Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
xdusa Profil |
#1 · Zasláno: 24. 3. 2005, 10:25:36
Ahoj, potřebuju se zeptat, jak se dá určitý soubor, hlavně to potřebuju na fotky, zaheslovat, ale tak, aby jediné, co s tím půjde udělat je otevřít? Tzn. nechci to zabezpečit aby se na to někdo nedostal nebo tak, ale aby s tím nemohl něco udělat, třeba protože je na té fotce a nechce aby tam ta fotka byla. Myslím že asi chápete. Mám Win XP Prof. SP2. Děkuju za rady.
|
||
Honza Hučín Profil |
#2 · Zasláno: 24. 3. 2005, 11:50:43
Jestli tomu dobře rozumím, potřebuješ ochránit svůj web před smazáním či přepsáním souborů na serveru neoprávněnou osobou. Na to stačí tyto dodržovat zásady:
1. Vyber si kvalitního poskytovatele hostingu, který dbá na bezpečnost. 2. Zvol si dobré heslo, dostatečně dlouhé (doporučil bych aspoň osm znaků), nejlépe nesmyslnou změť písmen a nepísmen (číslice, podtržítko). Heslo si chraň. 3. Zkontroluj, zda ve složce s fotkami jsou nastavená správně přístupová práva na serveru, zejména pro "everybody" (nebo "anyone" nebo "world") by mělo být nastaveno pouze právo čtení a spuštění, ne zápis. |
||
xdusa Profil |
#3 · Zasláno: 24. 3. 2005, 13:01:01
Honzo ne, ve skutečnosti je to trochu jinak. Ty věci mám jenom v počítači, potřebuju to proto že mám mámu, která nechce být absolutně na žádné fotce a každou fotku kde je by chtěla mazat :-) znáš to, ne...? Takže to potřebuju jen na svým PC. Stačí mi jen nějaký jednoduchý způsob, máma se v tom tolik nevyzná ;-).
|
||
Hugo Profil |
#4 · Zasláno: 24. 3. 2005, 13:12:17
xdusa
Pokud se na pocitas logujes, tak zakaz tvoji mati pristup do slozky (vlastnosti slozky -> zabezpeceni). V opacnem pripade to pujde asi jen pomoci napr. zipu (ten jde zaheslovat). Prip. by mely existovat nejake programy, ktere toto umi, ale nikdy sem jue nepouzival. |
||
xdusa Profil |
#5 · Zasláno: 24. 3. 2005, 13:43:18
Hugo díky, zkusím se po něčem podívat na Stahuj.cz nebo na Slunecnice.cz a tak. A do počítače chodíme všichni pod stejným jménem, zkoušel jsem to udělat, aby měl každej svůj účet, ale to se neosvěčilo.
|
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0