Autor Zpráva
Paulí
Profil *
Dobrý den,
prosím vás,
chtěl bych se zeptat, jak upravým aplikaci exe ??? Jako třeba přes jaký program. Zkoušel jsem to změnit na formát v txt a pak pravovat, jenže ten program najednou zázračně nešel (prý : "program se nevejde do paměti" i když jsem spíše velikost programu zmenšil). Chtěl bych změnit ikonku (není zvlášť - je přímo uložena v aplikaci exe) a informaci o souboru (informaci o souboru zobrazíme tí , že dáme na ten soubor "vlastnosti" a tam je "verze" a tam všechno píšou a to právě bych chtěl změnit) Prosím o pomoc. Děkuji moc. S pozdravem Paulí.
nightfish
Profil
pomocí nějakého resource editoru
jen poznamenám, že úprava aplikací může odporovat licenčním podmínkám nebo platné legislativě
Paulí
Profil *
a přesně jaký editor ??? alespoň nějaký název programu prosím napiš. Jo a nelegální to není , protože mi autor (amatér) dal svolení jakkoliv s tím programem zacházet a když jsem se ho zeptal jak to upravím , tak řek ať si poradím sám. Jo a díky za komúnikaci a prosím napiš nějaký určitý program.Díky.
Miloš
Profil
Třeba Resource Hacker
Paulí
Profil
Díky - hned to ozkouším
Paulí
Profil
Díky moc. Fakt to funguje.
Joker
Profil
chtěl bych se zeptat, jak upravým aplikaci exe ??? Jako třeba přes jaký program. Zkoušel jsem to změnit na formát v txt a pak pravovat
Hehehe... Soubor .exe se skutečně dá upravovat v textovém editoru, ale vyžaduje to opravdu "hardcore" znalosti. Soubor .exe je vpodstatě programový kód v assembleru, obalený nějakou hlavičkou. Pak je možné přímo v textovém editoru přepsat i programový kód aplikace... Stačí k tomu, aby člověk uměl programovat v assembleru, věděl, na jaké bajty se jednotlivé příkazy překódují a měl v hlavě ASCII tabulku. Jak prosté :-)

Ale to jen tak na okraj, změna ikonky se dělá přes ten resource editor, třeba Resource hacker, jak píše Miloš
Miloš
Profil
Joker
vyžaduje to opravdu "hardcore"
A víš, jak se pozná hárdkór programátor? Že píše ve strojovém kódu … diskovým editorem do sektorů (disku či diskety) a rovnou zazipovaně.
koudi
Profil
A víš, jak se pozná hárdkór programátor? Že píše ve strojovém kódu … diskovým editorem do sektorů (disku či diskety) a rovnou zazipovaně.
Pche, tomu ty řikáš hardcore? Pro mě je hardcore programátor takový člověk, který má před sebou jeden čudlík a posílá procesoru logické stavy takříkajíc real-time. ;-)
Paulí
Profil
Prosím Vás, ještě bych se chtěl zeptat, jak to opravdu udělám tak, aby to šlo přes nějaký editor toho kodu, aby ta aplikace fungovala po uložení do exe. Ten program "Resource Hacker" mi pomohl, jenže jsem narazil na věci, které vidím v "poznámkovém bloku" ale v tom programu "Resource Hacker" ne. Pomohl by mě někdo ??? Tady psal "Joker" o nějakém "hardcore" a "assembler", ale tyto funkce neovládám, tak bych potřeboval program nějaký jako "poznámkový blok", ale aby ta aplikace šla. Jinak Dííííííky za Vaše odpovědi. S pozdravem Paulí.
Alphard
Profil
Tady psal "Joker" o nějakém "hardcore" a "assembler", ale tyto funkce neovládám
nejsou to funkce, Joker tak trochu filozofoval :-)
nebo lépe řečeno, k řešení tvého problému to IMHO nepovede
Paulí
Profil
aha
Segur
Profil *
Joker
Soubor .exe je vpodstatě programový kód v assembleru
Ten program tam není v assembleru, ale ve strojovém kódu... to jen pro přesnost, ale jinak je to víceméně detail ;-)

