Autor Zpráva
janix
Profil *
ahoj, jen by mě zajímalo, jestli nemáte někdo zkušenosti s Windows Vista na tomto počítači. Jestli má cenu je na něj instalovat, nebo se na to vykašlat. Acer aspire 3693nwlmi
Měsíček
Nevidím žádný zádrhel, takže myslím si, že by počítač Vistu zvládl, ale zamysli se, opravdu Vistu potřebuješ? Nestačí XP?
Timy
Nešel bych do toho. 1 GB RAM není nic extra a ten procesor taky ne. Na pohodlnou práci s Vistou to IMHO nestačí.
Měsíček
Řekl bych, že stačí .. "Předinstalovaný OS: Windows Vista Home Basic " pokud nebude stříhat video, přitom bude mít spuštěnou hudbu a internetový prohlížeč s nějákým kecálkem tak by to mělo jet naprosto krásně ;)
Joker
Vista + notebook + 1GB RAM bych určitě nebral.
Co mám zprávy, je to prakticky nepoužitelná kombinace.
Timy
Já měl podobnou konfiguraci u stolního PC a už tam Vista šla tak nějak… Pomaleji, než když jsem tam měl XP.

Ale není ten notebook nějaký divný? Možná tomu jenom nerozumím, ale třeba tenhle notebook stojí o 3 000 víc a zdá se mi ve všem o level lepší :-).
pEeLL
taky bych visty na tohle nedaval
me osobne pride ze nejvetsi brzdou je disk. navic krome DX10 visty nic moc neprinesly.
Měsíček
"navic krome DX10 visty nic moc neprinesly."

Přesně tak.

"Ale není ten notebook nějaký divný? Možná tomu jenom nerozumím, ale třeba tenhle notebook stojí o 3 000 víc a zdá se mi ve všem o level lepší :-)."

Taky je mi záhadou proč je tak drahý, když v ničem neviniká.

"Vista + notebook + 1GB RAM bych určitě nebral.
Co mám zprávy, je to prakticky nepoužitelná kombinace."

Strýcův notebook má Vistu a 1GB RAM a nezaregistroval jsem žádné potíže.
Joker
Měsíček
No, já sice viděl Vistu jen na notebooku s 2GB RAM, ale taky to nebyla žádná sláva.
Ono samozřejmě záleží i na dalších komponentách, ale levné notebooky mají obvykle i pomalý procesor a disk, takže tam nedostatek paměti bude dost krizový.
S tím 1GB RAM vím akorát tolik, že to měla kamarádka a po přikoupení dalšího GB RAM si libovala, že se dá klikat na ikonky s normální odezvou a aplikace už nenabíhají třeba minutu jako předtím.
Timy
Měsíček
„Strýcův notebook má Vistu a 1GB RAM a nezaregistroval jsem žádné potíže.“
Však to já taky ne. Jen to prostě neběželo tak svižně, jako když jsem na stejném počítači měl XP. Zkus na strýcův notebook nainstalovat XP a docela bych se divil, kdyby to nebylo rychlejší. Já teď vidím docela dost notebooků s Vistama u nás na fakultě, jak začal ročník, každý si koupil notebook a většina s Vistou. Samo že to jsou notebooky asi jako tenhle a někdy mi přijde, že můj o rok starší ntoebook s XP je rychlejší. Zkrátka na Vistu člověk musí mít pořádný comp, jinak je to o nervy. To jsou mé zkušenosti.

Joker
„…že se dá klikat na ikonky s normální odezvou a aplikace už nenabíhají třeba minutu jako předtím.“
Jo, to potvrzuji. Viděl jsem nějaký notebook, který sotva přelezl minimální požadavky na Vistu a start systému trval asi tři minuty a WMP tam startoval asi minutu.
Měsíček
"Zkrátka na Vistu člověk musí mít pořádný comp, jinak je to o nervy."

To je i tak :)

Však jasně, původní dotaz byl jestli by rozběhal(a) na tomto počítači Vistu a šlapalo by to, což by rozběhal(a) a šlapalo by to, jenže samozřejmě čím lepší procesor, rychlejší disk a větší paměť RAM tím lépe a čím méně tím hůře. Jinak XP poběží rychleji snad vždy :) proto jsem také hned ve svém prvním příspěvku snažil zapasovat XP. To jsou mé zkušenosti.
Timy
Měsíček
„Však jasně, původní dotaz byl jestli by rozběhal(a) na tomto počítači Vistu a šlapalo by to“
Ne, takhle původní nezněl.

Zkrátka moje rada je tenhle notebook s Vistou nebrat. A vlastně bych vůbec tenhle notebook nebral…
janix
Profil *
Bezva, díky za rady. Závěr si udělám sám. Ještě to budu konzultovat s kamrádem z oboru, ale vypadá to, že si nechám Windows XP.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zvažte, zda se neobrátit na specializované fórum, toto se zabývá především webovou problematikou.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0