na Vás bude možná až moc velký oříšek a je větší pravděpodobnost ztráty dat. Jinak smysl raidu 0 na dvou discích moc v této době nevidím. Když selže i jeden z nich, máte po datech z obou. Pokud potřebujete vyšší rychlost, kupte si ssd, ten bude několikanásobně rychlejší než raid 0 na hdd.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zvažte, zda se neobrátit na specializované fórum, toto se zabývá především webovou problematikou.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0