Pak je možné přímo v textovém editoru přepsat i programový kód aplikace...
Tím bych si nebyl tak jistý, respektive ne vždy. Jedná-li se o prostředí OS Windows, je rozdíl mezi tím, když se čte/zapisuje v binárním a v textovém módu. Textové editory, používající povětšinou textový mód, přečtou libovolný způsob zápisu nového řadku (tj. sekvence 0x0D, 0x0A nebo 0x0D0A) jako nový řadek; při zápisu souboru se však každá taková sekvence přepíše na 0x0D0A, což způsobí rozhození celého souboru a jeho následnou nefunkčnost. Další věcí je, že se v textových editorech poměrně blbě vkládají řídící/netisknutelné znaky, jejichž hodnoty by nejspíš ale byly potřeba. Ale jinak uznávám, že existují textové editory, ve kterých by to šlo, jen je třeba dát si při výběru pozor ;)


Zpět ale k tématu, pro Paulího:
Pokud bys skutečně chtěl přepisovat přímo binárku, tak lze sáhnout po libovolném hex editoru. V tomhle případě bych si však dovolil doporučit to, že pokud nevíš přesně, co děláš, nedělej to. Jestliže bys přesto chtěl něco zkusit, tak hodnoty v souboru vždy jen přepisuj, rozhodně nic nevkládej nebo nemaž. Lepší by ale asi bylo zkusit najít program, který to udělá za tebe; je ale taky možné, že v tvém případě ti žádný nepomůže (závisí na tom, jak jsou daná data v té binárce uložena) a pokud to, co chceš, skutečně nenašel ani zmíněný Resource Hacker, pak bych ti nedával moc velkou naději.
Paulí
Profil
No tak to je těžký .... já programátor nejsem, ale pokouším se o to. Už jsem sice našel program se kterým to má jít změnit - no samozřejmě že to jde změnit , ale pak ten program když vykonává funkci , kterou sem změnil , tak ohlásí chybu a vypne se. Takže já vůbec si s tím nevím rady. Nechci už Vás všechny s tím otravovat a tak si to skusím vyřešit sám. Ale pokud byste měli nějaký nápad a nebo program, tak budu šťastný, když to sem napíšete. Jinak DĚKUJI všem za Vaše odpovědi. S pozdravem Paulí.
Joker
Profil
Pokud bys skutečně chtěl přepisovat přímo binárku, tak lze sáhnout po libovolném hex editoru. ... Jestliže bys přesto chtěl něco zkusit, tak hodnoty v souboru vždy jen přepisuj, rozhodně nic nevkládej nebo nemaž
Mi připomíná, že před lety, ještě za dob DOSu, se mi podařilo přesně takhle přeložit některé hlášky příkazového řádku do češtiny: jednoduše editací souboru command.com (resp. jeho kopie, takový blázen jsem ani tehdy nebyl :-D ) v textovém editoru.
Ovšem jelikož výsledkem většinou byl nefunkční command.com, časem jsem toho nechal :-)

Paulí
já programátor nejsem, ale pokouším se o to
Nojo, jenže editovat .exe soubory je pro začátek docela silná káva ;-)

