« 1 2 »
Autor Zpráva
japlavaren
Profil
kúpil som si knižku "JAVA Hotová řešení" a nejako sa neviem zorientovať:
napíšem kód, preložím cez javac.exe, to niečo vypľuje a následne to spustím v java.exe. dostanem z toho *.clas. ale ja potrebujem niečo spustiteľné. napr exe, alebo niečo pod. ako to dostanem.
nevyčítal som to. tak keby ste poradili
nightfish
Profil
obávám se, že už z principu by to nebylo možné
java překládá do byte codu, který je na každém systému spouštěn virtuálním strojem určeném pro daný systém

nějaký pokec o tom je na
http://www.javalobby.org/articles/java2exe/
nightfish
Profil
jinak teda postup:

1) když máš třídu MyClass.java, zkompiluješ ji pomocí javac MyClass.java
2) dojde k vytvoření MyClass.class, které spustíš pomocí java MyClass (tady už se nepíše přípona)
japlavaren
Profil
takže ako spravím spustiteľný súbor?? aby ho dokázal spusťiť hocijaký magor, čo sa nevyzná v pc, iba otvorý program??
japlavaren
Profil
tá knižka je na *****. takže, asi som blbý, ale nedošiel som na to:
ako spustím javac.exe a java.exe?? lepšie povedané, kde ich nájdem. sú tam 4programy a nič z nich po inštalácii nevyskočilo. prehľadal som celé disky, a javac.exe a java.exe som nenašiel
TooFew
Profil
javac.exe a java.exe je tam, kde máš nainstalovaný j2sdk, který jsi si stáhnul z java.sun.com. Exe soubor vytvoříš v Javě jen asi těžko. Java to už z principu neumí, právě proto, že je multiplatformní. Existují programy, které ti ten soubor ještě navíc zkompilují, ale výsledný program bude znatelně pomaleji pracovat. Pokud chceš tvořit obyčejné *.exe soubory, nauč se radši C nebo C++.
TooFew
Profil
Ještě update. javac.exe a java.exe se spouští přes příkazovou řádku. například "java program". Viz nightfish
nightfish
Profil
při instalaci java sdk dojde k přidání cesty k java a javac do PATH, takže by pak neměl být problém je spustit odkudkoliv
jinak já je mám v C:\Program Files\Java\jdk1.5.0_05\bin
japlavaren
Profil
takže, sa nedá spraviť spustiteľný súbor?? má potom java zmysel pre normálne programovanie?? zakaždým budem musieť použiť virtuálny stroj, a to bude zdĺhavé a nepohodlné pre clikwin userov
japlavaren
Profil
som z toho magor, nainstaloval som JAVU a vytvorilo to iba JAVA.EXE. JAVAC.EXE nemůžem najít. je tam JAVAW.EXE, ale to je asi najpodobnejšie

je to ono, alebo čo??
thingwath
Profil
V JRE kompilátor nenajdeš, musíš stáhnout JDK.
Anonymní
Profil *
takže, sa nedá spraviť spustiteľný súbor?? má potom java zmysel pre normálne programovanie?? zakaždým budem musieť použiť virtuálny stroj, a to bude zdĺhavé a nepohodlné pre clikwin userov
click-win useri si kupujou PC v hypernove ktery uz ma instalovany win a v 99% i Javu, ta se tam hodne dava.
japlavaren
Profil
Anonymní - tesco každopádne vyhráva ;)
ale, *class normálne nespustím, takže ako na to??
ah01
Profil
Každopádně musí mít, každá kdo chce spustit program v jave, nainstalovaný JRE (Java Runtime Environment). Pro spuštění máš pár možností:

1. vytvoříš si bat sobor a ten bude spouštět hlavní class přes java.exe, existují i "kompilatory" (dost vznešený název pro takovou utilitu), který toto vytvoří jako exe - tak je děláno hodně programů (např. Eclipse, NetBeans)

