Autor Zpráva
tomas657
Dobrý deň,

mám takýto problém: jednoducho povedané, počítač mi zrazu zamrzne a po niekoľkých sekundách sa obrazovka úplne rozmaže... neviem ako to mám vysvetliť, jednoducho sa z normálneho obrazu spraví "vír farieb" a už mi nezostáva nič iné len "manual restart".

Prosím o radu.

Ďakujem.
panther
tomas657
těžko říct.. vir, nějaká chyba grafické karty? Stává se to často, nebo jen málokdy? Stává se to při spuštění určitých aplikací?
tomas657
Stává se to při spuštění určitých aplikací?

nevšimol som si, že by to bolo pri konkrétnych aplikáciách, občas sa to stane aj pri obyčajnom prieskumníkovi alebo aj pri štarte systému...
bohyn
tomas657
Moznosti je spousta: grafika, RAM, CPU, drivery na grafiku...
Zkus na jednotlive komponenty spustit diagnosticke testy.
tomas657
Moznosti je spousta: grafika, RAM, CPU, drivery na grafiku...
Zkus na jednotlive komponenty spustit diagnosticke testy.

Najprv som myslel, že to bude ovládačom, ale ono to robí aj pri spustení windowsu..

Porad nejaký program na testy...
Nox
tomas657
Prvně bych přece jen zkusil ten antivir a podobné

No a potom - nevím jak jsou dobré, ale zaslechl jsem kdysi názvy:
memtest a SiSoft Sandra

ještě Everest mě teď napadl
DJ Miky
Ještě se zkus podívat na teploty (třeba pomocí SpeedFanu), jestli se ti něco nepřehřívá (hlavně grafika).

Může to taky být přímo monitorem... Zkus místo restartu PC ten monitor vypnout a zapnout, jestli ten obraz bude pořád rozhozený.
bohyn
tomas657
CPU: Prime95
RAM: Memtest86+
HDD: Feature Tool
GPU: zalezi co mas za grafiku, tusim ze NVIDIA i ATI nabizeji patricne testy
tomas657
Spravil som toto: skontroloval pc NODom (aktuálna vírová databáza !) a žiadny vírus to nenašlo, ale v posledných dňoch sa problém nezopakoval, takže neviem...

Teploty a iné veci som pozrel cez Everest, všetko normál, takže uvidím, či sa problém ešte vyskytne...
kvitko
Zkus opustit wokna a přejít třeba na SUN OS nebo na Linux ...
Tomasds
kvitko
Zkus se podívat, do jak starých vláken píšeš, když už máš potřebu inteligentně radit.
Jasně, když budu mít HW problém, budu to řešit změnou platformy. Ze dne na den opustím prostředí, ve kterém pracuju 15 let, proč ne. Třeba to pomůže.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zvažte, zda se neobrátit na specializované fórum, toto se zabývá především webovou problematikou.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0