| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| janix Profil * |
#1 · Zasláno: 28. 4. 2008, 13:52:40
ahoj, jen by mě zajímalo, jestli nemáte někdo zkušenosti s Windows Vista na tomto počítači. Jestli má cenu je na něj instalovat, nebo se na to vykašlat. Acer aspire 3693nwlmi
|
||
| Měsíček Profil |
#2 · Zasláno: 29. 4. 2008, 16:09:36
Nevidím žádný zádrhel, takže myslím si, že by počítač Vistu zvládl, ale zamysli se, opravdu Vistu potřebuješ? Nestačí XP?
|
||
| Timy Profil |
#3 · Zasláno: 29. 4. 2008, 16:17:11
Nešel bych do toho. 1 GB RAM není nic extra a ten procesor taky ne. Na pohodlnou práci s Vistou to IMHO nestačí.
|
||
| Měsíček Profil |
#4 · Zasláno: 29. 4. 2008, 16:20:49
Řekl bych, že stačí .. "Předinstalovaný OS: Windows Vista Home Basic " pokud nebude stříhat video, přitom bude mít spuštěnou hudbu a internetový prohlížeč s nějákým kecálkem tak by to mělo jet naprosto krásně ;)
|
||
| Joker Profil |
#5 · Zasláno: 29. 4. 2008, 16:23:57
Vista + notebook + 1GB RAM bych určitě nebral.
Co mám zprávy, je to prakticky nepoužitelná kombinace. |
||
| Timy Profil |
#6 · Zasláno: 29. 4. 2008, 16:28:45 · Upravil/a: Timy
Já měl podobnou konfiguraci u stolního PC a už tam Vista šla tak nějak… Pomaleji, než když jsem tam měl XP.
Ale není ten notebook nějaký divný? Možná tomu jenom nerozumím, ale třeba tenhle notebook stojí o 3 000 víc a zdá se mi ve všem o level lepší :-). |
||
| pEeLL Profil |
#7 · Zasláno: 29. 4. 2008, 16:30:18
taky bych visty na tohle nedaval
me osobne pride ze nejvetsi brzdou je disk. navic krome DX10 visty nic moc neprinesly. |
||
| Měsíček Profil |
#8 · Zasláno: 29. 4. 2008, 16:50:06
"navic krome DX10 visty nic moc neprinesly."
Přesně tak. "Ale není ten notebook nějaký divný? Možná tomu jenom nerozumím, ale třeba tenhle notebook stojí o 3 000 víc a zdá se mi ve všem o level lepší :-)." Taky je mi záhadou proč je tak drahý, když v ničem neviniká. "Vista + notebook + 1GB RAM bych určitě nebral. Co mám zprávy, je to prakticky nepoužitelná kombinace." Strýcův notebook má Vistu a 1GB RAM a nezaregistroval jsem žádné potíže. |
||
| Joker Profil |
#9 · Zasláno: 29. 4. 2008, 17:05:32
Měsíček
No, já sice viděl Vistu jen na notebooku s 2GB RAM, ale taky to nebyla žádná sláva. Ono samozřejmě záleží i na dalších komponentách, ale levné notebooky mají obvykle i pomalý procesor a disk, takže tam nedostatek paměti bude dost krizový. S tím 1GB RAM vím akorát tolik, že to měla kamarádka a po přikoupení dalšího GB RAM si libovala, že se dá klikat na ikonky s normální odezvou a aplikace už nenabíhají třeba minutu jako předtím. |
||
| Timy Profil |
#10 · Zasláno: 29. 4. 2008, 17:09:06 · Upravil/a: Timy
Měsíček
„Strýcův notebook má Vistu a 1GB RAM a nezaregistroval jsem žádné potíže.“ Však to já taky ne. Jen to prostě neběželo tak svižně, jako když jsem na stejném počítači měl XP. Zkus na strýcův notebook nainstalovat XP a docela bych se divil, kdyby to nebylo rychlejší. Já teď vidím docela dost notebooků s Vistama u nás na fakultě, jak začal ročník, každý si koupil notebook a většina s Vistou. Samo že to jsou notebooky asi jako tenhle a někdy mi přijde, že můj o rok starší ntoebook s XP je rychlejší. Zkrátka na Vistu člověk musí mít pořádný comp, jinak je to o nervy. To jsou mé zkušenosti. Joker „…že se dá klikat na ikonky s normální odezvou a aplikace už nenabíhají třeba minutu jako předtím.“ Jo, to potvrzuji. Viděl jsem nějaký notebook, který sotva přelezl minimální požadavky na Vistu a start systému trval asi tři minuty a WMP tam startoval asi minutu. |
||
| Měsíček Profil |
#11 · Zasláno: 29. 4. 2008, 17:13:24
"Zkrátka na Vistu člověk musí mít pořádný comp, jinak je to o nervy."
To je i tak :) Však jasně, původní dotaz byl jestli by rozběhal(a) na tomto počítači Vistu a šlapalo by to, což by rozběhal(a) a šlapalo by to, jenže samozřejmě čím lepší procesor, rychlejší disk a větší paměť RAM tím lépe a čím méně tím hůře. Jinak XP poběží rychleji snad vždy :) proto jsem také hned ve svém prvním příspěvku snažil zapasovat XP. To jsou mé zkušenosti. |
||
| Timy Profil |
#12 · Zasláno: 29. 4. 2008, 17:24:03
Měsíček
„Však jasně, původní dotaz byl jestli by rozběhal(a) na tomto počítači Vistu a šlapalo by to“ Ne, takhle původní nezněl. Zkrátka moje rada je tenhle notebook s Vistou nebrat. A vlastně bych vůbec tenhle notebook nebral… |
||
| janix Profil * |
#13 · Zasláno: 30. 4. 2008, 09:31:30
Bezva, díky za rady. Závěr si udělám sám. Ještě to budu konzultovat s kamrádem z oboru, ale vypadá to, že si nechám Windows XP.
|
||
|
Časová prodleva: 17 let
|
|||
0