Autor Zpráva
xdusa
Ahoj. Potřeboval bych se zeptat: Dal jsem si na počítač jiný monitor, než jsem měl dřív, chtěl jsem to zkusit, jestli bude lepší, ale nebyl. Sice tam šlo rozlišení megapixelový, ale bylo to rozostřený atd., prostě špatný. Tak jsem dal zpátky starek monitor s rozlišením 800×600, ale ten druhej se mi nastavil a píše to Monitor: xxx 1024×768, ale má tam správně být MicroScan 800×600 nebo aspoň to 800×600, protože to zku***lo všechny internetový stránky-je to všechno obřím písmem, dělá to prostě bordel. Co s tím? Mám Win XP (Service Pack 2).
Díky moc za odpověď!
xdusa
Prosím! To to fakt nevíte?
Tomik
Každý monitor by měl být stavěn na jiné rozlišení např. můj Acer AL1912 (LCD 19 palců) na rozlišení 1024×768 dělá opravdu prima kousky (kvalitní obraz mám teprve až na rozlišení 1280x1024). Zkusil bych nastavit rozlišení 1024×768 a 32bitů barvy. Když to nepojede tak 1024×768 a 16bitů a pak 800×600 a 32b. atd. Jo pokud máš LCD monitor skus i větší rozlišení, pokud ovšem jde. Jinak co se týče naistalování monitoru sám jsem nikdy neměl problém, že by mi Wokna nepoznaly monitor a vždy mi monitor běžel jako Plug and Play.

Tomik
xdusa
Tomik no já mám monitor, kterej prostě 1024×768 jakkoli nezvládá. A ten druhej to zvládal, ale byl špatnej. Tak jsem tam dal zpátky ten původní a on tam zůstal nastavenej ten co tam byl jenom na chvilku danej. A teď třeba když si dám na netu Seznam.cz, tak jsou všechny písmena a texty moc velký a dělá to bor*** :-(( Nevíš jak se v XPéčkách nastaví jinej monitor?
Johny
Pravý myšítko na plochu, nastavení........

LCD monitory mají pevné rozlišení podle počtu bodů.

15" 1024x768
dál nevim... :)

U normálních monitorů tohle není..
habendorf
LCD monitory mají pevné rozlišení podle počtu bodů.

O tom lze s velkým úspěchem pochybovat.
Jinými slovy, není to pravda.
VitaZ
Teď sedím na W98SE, tak nevím jestli je to na XP stejné.
Pravé tlačítko na ploše > vlastnosti > nastavení > upřesnit > záložka monitor- zkus tam někde najít položku Automaticky rozpoznávat monitory Plug in Play. Nebo si zkus tamtéž nastavit rozlišení a frekvenci ručně.

LCD monitory mají pevné rozlišení podle počtu bodů
O tom lze s velkým úspěchem pochybovat.
Možná, by bylo lepší napsat: LCD monitory mají nejlepší obraz ve svém nativním rozlišení, kdy jeden pixel zobrazovací mřížky přesně odpovídá jednomu pixelu obrazu.
xdusa
To jsem všechno zkoušel, pravý tlačítko na ploše>vlastnosti>nastavení>upřesnit>záložka monitor, jenže tam jsou jen informace o monitoru a nemůžu s tím nic dělat, jenom mi to napíše, že toto zařízení pracuje správně, i když tam vůbec není a ještě cosi k tomu (nevím co, teď sedím u jinýho PC)!
A VitaZ, to s tím automatickým rozpoznáváním zkusim.
Jo a já nemám LCDéčko, mám takovýho už docela dědečka :-), zvládne jenom 800×600×32.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0