Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
northon Profil * |
#1 · Zasláno: 30. 8. 2009, 00:55:42
Ahoj,
Tohle je už moje druhá probděná noc nad výběrem verze, licence, typu, druhu, balení a dodání. Heslo MS "Jednoduší - Lepší" mě fakt pobavilo, jsou v tom takový zmatky, že bych ted hned přešel na Appla(ale nemám na to:D). Nicméně.Vybírám operační systém pro nový komp, který si sám složím. Hledám takovou verzi Windows, která umožňuje zdarma klidně ihned a napořád rozběhnout Windows7 (32bit), není pod licencí OEM, není to legalizační sada a je v češtině. Počkám si klidně až Windows7 vyjdou, ale hlavně chci mít možnost legální instalace na více počítačů. Je to možné? V Alze u krabicových verzí Windows Vista není ani zmínka o licenci znamená to, že to můžu mít na 10 počítačích najednou nebo, že to zamlčeli? Můžu Upgradovat z Windows Vista CZ na full Windows 7 CZ pod licencí pro více počítačů za přijatelnou cenu? Pokud úspěšně upgradnu Win Vista Business CZ dostanu Windows 7 Professional CZ nebo Home basic? Jaký je rozdíl mezi krabicovou verzí(licence?) a verzí dvdčka v obalu(OEM)?(viz alzasoft) Děkuji předem, Mrkvosoft vám to zaplať. |
||
Miloš Profil |
Jediné co vím, že OEM licence je vázaná na jeden konkrétní počítač
Oproti tomu krabicovou verzi můžeš (poté, co ji z jednoho počítače smažeš) nainstalovat na jiný počítač. Chceš-li ovšem W instalovat na několik počítačů zároveň, budeš muset hledat nějakou multilicenci. A v jednotlivých verzích se už od doby WV nevyznám. Moderátor DoubleThink: Bláboly jsem si dovolil škrtnout
|
||
DoubleThink Profil * |
#3 · Zasláno: 30. 8. 2009, 03:04:38
Jak funguje (re)aktivace Windows Vista a jak je počítán otisk hardwaru popsal před časem Radek Hulán.
|
||
Miloš Profil |
#4 · Zasláno: 30. 8. 2009, 07:46:29
DoubleThink:
Nevěděl jsem, že u MS změnili podmínky pro OEM. Doposud jsem vycházel z jejich vlastních stránek. Zjevně má RH novější informace; akorát mě zaráží, že jsem na mnou odkazovaných stránkách nenalezl informaci o možnosti výměny základní desky; není na nich uvedeno, pro jaká windows platí, pročež mám za to, že jsou platná obecně; a čtu tam pouze o nemožnosti měnit desku: Četl jsem v licenční smlouvě o možnosti upgrade hardware v případe OEM licence. Nakolik mohu upgradovat svůj hardware aniž by OEM licence zanikla? *** Možné je upgradovat jakoukoliv součást počítače s výjimkou základní desky. … Zákazníci, kteří musí provést výměnu základní desky z důvodu jejího poškození a nemožnosti výměny za identickou, mohou provést telefonickou reaktivaci licence prostřednictvím aktivační linky společnosti Microsoft. V těchto případech je vyžadován důkaz o výměně základní desky, například potvrzení servisního střediska nebo jiné doložení poruchy základní desky a nutnosti její výměny. OEM licence je vázána na počítač jako celek. V případě, že dojde v počítači ke změně některých komponent, například přidání operační paměti, výměně pevného disku, přidání rozšiřujících karet, je možné provést reaktivaci OEM licence Windows. V případě, že dojde k výměně základní desky, není možné provést reaktivaci OEM licence Windows a zákazník si musí zakoupit novou licenci Windows. Zákazníci, kteří musí provést výměnu základní desky z důvodu jejího poškození a nemožnosti výměny za identickou, mohou provést telefonickou reaktivaci licence prostřednictvím aktivační linky společnosti Microsoft. V těchto případech je vyžadován důkaz o výměně základní desky, například potvrzení servisního střediska nebo jiné doložení poruchy základní desky a nutnosti její výměny. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0