Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
MilanLalinsky Profil * |
#1 · Zasláno: 19. 5. 2007, 20:35:57
Hezký den. Můete mi prosím někdo poradit, jak mám ve Wordu udělat pevnou mezeru? Někdy se mě třeba na konci řádku objeví písmenko A a já bych ho tak chtěl dostat na řádek dalí bez pouití klávesy ENTER. Prosím spíe o klávesovou zkratku na ruční pouití (kadou pevnou mezeru udělám já sám a ručně), nikoliv mechanické přes příkaz NAJÍT A NAHRADIT. Děkuji.
|
||
MilanLalinsky Profil * |
Jo abych nezapoměl, v Opem Office to je CTRL+SPACE, ve Wordu mě to nejde, tak proto se ptám.
|
||
Alphard Profil |
Ctrl+Shift+Space
PS: vhodnější téma by bylo IMHO Práce s počítačem |
||
Nox_lbc Profil |
#4 · Zasláno: 19. 5. 2007, 20:45:07
Mám takový dojem, že Word tohle dělá automaticky ...
|
||
Peca Profil |
#5 · Zasláno: 19. 5. 2007, 22:01:17
"a" může být na konci řádku. Nebo se pletu?
|
||
Petr Tichý Profil |
#6 · Zasláno: 19. 5. 2007, 22:03:18
Peca
Jen v některých případech. >> typografie.dero.name |
||
MilanLalinsky Profil * |
#7 · Zasláno: 19. 5. 2007, 22:05:24
A ani jiné písmenko (i, u, v, o) nesmí být na konci řádku. Studuji typografii. Hodně pracujeme s Open Office, jeliko je zdarma a je vude.
|
||
Petr Tichý Profil |
#8 · Zasláno: 19. 5. 2007, 22:14:39
"Výjimkou z tohoto pravidla jsou spojky „a“ a „i“ v souřadném poměru, které však nesmí stát na začátku věty."
- Dero |
||
Dero Profil |
#9 · Zasláno: 19. 5. 2007, 22:30:05
Spojka "i" se však většinou ošetřuje pevnou mezerou - dokonce to i doporučuji, u spojky "a" je toto ošetření volitelné. Pokud hrozí riziko vzniku tzv. řek, tak se doporučuje pevnou mezeru před spojku "a" nesázet.
|
||
Časová prodleva: 29 dní
|
|||
MilanDupák Profil * |
#10 · Zasláno: 17. 6. 2007, 16:23:41
Mám problém s formátem ve wordu. Text v napsaném článku, v některé části po započetí novéhořádku entrem, odskočí na větší mezeru, přitom při kontrole nastaveného formátu je formát úplně stejný jako v předcházejícím i následujícím textu.
Čím by se dal tento problém odstranit, tedy co to způsobuje? Děkuji předem každému, kdo mi poradí. |
||
MilanDupák Profil |
#11 · Zasláno: 17. 6. 2007, 16:35:40
Mám problém s formátem ve wordu
Pokud mi může někdo poradit ať to udělá hned, docela to spěchá, jedná se o formátování závěrečné práce. |
||
J Profil * |
#12 · Zasláno: 17. 6. 2007, 17:41:26
Opravdu je formát stejný? Zkontrolujte Formát - Odstavec - Odsazení a mezery - Mezery Za. Zadat lze Auto, nebo raději nějaký počet bodů.
|
||
MilanDupák Profil |
#13 · Zasláno: 17. 6. 2007, 18:40:36
Opravdu je formát stejný? Zkontrolujte Formát - Odstavec - Odsazení a mezery - Mezery Za. Zadat lze Auto, nebo raději nějaký počet bodů.
Děkuji, že jste se mi ozval, ale právě, že jsem měl všechno zkontrolováno a nic jsem nenašel co by tyto odskoky mezi řádky vysvětlovalovalo, jsem zadal dotaz. S dokumenty wordu pracuji od jejich vzniku, ale toto se mi stalo poprvé, že si s tím nedokáži poradit. Tedy dokáži, ale ne jednoduchým způsobem. Závěrečnou práci píše moje manželka a tak nevím, zda nemohla něco udělat na rychlých klávesách. Možná, že to ani nejde a sama neví, čím by to mohla udělat. (jsem rád, že v jejím věku zvládla standardní ovládání PC a textového či excelového dokumentu) Já už jsem zkusil kde co, abych našel co se stalo, ale vše je nastaveno od začátku do konce stejně a tyto velké mezery se objevují na několika místech. Kdyby to nebyl tak velký soubor - více jak 250 stran, tak je jedno řešení, pracné ale lze to tak opravit: Lze to skopírovat do dokumentu txt a po uložení přenést do nového worového dokumentu a znova naformátovat. Že to tak jde jsem již vyzkoušel a tak předpokládám, že to má souvislost s formátováním, ale co to mohlo způsobit? Ale ještě jednou děkuji za ochotu. S pozdravem M.Dupák |
||
J Profil * |
#14 · Zasláno: 18. 6. 2007, 08:37:03
ale co to mohlo způsobit?
Dost často když se do dokumentu vkopíruje přes schránku něco vyzobnuté z jiného dokumentu nebo z netu. Jedna rychlá berlička - odstavec nekončit Enterem, ale jen odřádkovat Shift-Enter. |
||
Časová prodleva: 4 roky
|
|||
Yuhů Profil |
#15 · Zasláno: 11. 12. 2011, 22:50:12
Pro pořádek dodávám, že v HTML se pevná mezera dělá pomocí entity .
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0