2. vytvoříš si jar balík, a ten má ve Windows nastavenou asociaci, takže se rovnou spustí
japlavaren
Profil
skúsim, dziki
Anonymní
Profil *
zkus se podívat na http://spex.ic.cz/navody/java_to_exe.html
japlavaren
Profil
spravil som program:

public class Prvni_Program {
public static void main(String args[]) {
System.out.println("Toto je muj prvni program v JAVE");
}
}


nazval Prvni_Program.java zkompiloval pomocou príkazového riadku:

D:\> C:\JAVA\JDK\bin\javac.exe JAVA\Prvni_Program.java

Vyliezlo z toho Prvni_Program.class spúšťal som ho takto:

D:> C:\JAVA\JDK\bin\java.exe JAVA\Prvni_Program.class

ale nevyšlo nič iné ako:

Exeption in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: JAVA\Prvni_Program/class

skúšal som i ďalšie veci, ale vždy vyliezlo niečo podobné
------------------------------
Poradťe prosím, ako so zfunkčniť, popríp kde robím chybu. Ďakujem
thingwath
Profil
D:> C:\JAVA\JDK\bin\java.exe JAVA\Prvni_Program.class

BEZ .class, zadáváš jméno třídy. Všimni si v té výjimce, že to bere jako balíček a snaží se najít třídu class v balíčku Prvni_Program.
nightfish
Profil
aspon si čti, co ti tu kdo píše (9.8.2006 12:26)

jinak teda postup:

1) když máš třídu MyClass.java, zkompiluješ ji pomocí javac MyClass.java
2) dojde k vytvoření MyClass.class, které spustíš pomocí java MyClass (tady už se nepíše přípona)
japlavaren
Profil
asi som magor, ale nejde mi to tak, ani onak:

mám install JDK na C:\JAVA\JDK ; scripty sú na D:\JAVA ; skúšal som:

D:\>java JAVA\Prvni_Program

a vypísalo to:

Exeption in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: JAVA\Prvni_Program
japlavaren
Profil
prosím, fakt nevím jako na to...
simka00
Profil
ve složce, ve které máš Trida.class, si vytvoř třeba v notepadu .bat soubor a napiš do něho java Trida a spusť (to jméno třídy bez přípony)

pro tento postup musíš mít nainstalované Java Runtime Environment
nightfish
Profil
nazev tridy se musi rovnat nazvu souboru, ve kterem je ta trida umistena
taky bych zkusit prejmenovat
class Program {...}, ulozit to souboru Program.java
zkompilovat javac Program.java
a spustit java Program

popripade D:\>cd JAVA
D:\JAVA>java Prvni_Program
Meldo
Profil
japlavaren
Mal si si kupit knizku o zakladoch javy. Inak super serial, ktory mne nedavno pomohol prelomit zaciatky je na intervale. http://interval.cz/clanky/naucte-se-javu-uvod/ je tam cca 15 clankov pre zaciatocnikov
japlavaren
Profil
dikes.skusím
japlavaren
Profil
asi som fakt magor. presne to, čo je na tom intervale som spravil. precopiroval som to, dal do class a nejde to spustiť. ale v JCreator to spraví. může byť zle nainštalovaný JDK, alebo prečo to nejde. poprípade, skúste mi niekto dať link na niečo *.class, či mi to pojde spustiť. ďakujem
WanTo
Profil
japlavaren
Máš .class soubor? Jestli ano, tak se přepni do adresáře, ve kterém jsi a napiš java JménoTřídy. (Pro soubory JménoTřídy.java a JménoTřídy.class).

Pokud chceš, aby se dala Java aplikace spouštět jen klikáním na soubor, vytvoř si JAR archiv a do manifestu vlož položku Main-Class. Ale nejdřív se nauč spouštět Java programy pomocí java.exe.
japlavaren
Profil
mám *.class a spúšťam to D:\JAVA>java prvniprogram a nejde to. může to byť v zle install jdk, alebo čo??
japlavaren
Profil
problém je v JRE. skúšal som spúšťať *.class z CD od knižky, ale nejde to. Skúšal som ju reinštalovať, a nič. Ako to mám vyrieśiť??
WanTo
Profil
japlavaren
Co velikost písmen? Pro Javu je rozdíl mezi PrvniProgram a prvniprogram. Jsi opravdu ve správném adresáři?
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0