Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
quinux Profil |
#1 · Zasláno: 9. 8. 2005, 16:30:03 · Upravil/a: quinux
Zdravím,
na jedné diskuzi jsem se ptal co obsahuje obor: Poskytování software a poradenství v oblasti hardware a software - na webu [url=http://business.center.cz/business/pravo/zivnost/volne_zivnosti_o bsah.aspx]Bussiness center[/url] je to vysvětleno následujícně: Poskytování užití (prodej a pronájem) a implementace software. Rozmnožování počítačových programů. Poradenství v oblasti hardware a software. Poradenství v oblasti komunikací a počítačových sítí. Obsahem živnosti není prodej hardware, zpracování dat na počítači, správa počítačových sítí. z toho trochu nechápu ono "Poskytování užití (prodej a pronájem)" - znamená to, že mohu také nakupovat sw ve velkoobchodech a prodávat jej? Na zmiňované diskuzi mi nebylo zcela jasně odpovězeno, naopak se zmínili, že na webdesign je "výhradně" obor Grafické práce a kresličské práce - což mě dost zarazilo, protože na živnostenském odboru mi úřednice řekla bez váhání právě poskytování software. Takže můžete mi to prosím někdo pořádně vysvětlit? ;o) Druhá věc je co se v tomto případě píše na fakturu? Mě napadá "Vytvoření internetové prezentace www.neco.cz" může to tak být nebo je lepší to nějak více specifikovat, aby pak nebyly zbytečné problémy ze zákonem? Děkuji |
||
habendorf Profil |
#2 · Zasláno: 9. 8. 2005, 16:44:57
znamená to, že mohu také nakupovat sw ve velkoobchodech a prodávat jej?
IMHO ne, na to je "Nákup zboží za účelem jeho dalšího prodeje a prodej". Možná se to aktuálně jmenuje jinak, dříve to bývalo nějak takhle. S tou fakturou je to OK. |
||
quinux Profil |
#3 · Zasláno: 9. 8. 2005, 22:12:20 · Upravil/a: quinux
No, a jaký sw potom můžu prodávat? Podle některých lidí totiž cituji: prodej vlastního softwaru se řídí autorským zákonem a není to živnost ale z hlediska zákona o daních z příjmů je to příjem podle § 7 odst. 2 a
|
||
DoubleThink Profil * |
#4 · Zasláno: 10. 8. 2005, 00:16:41
Jednotlivé obory se dost překrývají.
Třeba "Grafické práce a kresličské práce" obsahují v plném znění i tvorbu webových prezentací - což je prakticky cokoliv, co jede na serveru. |
||
Časová prodleva: 1 rok
|
|||
Anonymní Profil * |
#5 · Zasláno: 10. 12. 2006, 13:58:58
Text odkazu[img][/img]
[pre][/pre][i][/i][b][/b] |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0