ale pak ten program když vykonává funkci , kterou sem změnil , tak ohlásí chybu a vypne se
Funkci? Já myslel, že šlo akorát o ikonku.
Paulí
Profil
No to už jsem upravil, jenže teď upravuji informační tabulku a když z ní něco smažu , tak to ohlásí chybu a vypne se program.
Paulí
Profil
Nejde mi to. Žádám nějakého programátora o pomoc. Ten kdo by měl čas a byl by tak hodný, že by mi chtěl pomoct, ať prosím napíše sem svoje icq a já se mu ozvu. Jedná se o naprogramování programu, který by byl podobný prohlížeči internetu, ale byl by jinak naprogramovaný. Podrobnosti sdělím přes icq. Za odměnu Vám nabídnu moje služby (podle dohody na icq). Děkuji všem, kteří mi jakkoliv pomůžou. S pozdravem Paulí.
Petr Tichý
Profil
Jedná se o naprogramování programu, který by byl podobný prohlížeči internetu, ale byl by jinak naprogramovaný.
Hehe, tak to chci vidět :d
YoSarin
Profil
Paulí
Jedná se o naprogramování programu, který by byl podobný prohlížeči internetu, ale byl by jinak naprogramovaný.
Jak jinak? Jako automatická pračka? Pokud má něco fungovat jako internetový prohlížeč, tak to musí být naprogramované jako internetový prohlížeč.

Navíc mi přijde, že tohle je poměrně velké sousto. K čemu konkrétně to potřebuješ?
Paulí
Profil
Reakce na "YoSarin" ze 25.3.2007

No tím "přeprogramovat" jsem nemyslel "změnit vlastnost programu", ale změnit vzhled (tím je myšleno rámeček nahoře a dole) ...... dokázal bys to ??? Nebo spravuješ automatické pračky ???
koudi
Profil
Paulí
Taky je vhodné zvážit, zda takovéto nabourání do programu není protiprávní...
YoSarin
Profil
Paulí
No, jestli tomu dobře rozumím, tak ti kamarád naprogramoval internetový prohlížeč a tobě se nelíbí jeho vzhled, tak se snažíš ho změnit?
Jak se ten prohlížeč jmenuje?
Paulí
Profil
Reakce na "koudi" ze 25.3.2007

no protiprávní ??? co máš furt s těmi právy !!! Já nechci přeprogramovat nějakej "IE" od "microsoftu", ale amaterskej prohlížeč internetu !!! takže podle mě ŽÁDNÁ PRÁVA NEPORUŠÍM.
Paulí
Profil
Reakce na "YoSarin" ze 25.3.2007

Jmenuje se "K-meleon"
koudi
Profil
Paulí
I kdyby to byl nejamatérštější program na světě, nemáš právo do něho nijak zasahovat (není-li to výslovně povoleno). Píšeš, že nejsi programátor, takže vůbec nechápeš, kolik dá práce udělat nějaký program. Kdyby jsi byl programátor, rozhodně by se ti nelíblo, kdyby se ti do něj někdo takhle nabourával.

takže podle mě ŽÁDNÁ PRÁVA NEPORUŠÍM.
Ono v těhle věcech na tvém názoru zase tak nezáleží (naštěstí).


Píšeš, že jde o K-meleon.
Takže zaprvé, není to imho tak amatérské jak tvrdíš.
No a za druhé je to open-source, takže nemusíš editovat exe soubor, ale můžeš si stáhnout zdroj a udělat ty změný přímo tam a zkompilovat.
YoSarin
Profil
Paulí
Tak v tom případě bych doporučil domluvit se s tím kamarádem co to naprogramoval...
Paulí
Profil
Reakce na "All" ze 25.3.2007

No tak když nejde změnit (upravit) ten program, co takhle upravit jiný s žádnými právy, nebo něco podobného !!! a jak tady říkal koudi "Píšeš, že nejsi programátor, takže vůbec nechápeš, kolik dá práce udělat nějaký program." - no já jsem zkoušel z toho programu odmazat pár souborů "dll" a už mě zmizeli dvě tabulky nahoře, takže si myslím, že to nebude PRO TEBE tak složité. No pro mě to složté je, protože jsem se ještě nezbavil dalších dvou rámečků. ................
tiso
Profil
Ďalší kandidát na najvtipnejšiu diskusiu mesiaca?
Paulí
Profil
Reakce na "tiso" ze 25.3.2007

Cože ??? to jako já ???
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.