Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Jsem nováček v Linuxu. Nainstaloval jsem si Danixovou distribuci jádro tuším 2.66. Když se chci připojit k mé DVD vypalovačce (otevřít ji v seznamu zařízení) vyskočí chybová hláška mount: speciální zařízení \dev\dvd neexistuje. Please help, me.
WanTo
Rozhodně tam nebude \dev\dvd, ale možná /dev/dvd. Jestli nejde ani to, podívej se, jestli je vypalovačka opravdu /dev/dvd.
Anonymní
Profil *
Zkouším to napsat do adresního řádku, ale nic se neděje. Typ zařízení se hlásí jako Unmounted DVD. Když napíši:
devices:/dev/dvd

zobrazí se:

Nastala chyba při nahrávání devices:/dev/dvd:

Neznámé zařízení: dvd
Anonymní
Profil *
Napadá mne, jestli to třeba nemůže být ovladači (Externí DVD LG USB). Ale vůbec netuším, jak se v linuxu něco jako ovladače instaluje..
Anonymní
Profil *
A ta hlaška, kterou jsem uvedl v prvním příspěvku se zobrazuje při připojování zařízení..
Miloš
Externí zařízení (HDD nebo flash, takže DVD možná také), která se připojují přes USB, bývají ráda jako /dev/sdn
Nevím sice, co znamená zápis devices:/dev/dvd, ale pokud se připojuje, tak pomocí mount cesta a ta bývá (záleží na distribuci a uživateli) nejčastěji /mnt/něco, respektive /media/něco.

Pro nováčky je asi dobré při instalaci připojit všachna taková zařízení během instalace a při rozdělování disků (nevím ale, zda to jde v základním režimu rozdělování) nastavit, aby takováto zařízení nebyla připojována při startu systému a aby je směl uživatel (tedy nejen root) připojit.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0