| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Anonymní Profil * |
#1 · Zasláno: 25. 4. 2006, 17:49:53
Pro přístup k mému PC z internetu (např. Vzdálená plocha) chci přidělit mému PC adresu (doménu), aby byl jednoznačně identifikovatelný a obejít tak problém neveřejné IP adresy. Nechci používat programy typu VPN, či hamachi. Chci, aby se můj router přihlásil k serveru v internetu a server aby mu přiřadil předem zaregistrovanou doménu (třetího řádu). Tím se stene, že když si z PC kdekoli v netu pingnu na tu doménu, pingnu vlastně na svůj router – Dlink 514. Potom chci využít fci DMZ kterou jeden daný počítač za routerem se bude chovat jako ten router – požadavky z netu přesměruje router na to PC.
|
||
| Peca Profil |
#2 · Zasláno: 25. 4. 2006, 18:20:33
Jak zní dotaz?
|
||
| Anonymní Profil * |
#3 · Zasláno: 26. 4. 2006, 13:35:13
Sry, že sem to napsal blbě. Navíc se změnila situace, již mám veřejnou a stálou IP. Ke svému počítači se nyní mohu bezproblémově připojit po zadání jeho IP kdekoli z internetu např. vzdálenou plochou. Ovšem pokud dám do adresního řádku IE \\moje.ip.adresa tak mi to hodí chybu, že nemáte dostatečná oprsavnění atd. Nepoužívám firewall ni AV, který by to mohl blokovat. Nevíte kde může být problém, či jak zpřístupnit disk počítače pro přístup z internetu pokud již mám veřejnou IP?
|
||
| Leo Profil |
#4 · Zasláno: 26. 4. 2006, 13:39:02
\\moje.ip.adresa
je co za protokol? Leo |
||
| Anonymní Profil * |
#5 · Zasláno: 26. 4. 2006, 13:40:07
Jinak jsem chtěl ještě zmínit, že pingnout na ten PC jde bez problémů. V síti našeho ISP používám jinou adresu na kterou mi tu veřejnou přesměroval, nevím, jestli problém nemuže být zde. Rozuměj: IP nastavená v těch síťových připojeních není stená jako ta veřejná IP.
|
||
| Anonymní Profil * |
#6 · Zasláno: 26. 4. 2006, 13:41:20
\\moje.ip.adresa
Já nevím co je to za protokol, ale pokud zadám takovou IP PC v LAN síti, tak se mi otevře okno s názvem toho PC a vidím tam sdílené složky a tiskárny. |
||
| Leo Profil |
#7 · Zasláno: 26. 4. 2006, 13:49:59
Myslel jsem ze kdyz mluvite o internetu, tak chcete s pc komunikovat v nejakem konkretnim protokolu... co s nim chcete delat? Leo
|
||
| Anonymní Profil * |
#8 · Zasláno: 26. 4. 2006, 13:53:08
Chci přistoupit k jeho disku a souborům.
|
||
| Leo Profil |
#9 · Zasláno: 26. 4. 2006, 14:03:20
Nejsem si jisty, jestli to pres internet pujde tak jak v mistni siti. IP adresa je soucasti systemu TCP/IP, a na prenos souboru tenhle protokol pouziva vyssi vrstva, treba ftp, takze byste musel mit na pc ftp server. Ale lokalnim sitim nerozumim, treba to jde. Leo
|
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0