Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Radek2 Profil |
#1 · Zasláno: 17. 3. 2007, 12:20:00
Prosím o radu co mám dělat, když jsem si koupil digitální kameru a ta má kabel na přenos do PC pouze přes FireWire se 4piny. Můj starší počítač má pouze USB. Neexistuje nějaké řešení? Jsem přes tyto věci laik a ani nevím jestli by se dal můj PC k tomuto přenosu dat nějak upravit. Ocením každou radu. Díky
|
||
Gekon Profil |
#2 · Zasláno: 17. 3. 2007, 12:22:13
Dá se koupit PCI rozšíření s IEEE 1394 (FireWire) porty. Stojí asi 400 korun.
|
||
Radek2 Profil |
#3 · Zasláno: 17. 3. 2007, 12:33:50
Nechá se to zabudovat i do starších počítačů? Jak moc je to náročné? Asi pro laika bude lepší když si to nechám někde udělat že? Díky moc za radu.
|
||
tpikalek Profil |
#4 · Zasláno: 17. 3. 2007, 13:07:43
Jak moc je starý ten počítač? Ten modul pojede určitě, jde jen o to, jestli se na tom PC rozjede nějaký program na stříhání.
Náročné to není - odšroubuješ bočnici, odšroubuješ záslepku, vložíš kartu, přišroubuješ kartu a přišroubuješ bočnici. Pak podle toho, jaký máš operační systém, neinstaluješ ovladače... |
||
Radek2 Profil |
#5 · Zasláno: 17. 3. 2007, 13:25:47
PC je z roku 2000,Windows XP, Celeron 1000, Ram 128, HDD 20G. Pávě řeším i nějaké investice do dalšího HDD a do RAM, ale nevím kolik co stojí a jak velké bych si měl pořídit vzhledem k poměrně pomalému procesoru. Zřejmě bych ten modul dokázal zabudovat,ale zas narazím na to jak si stáhnout ty správné ovladače.Můj problém je, že jsem strojař a vývoj PC mi nějak unikl. Jsem pak opravdu vděčný za každou radu.
|
||
Šlaha Profil |
#6 · Zasláno: 17. 3. 2007, 18:13:44 · Upravil/a: Šlaha
Doporučil bych odnést počítač do nějakého obchodu, který se počítači zabývá, a nechat si od nich nainstalovat paměť (512MB), disk (tak 160GB, video je dost velké a ten FireWire řadič. Viděl bych to takto:
|
||
Radek2 Profil |
#7 · Zasláno: 17. 3. 2007, 19:15:33
Super, moc díky za radu a přibližné ceny komponentů. Mohl by mi ještě někdo napsat svůj názor na digitální kameru http://www.sporilek.cz/foto-video/digitalni-kamery/samsung-vp-d361 Přiznám se že mě láká svojí cenou.
|
||
Petr Tichý Profil |
#8 · Zasláno: 17. 3. 2007, 22:15:25
Super, moc díky za radu a přibližné ceny komponentů. Mohl by mi ještě někdo napsat svůj názor na digitální kameru http://www.sporilek.cz/foto-video/digitalni-kamery/samsung-vp-d361 Přiznám se že mě láká svojí cenou.
Názor se nejlépe vyvíjí ze zkušeností. Byla by náhoda, kdyby tady někdo vlastnil přesně tento typ. Zkus spíše hledat (=googlit) recenzi tvého modelu ;) |
||
Časová prodleva: 1 měsíc
|
|||
digi Profil * |
#9 · Zasláno: 26. 4. 2007, 15:33:14
Prosím, máte někdo zkušenost s připojením kamery VP-D 361, mám Fireware, ale bohužel mi nejde připojit. Moje pc - OC Windows XP kameru ani nedetekuje.
Dík |
||
digi Profil * |
#10 · Zasláno: 26. 4. 2007, 15:34:53
Driver i Software jsem nainstalovala ze stránku Samsung, ale ani tak se nechce připojit. OS mám XP.
|
||
Časová prodleva: 2 měsíce
|
|||
osmany Profil * |
#11 · Zasláno: 21. 6. 2007, 20:23:48
prosim o radu.chtěl bych si vypalit vlastni videa co jsem natočil na digitalni videocameře ale nevím jak ty videa dostat na pc?je to Digital Video Camera Model No. NV-GS27EP
|
||
|
|||
Michal23 Profil * |
#12 · Zasláno: 6. 8. 2007, 22:27:43
prosim o radu.chtěl bych si vypalit vlastni videa co jsem natočil na digitalni videocameře ale nevím jak ty videa dostat na pc?je to Digital Video Camera Model No. NV-GS27EP
Podle mě je nejlepší pořídit dvd-recordér a pomocí IEEE 1394 (FireWire) přímo vypalovat na dvd nebo dvd-rw. Ušetříš si pak spoustu času. Pokud ti ale záleží na tvorbě menu, řazení kapitol a střih natočených dokumentů, potom si u počítače posedíš pár hodin (jestli vlastníš vysoce výkonný počítač tak ti to tak dlouho trvat nebude). Jeden hodinový záznam z kamery potrvá hodinu, než se ti nahraje do počítače. Pak tento soubor musíš převést do nějakého komprimovaného tvaru např. mpeg-2, to trvá (podle konfigurace počítače) i hodinu až dvě hodiny. No a na konec to musíš vypálit na dvd a to potrvá (zase podle konfigurace pc) tak hodinu. Možná existuje software, který to umí hned převádět na IFO a VOB soubory a může to i vypálit na dvd (nevím). V každém případě pro domácí používání je nejvhodnější a nejrychlejší použít dvd-rekordér, kde připojíš kameru, stiskneš jedno tlačítko record a je to. |
||
|
|||
Saffrin Profil * |
#13 · Zasláno: 23. 9. 2007, 16:51:15
Čau tenhle problém jsem řešil, nejrychlejší způsob je spustit program na střih videa a bude tam něco jako "digitalizovat video z videozařízení" .... Dost jednoduchá věc... Ale jinak se na to u mini DV kamer dle mího názoru špatně přichází..
|
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0