Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
jacob Profil |
#1 · Zasláno: 11. 3. 2006, 15:31:28
Zdravím, táto otázka moc nepatrí do tejto diskusie, ale hádam mi niekto pomôže. Takže, nasledovná situácia: mám dva počítače, na jednom mám internet, na oboch bluetooth. Dajú sa spojiť cez bluetooth tak, aby aj ten druhý dokázal využívať internet?
Vopred vďaka. |
||
Filips Profil |
#2 · Zasláno: 11. 3. 2006, 15:48:58
Pokud spojíš ty dvě pc (dej hledat zařízení) tak by to mohlo jít. není to ale jisté.
Filips |
||
jacob Profil |
#3 · Zasláno: 11. 3. 2006, 16:01:41
No, ja ich spojím a potom mi windowsy vyhodia zopár možností, čo urobiť, medzi iným aj "network access"... Keď to použijem sa ale nič nestane, napíše mi "could not connect to the remote device".
|
||
Filips Profil |
#4 · Zasláno: 11. 3. 2006, 16:05:40
Tak to asi bude špatně nastaveno. To bluetoohth. Zkus třeba mobil spojit to s kompem a připojit na net.
Filips |
||
jacob Profil |
#5 · Zasláno: 11. 3. 2006, 18:12:26 · Upravil/a: jacob
Nie, bluetooth vyzerá dobrý, na mobil sa napr. pripojí.
Našiel som ešte možnosť "Internet sharing connection", a v network setupe som nastavil jeden počítač ako host, druhý ako client, nastavil som rovnaký workgroup. Ale v tomto prípade mi internet nebehá ani na jednom z nich. Neviete prečo by to mohlo byť? |
||
habendorf Profil |
#6 · Zasláno: 11. 3. 2006, 20:00:05
Já mám takhle řešeno připojení PDA k netu. Prvně je potřeba vytvořit Bluetooth network pro komunikaci mezi zařízeními. Následně je třeba povolit sdílení připojení k netu - to je to tvoje Internet sharing connection. Mě to běhá úplně v pohodě.
|
||
jacob Profil |
#7 · Zasláno: 11. 3. 2006, 20:15:31
habendorf
Mohol by si upresniť vytvořit Bluetooth network ? |
||
jacob Profil |
#8 · Zasláno: 12. 3. 2006, 11:58:12
Ešte mi napadlo, neviete či mi to nemôže blokovať provider? Pretože mi napadlo, že tento net by sa mal prevádzkovať len na jednom compe, a ked sa snažím pripojiť druhý, prestane behať na oboch...
|
||
Anonymní Profil * |
#9 · Zasláno: 12. 3. 2006, 12:01:49
jacob
neviete či mi to nemôže blokovať provider? To je IMHO nemožné. |
||
jacob Profil |
#10 · Zasláno: 12. 3. 2006, 12:03:59
Anonymní
Aj ja by som povedal, že nie, ale aj tak... |
||
habendorf Profil |
#11 · Zasláno: 12. 3. 2006, 14:44:47
jacob: Mohol by si upresniť vytvořit Bluetooth network ?
Mám udělanou normální LANku, na PC mi běží "Bluetooth LAN Access Server Driver", mezi PC a PDA je zabezpečené spojení. |
||
jacob Profil |
#12 · Zasláno: 13. 3. 2006, 17:23:07 · Upravil/a: jacob
habendorf
Áno, mám to rovnako, už viem, kde som mal chybu. Ale teraz mi všetko behá, vytvorí sa spojenie, klient si nájde internet aj mi ho zobrazí v pripojeniach... problém je v tom, že mi napr. žiadnu webstránku zobraziť nedokáže, napriek tomu, že všetko vyzerá v poriadku. Netušíte prečo? |
||
habendorf Profil |
#13 · Zasláno: 13. 3. 2006, 18:33:11 · Upravil/a: habendorf
jacob: jak máš nastavené vlastnosti TCP/IP na tom PC bez netu?
A jak jsi připojen tím prvním k netu? ADSL? Máš DHCP? Pokud ano, zaškrtni ve vlastnostech TCP/IP obě volby na "získat automaticky". |
||
jacob Profil |
#14 · Zasláno: 13. 3. 2006, 18:45:28 · Upravil/a: jacob
jak máš nastavené vlastnosti TCP/IP na tom PC bez netu?
Získavajú sa automaticky, ak si to myslel. A jak jsi připojen tím prvním k netu? ADSL? Máš DHCP? Nie, chello. |
||
Časová prodleva: 20 dní
|
|||
airpoint@azet.sk Profil * |
#15 · Zasláno: 2. 4. 2006, 21:56:39
no jacob ako si poxodil?? uz ti to funguje? ja sa na nieco taketo xystam tento tyzden - ale tiez som z toho jelen zatial... hmmm
|
||
Časová prodleva: 5 měsíců
|
|||
jacob Profil |
#16 · Zasláno: 23. 8. 2006, 00:52:23
Torchu neskoro, ale dostal som v poslednom čase mail ohladne tejto záležitosti. Takže rovno aj sem napíšem odpoveď, keby to ešte niekto v budúcnosti tu hľadal (a ospravedlňujem sa airpoint@azet.skovi, že som predtým neodpovedal, nevšimol som si...).
Napokon sa mi podarilo tento problém vyriešiť. Bolo potrebné nastaviť bluetooth tak, aby bol schopný poskytovať net. Podrobný postup v tomto článku: http://www.geekzone.co.nz/content.asp?contentid=1285 . Podľa neho to, myslím, zvládne každý... |
||
Časová prodleva: 1 rok
|
|||
PiKej Profil * |
#17 · Zasláno: 9. 12. 2007, 22:51:23
postupoval som podla geekzone, akonahle dam povolenie v Internet connection sharing, vypne mi aj server... mam chello
|
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0