Autor Zpráva
japlavaren
mám problém, potrebujem rozbehať disketu s důležitými údajmi, a keď ju hodím do disketovky tak vypíše že ju treba naformátovať. dá sa to zachrániť??
Gekon
Hm, tak to máš asi smolíčka pacholíčka......
djlj
Dá, zkus Norton Disk Doctor a podobné programy. Případně Get Data For FAT32. A doporučoval bych přejít na CD/DVD ;).
Filips
tak to zkus nakopírovat do kompu a odtud na novou disketu. Pokud to pude.

Filips
jozob
Scandisk
japlavaren
nejde otvoriť, na cd/dvd by mama tažko prešla (na pc 200MHz napalovačku??) a Norton Disk Doctor - kde to vziať??,Get Data For FAT32??
jozob
japlavaren
"na pc 200MHz napalovačku??"
V čom je problém?
Cody
japlavaren
(na pc 200MHz napalovačku??) - měl jsem vypalovačku na PI 48 MB RAM - pomalý ale fachalo bez problémů ..
Norton Disk Doctor - pokud to neseženeš na netu, ozvi se mi na mail a pošlut ti staro dobrou dosovskou verzi, nebo prostě zkus Scandisk, ale je tu riziko, že se ty data pojedou definitvně, na netu je naví spousta programů na opravdu špatných disket, stačí jen hledat (stahuj.cz, sluncenice.cz, download.com).
japlavaren
no, problém je v tom, že pc je v školke a napalovačku mesto nekúpi.

a nejaký jednoduché riešenie??
djlj
Norton Disk Doctor - kde to vziať??,Get Data For FAT32??
Koupit :).
Jinak jak už tu někdo psal, stačí mrknout na stahuj.cz atp. a tam je takových programů spousty.

no, problém je v tom, že pc je v školke a napalovačku mesto nekúpi.
Proč tu disketu teda nezkusíš doma?

Scandisk
Ten bych nedoporučoval, většinou vše ještě víc zmrví..
jozob
djlj
"Ten bych nedoporučoval, většinou vše ještě víc zmrví.."
V živote som s ním nemal problém. Práve naopak, nejaký soft od Nortonu kamarátovi zničil 70% disku.
djlj
nejaký soft od Nortonu kamarátovi zničil 70% disku.
Já mám přesně opačné zkušenosti, ale to asi spíš záleží na druhu poškození.
japlavaren
ďakujem
japlavaren
skúsil som večšinu príkazov cez príkazový riadok. chkdsk vypísala toto(zkrátene)
...typ FAT
Pri čtení alokační tabulky souborů (FAT1) došlo k chybe
svazek HOSTITEĽ vytvoren...
Sériové číslo zvazku je 406E-0B74
Systém ... overuje...
...zkontroloval systém...
výpis plnosti disku

snáď to do toho vnesie svetlo. ide s tým niečo robiť??
Miloš
Zkus jinou disketovou mechaniku.
Radek Hrabůvka
<ot> Před čadem jses nevhodně vyjádřil o kamarádovi, který amatérským způsobem vytváří webstránky. Já si zase myslím svoje o těch, co nezálohují důležité soubory.</ot>

Jak psal Miloš, zkus tu disketu v jiné mechanice (mechanikách). Dávám 10% šanci.
Pošlu ti jeden starý program na kopírování disket, jestli se budeš pokoušet o záchranu dat, dělej to na kopii, máš neomezený počet pokusů.
Vyzkoušej winimage, možná z image diskety něco přečteš. Je ke stažení na serverech, jako www.slunecnice.cz - www.instaluj.cz - www.stahuj.cz - www.studna.cz .

<ot> Vůbec ti nezávidím tvoje šance vidím na 20%. Škoda, že bydlíš daleko, zrovna se chci zdavit staré funkční cdrw mechaniky, takhle by se to na poštovném <cenzored /> prodražilo. </ot>
Miloš
Radek Hrabůvka
zkus jinou disketu v jiné mechanice – hezký vtip.
Problém „nenaformátované diskety“ jsem ale zažil víckrát a chyba mechaniky to byla často (naposled někdy v prosinci).
Radek Hrabůvka
Miloš Dík za upozornění, už jsem to opravil. Já jsem naopak často zažil, že chybná byla disketa, mechanika vyjímečně. Ale protože je to nejjednodušší a odhalí se tím chybná mechanika, zkouší se to jako druhé řešení, první je pokus o znovunačtení.
japlavaren
no, je to problém mami, skúšal som 2 mechaniky, moja je asi 2mesiace stará. čiže v tom asi nebude problém. a programy skúsim
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0