Autor Zpráva
Celebi
Profil
Mám divný problém. Když stahuju třeba soubor o velikosti 300 MB, tak se mi ho nikdy nepodaří dostahovat celý. Vždy se mi na přibližně stejném místě předčasně přeruší stahování a soubor se mi stáhne do počítače, i když není celý. Co mám udělat, aby se mi i velký soubor stáhnul celý?
Mike8748
Profil
pouzit download manager, kterej umi obnovit stahovani

getright, flashget,...
Railbot
Profil
Tady bych to viděl spíš možná na nedostatek volného místa pro dočasné soubory, kam se obyvkle věci a stahují a až ve finále se "poskládají".
Mike8748
Profil
>> dočasné soubory, kam se obyvkle věci a stahují a až ve finále se "poskládají".
rika ze stahuje jeden soubor
Railbot
Profil
Mike8748
Ano, ale každý soubor je nejprve rozdělený na části a až poté složen dohromady. Proto dočasné soubory (tmp).
Mike8748
Profil
>>Ano, ale každý soubor je nejprve rozdělený na části a až poté složen dohromady. Proto dočasné soubory (tmp).
od kdy? takovej hlod slysim prvne

at uz stahuji cimkoliv (IE, FF, flashget, getright) tak se mi to vzdy stahuje do jednoho souboru. jak na win, tak na linuxu
Railbot
Profil
Mike8748
Asi nechápeš. Dej si něco stahovat a podívej se do Tempu. Každý větší soubor se vždy stahuje po částech, které se následně skládají do jednoho celku (to je ten tvůj jedne soubor). Nezáleží čím stahuješ.
Mike8748
Profil
fakt nechapu

rekneme ze si otevru stranku fedory, kliknu pravym na ISO, dam ulozit jako
pouziju IE
takze, kouknu do tempu, k souborum IE, a je tam docasnej soubor, ma velikost 0, postupne se velikost zvetsuje az na 700mb toho ISO souboru. pak sem me IE zepta kam to chci ulozit, tak tomu priradim nazev, a IE ten soubor prekopiruje

to samy, FF, akorat to pouziva jiny slozky a normalni nazev pro docasnej soubor

kdyz pouziju GR, tak se mi udela jeden soubor, s priponou getright, kdyz je to hotovy,GR tu priponu odstrani a mam opet svy ISO

nejspis mam nejakej divnej system (winxp pro, build 2600) nebo neco takovyho. proste ja dycky musim mit neco extra :)

btw, opravdu zalezi cim stahujes

edit: tak sem si i nainstaloval operu, protoze me napadlo ze je to jedinej program kterej by moh mit tak "debilni" pristup ke stahovani souboru a taky ne. stahne to do jednoho souboru. tak a pryc s operou zase
Joker
Profil
Mike8748
Třeba FlashGet doopravdy funguje tak, jak Railbot píše. Nakonec to je vidět i v samotném FlashGetu (pokud se teda zásadně nezměnil od dob, kdy jsem ho používal)- rozjede se třeba pět (nebo kolik je nastavené) "kanálů", první začne stahovat od začátku, druhý v 1/5, třetí ve 2/5, čtvrtý ve 3/5 a pátý ve 4/5 souboru.

Nakonec podobně funguje třeba torrent- když stahuju torrent s více soubory, tak během stahování tam ty soubory třeba jsou a některé i mají správnou velikost, ale data v nich vůbec neodpovídají těm souborům- prostě kousky souborů jsou různě rozházené a když se soubor stáhne celý, seskládá se vše na správné místo.

Mimochodem, stahovat ISO obrazy přes IE je docela sebevražda, hlavně s pomalejším připojením :-) Ideálně když se na 98% restartuje počítač :-)
Celebi
Profil
Tady bych to viděl spíš možná na nedostatek volného místa pro dočasné soubory, kam se obyvkle věci a stahují a až ve finále se "poskládají".

