Autor Zpráva
Gekon
Ahoj, mám nový harddisk, umístil jsem ho do šuplíku, propojil kabely, jak napájecí tak datový, jumpery ho nastavil jako slave, master jsem nechal tak jak je, zapnul počítač, a všechno vypadá, že funguje, ale HDD nezjistil ani BIOS, ani se neobjevuje ve Windowsech... poradí mi někdo? Mám WIN XP SP2. Díky
Peca
Bios by ho asi měl zjistit... Ve Winech zkus pravým na Tento počítač -> Spravovat, a tam najeď na správu disků, jestli tam něco je. Možná není naformátovaný. Jinak nemáš třeba nějakou starou desku, že by nepodporovala nové disky?
Gekon
Deska ho podporuje, je to Ultra Ata.... Je možné, že není naformátovaný.. ale jak to udělám, když ho nikde nevidím? přes cmd asi sotva...
roberta
no keď ho nezistí BIOS, tak buď máš zle nastavené jumpre (možno sa ten slave bije s nejakou cd rom, ktorá je ako slave), alebo ho doska nepodporuje (možno ten disk má väčšiu kapacitu, ako podporuje doska)... skús odpojiť všetky zariadenia (cd rom, dvd rom, napalovačku...) nechaj tam iba master HDD a ten nový disk... potom by ti ho mal zistiť...
jozob
To, že ho nedetekuje BIOS nemá nič spoločné s tým, že nie je naformátovaný. Bude to na hardwarovej úrovni:
* Doska nepodporuje veľké disky - niektoré dosky majú limit okolo 130GB, skús napísať o aký disk ide. V tomto prípade môže pomôcť update BIOSu, tzv. flash.
* Disk je poškodený - zisti, či pracuje motor disku, ak nie - 1.) skontroluj napájanie, 2.) obráť sa na predajcu, ďalej môže byť zle zapojený kábel, všetky kontakty skontroluj.
* Bijú sa dve zariadenia - dva disky majú rovnakú prioritu, skontroluj jumpre.
* Na disku je vírus - to je už softwarová úroveň a možno sa to zdá niekomu pritiahnuté za vlasy, ale je to naozaj možné. Do rúk sa mi dostal disk, ktorý nebol detekovaný BIOSom. Nakoniec vyšlo na javo, že na disku je 400 vírusov. Ale to asi nebude Tvoj prípad :-)
Jenda122
Musíš vlízt do BIOSU a někde tam je tabulka s disky a je tam napsáno něco jako primary master:auto, primary slave:auto, atd.atd. Zkus dát pozici na které je disk na Auto a pak by měl fungovat
Gekon
Hm, prodejce (alzasoft) mi sdělil, že vše je v pořádku, že disk mi nevymění... odmítli mi ho v servisu vyzkoušet, že na to nemají čas.... ok, jak chcete, nikdy si uý i vás nic nekoupím, vocasové...
Nakonec jsem na to přišel, vadný byl datový kabel
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0