« 1 2
Autor Zpráva
tpikalek
Profil *
Ten zbytek RAMek může být pryč taky třeba jestli máš integrovanou graf. kartu...
A nebo to může zabírat kus windowsu (mezipaměť systému), to mě taky jednou ukazovalo...
Sepa
Profil *
mam 160GB SATA disk, ale WinXP Pro mi vidí jen 130GB. Co mám udělat aby ho viděli celej?

No ja taky koupil 160GB HDD, píchnu ho do compu a koukam, ukazuje jen 20 GB. To jsem si rikal to je super plug and play, a frcel jsem do biosu, tam ukazoval 160 GB správně, tak jsem hledal na netu a našel jsem toto vlákno. Zkusil jsem PartitionMagic Pro 7.0 a vida, zjistil jsem že ze 160 GB byla udělaná partition jen 20 GB a zbytek tam visel bez. Takže pak už to byla sranda. Nyní mám vse k dispozici.
Jinak s tema velikostma. Dejte si Vlastnosti na urcitem disku a je snad jasny co pocitaji vyrobci. Např. já mám kapacitu 160 031 014 912 bajtů což je 149 GB. Když budete to velký číslo dělit 4* 1024, tak vám vyjde 149,04 což je oněch 149 GB. Tak výrobce zjevně uvádí pro sebe výhodnější číslo. Správně to je disk o kapacitě 149 GB, ale 160 miliard bajtů.
« 1 2
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0