A jak ho nastavit víc?
souki
Profil
Od koho máš internet? Problém bych hledal spíš tam... A pokud to stahuješ z megaupload nebo podobného, tak jsme doma :)
Mike8748
Profil
zpatky k problemu:
je to zpusobeno bud nekvalitnim pripojenim k internetu, nebo nadmernou pretizenosti serveru (pripadne kombinaci)

proto radim pouzit nejakej download manager, ten si s tim umi poradit
Bubák
Profil
Celebi
Jednoduše, máš dostatek volného místa na disku? Pokud ano, je problém jinde.
Railbot
Profil
Mike8748
Ale to není ******* přístup, to je zcela bežná věc. Stahuje tak IE i FF, téměř vše a u tebe to nebude jiné. Nechci se hádat, tak už jen velice stručně a jasně - stahovaný soubor se necpe hned do jednoho, kterému roste velikost. Stahuje se do dočasných souborů, kterých může být i víc, z nich se následně složí výsledný stahovaný soubor už kompletní. Tak fungují minimálně Winy. Tyto dočasné soubory bydlí na C: - složka uživatele Local Settings - Temp. To je fakt, tečka :)
Mike8748
Profil
Railbot:
ja se nechci hadat, ale proste holt muj system funguje uplne jinak nez tvuj (momentalne mluvim o winxp pro build 2600 bez nejakejch specialnich veci, proste obyc windows)
proste me to stahuje do jednoho souboru, do zadnejch X docasnejch souboru to nejde, pouze jeden soubor.

a pristup pomoci X souboru je opravdu blbej, uz jenom proto ze ti to zabere vic prostoru na disku nez jeden soubor samotnej. taky by to zvysovalo pametovy naroky, protoze budes muset nekde v pameti udrzovat seznam jmen souboru ktery tvori ten stahovanej soubor, a jejich otevreny handles, coz taky neni "levna" zalezitost v systemovejch zdrojich

muses mi prosimte rict jak si na to vubec prisel?

kdyz si pustim systemovej monitor, a dam v IE stahovat soubor, tak se vytvori jeden jedinej, do kteryho se to postupne uklada, soubor nabyva na velikosti. zadnej jinej zapis na disk nejde (krome pomocnejch souboru kam se uklada ze se neco stahuje, ale zadny docasny data. jenom jeden zapis na zacatku a konci stahovani)
havs
Profil
Ty segmenty nemusí být v tempu, můžou být v adresáři programu, nebo se mohou taky swapovat. ten soubor v dočasných býva jen kvůli filetype - konečné koncovce.
Ono je to celé ještě složitější začíná to přenosovýma paketama, které přicházejí z různých směrů, celé se to řadí podle čísel, ověřuje a pod. Stačí nějaký mikrovýpadek a je to háji - ten downl. manager je dobrá rada, umí se vypořádat s běžnými problémy.
Mike8748
Profil
havs: ale ja je nemam NIKDE na disku (ani jednom)

a i kdyz pouziju segmentovy stahovani (ne ze by to IE umelo) tak se mi to stahuje do JEDNOHO souboru

ja ti klidne zejtra nekam uploadnu 60mb log systemovych volani, kdyz se tim prokouses uvidis ze se zadny docasny soubory nikde nevytvari, pro to proste neni duvod

>> ten soubor v dočasných býva jen kvůli filetype - konečné koncovce.
a tim chces rict zase co?
havs
Profil
To, co je v TEMP/ není nic prvotního, to je budoucí konečný soubor a když má program konečně jasno, tak dopíše vnitřní metainformace , jako je velikost, datumy změn, typ a pod., dá mu koncovku a přesune ho do určeného adresáře.
havs
Profil
Některé programy ani temp nepoužívají, vytvoří si tenhle soubor rovnou v cílové složce - např. Fashget, který dlouho spokojeně používám. Ty kotmelce před tím můžou probíhat skrytě v diskovém odkládání - C:\hiberfil.sys, nebo pagefile.sys, nevím teď ve kterém.
Mike8748
Profil
kdyz uz tak pagefile.sys, to je swap windowsu

a zadny tam neprobihaji, zadnej takovej soubor nemam
skousel sem to i na druhym pc, kde virtual mem pouzivam, a taky tam k nicemu nedochazi
havs
Profil
Věř, že od paketů, po soubor je cesta složitá, přesahuje to možnosti diskuse - je to spíš na delší samostatné bádání.
Jen jeden postřeh: Dcera nebyla schopna stáhnout přes IE větší soubor, než 5 MB, Operou lepší a downloaderemm úplně bez problémů. Samo, že vina může být na poskytovateli (její případ) a taky třeba na serveru, odkud se stahuje.
Mike8748
Profil
>> Věř, že od paketů, po soubor je cesta složitá,
znam vsech 7 vrstev OSI, znam tcp stack(jak win, tak *nix) takze vim jak "slozita" je ta cesta.

nejcastejsi problem proc se nedari stahnout nejakej vetsi soubor je nekvalitni ISP, a nasledkem toho IE
pokud IE X-krat po sobe nedostane od zdrojoveho serveru odpoved, tak totiz stahovani ukonci, a tvari se ze soubor je stazenej

jinak, bez urazky, ale studium bych doporucil vam.

