Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Vařeka Profil * |
Mám zavedený Internet klasickým síťovým kabelem na kterém je povolena pouze jedna IP adresa. Jakým zařízením lze co nejlevněji udělat následující: Kabel s netem půjde do přístroje (něco jako HUB), který se bude přihlašovat pod jednou IP adresou - tou povolenou. K tomuto zařízení bude připojeno několik PC jako ke klasickému HUBu a pokud budou chtít přistoupit do netu tak to zařízení změní nejich sdresy na tu svoji jednu. Prosím, jak se takové zařízení, co by to umožnilo jmenuje a kde se dá co nejlevněji koupit. Prosím, nedávejte mi rady typu: Ať ti povolí víc adres a pod. sdílet net z jednoho PC do druhého také nechci... (jeden PC by musel být pořád zapnutý)
|
||
thingwath Profil |
#2 · Zasláno: 30. 6. 2005, 16:19:55
Nějaký laciný router pro domácnosti včetně switche. Vyjde na pár tisícovek, ale konkrétní zařízení si nech doporučit od někoho jiného, já to jaktěživ nepoužíval.
|
||
Vařeka Profil * |
#3 · Zasláno: 30. 6. 2005, 17:15:14
Ten router = hardware konfigurovatelný přes PC (tedy nastavení jeho IP adresy pro přihlášení k netu) Co se v něm všechno konfiguruje??
|
||
Časová prodleva: 10 dní
|
|||
kazatel Profil * |
#4 · Zasláno: 10. 7. 2005, 18:34:37
A jak zjistím, jestli mi někdo neoprávněně neprovádí takovouhle fšivárnu na mé vlastní síti???
|
||
DoubleThink Profil * |
#5 · Zasláno: 10. 7. 2005, 19:14:14
Pokud je ta podsíť udělaná šikovně, tak to nepoznáš.
Jinak se to dá poznat podle odlišného údaje "time to live" odchozích packetů. U jednoho zapojeného PC by měl být pořád stejný, u packetů z podsítě se bude lišit (pokud si na to nedá ten dotyčný pozor). |
||
uplne jinej martin Profil |
#6 · Zasláno: 11. 7. 2005, 14:17:17
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26250
konfiguruje se to přes prohlížeč, viz návod. nebo taky někde najís starý PC (cca P1@100MHz), natáhnout tam jednoduchý linux a dvě sťovky, přidat switch a je to. konfiguruje se to přímo, můžeš si tam rozběhnout i vlastní http/ftp/... server, viz know-how Jestli se na tohle necítíš a jsi z Prahy, nabízím ti své služby (mail viz profil) |
||
Anonymní Profil * |
#7 · Zasláno: 11. 7. 2005, 15:05:02
kazatel
- v routeri sa dá nastaviť enable secret a password v line console. Tak zabrániš tomu, aby sa ti v nastaveniach kutral dakto iný. To by problém nebol. čo je ale horšie, ak chceš, aby ti to fungovalo čo najlepšie, potrebuješ pripojenie k inému routeru cez serial kábel. Ten mať ale s najväčšou pravdepodobnosťou mať nebudeš. Môžeš sa teda napojiť na WAN (internet) cez modem, ktorý má Fa kábel (krútená dvojlinka - ASI priamy) potom ešte musíš nastaviť routing protocol a podobné vecičky. Má to oproti switchu výhody, lebo to máš celé pod kontrolou. Ale treba to vedieť nastaviť. uplne jinej martin - switch sa síce dá konfigurovať cez prehliadač, ale to najprv musí byť povolené z konzoly. Ja osobne používam HyperTerminal, alebo telnet cez príkazový riadok vo win. |
||
#8 · Zasláno: 12. 7. 2005, 16:50:42
uplne jinej martin
- switch sa síce dá konfigurovať cez prehliadač, ale to najprv musí byť povolené z konzoly. Ja osobne používam HyperTerminal, alebo telnet cez príkazový riadok vo win. myslím tím, že všechny routery téhle kategorie mají na nějaké adrese 192.168.x.x (bližší specifikace v návodu) jednoduchý webserver, kde se nakliká vše potřebné. |
||
kazatel Profil * |
#9 · Zasláno: 12. 7. 2005, 19:44:30
to anonymní
nevím jestli mluvíme o tomtéž??? samozřejmě že má člověk svůj router pod heslem atd., ale jak zjistím, že mi na sítí někdo místo PC nenapíchnul další router a z něj x dalších PC které se mému routeru přirozeně hlásí pod jednou IP? |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
#10 · Zasláno: 15. 7. 2005, 22:41:04
ale jak zjistím, že mi na sítí někdo místo PC nenapíchnul další router a z něj x dalších PC které se mému routeru přirozeně hlásí pod jednou IP?
třebas z doby ttl u paketů pokud by si to dotyčný neošetřil. zkus pohledat na abclinuxu.cz nebo na root.cz apod. |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0