1) to co IE (plati to i o ostatnich,samozdrejme) uklada do temp. je konecny soubor, s jiz stazenym obsahem. a ma i spravnou koncovku. akorat po skonceni stahovani je soubor prestehovan na misto ktere si zvolil uzivatel
2) windows maji sice swap pouzivaji dost divnym zpusobem, ale pouzivaji ho pouze pro neaktivni procesy, takze nejaky ukladani docasnych dat pri stahovani tam opravdu nehrozi
3) informace jako datum/cas souboru je urcen v okamziku jeho vytvoreni, datum zmeny je urcen poslednim pristupem (cteni/zapis) k souboru. a to ze by se napred vytvarel soubor a az pak k nemu ze daval udaj o jeho velikosti, snad nemuzete ani myslet vazne(skutecna velikost souboru se aktualizuje v okamziku zapisu do souboru, primym zapisem do FAT)

jinak prubeh stahovani souboru je asitak : stahni X bajtu do pametoveho bufferu, kdyz je buffer plny, tak ho zapis do souboru na disk.
ukladani bufferu na disk, zrovnatak ukladani pripony souboru nekde jinde je z programatorskeho i systemoveho hlediska kravina
zrovnatak

jinak, FlashGet moc nepouzivam, ale tohle by se nemelo lisit od GR: dejte si stahovat velkej soubor (nebo omezit rychlost stahovani souboru na par kb/s) proste at proces trva dlouho.
tim se vytvori soubor do kteryho se ulozeny data ukladaji. kdyz si v pruzkumniku otevrete slozku kde se to uklada a dokola budete davat refresh, v detailech souboru uvidite jak se jeho velikost postupne zvetsuje, dokud nedosahne velikosti vysledneho souboru. pak je soubor prejmenovan (jeli treba), pripadne presunut
(tohle nebude videt pokud download manager pouziva prealokaci souboru, pak se v okamziku zahajeni stahovani vytvori prazdnej soubor o velikosti cile, do toho se postupne zapisuje, takze pak uz nedochazi ke zmenam velikosti souboru/volnyho mista na disku)

zrovnatak to vase stahovani do vice souboru nema domyslenou dalsi vec, a to je fragmentace dat na disku
taky pokud se stahuje nekam jinam, nez do toho jednoho souboru, jak to ze v okamziku kdyz se stahovani prerusi (vypadek proudu, zmacknu reset,...) tak po obnoveni behu systemu v tom jednom jedinym souboru jsou ty stazeny data, byt ne cely?

reknete jeden jedinej rozumnej duvod, proc by se stahovanej soubor mel ukladat podle vaseho vzoru, napred do mnoha malejch docasnejch souboru, ty pak prestehovat na sestaveni 1 velkyho, a ten pak prestehovat na misto ktery zvolil klient pri stahovani
1 jedinej duvod
habendorf
Profil
1 jedinej duvod

Třeba proto, že se soubor stahuje multithreadově.
havs
Profil
To Mike8748
V žádném případě jsem nechtěl doporučovat studium Vám, chtěl jsem spíš naznačit, že já se odmítám nípat v problémech tak hluboko přesahujících uživatelské potřeby a nakonec i původní dotaz.
Mike8748
Profil
>> Třeba proto, že se soubor stahuje multithreadově.
to slysim prvne ze by takovy IE umelo vlaknovy stahovani, zrovnatak FF


nechtel by to tu nekdo zamknout at se prestaneme hadat?
Joker
Profil
nechtel by to tu nekdo zamknout at se prestaneme hadat?
A nechcete se přestat hádat aniž by to někdo zamknul? :-)
habendorf
Profil
o slysim prvne ze by takovy IE umelo vlaknovy stahovani, zrovnatak FF

Taky nemluvím o IE nebo FF. Řeč tu byla i o download manažerech.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zvažte, zda se neobrátit na specializované fórum, toto se zabývá především webovou problematikou.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: