Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
delta.7 Profil * |
#1 · Zasláno: 16. 8. 2010, 00:56:13
Testuji rozpoznání a přesměrování mobilního telefonu na mobilní verzi webu pomocí souboru .htaccess , s tím problém vcelku není ale nelze se dostat z mobilu na klasickou plnou verzi webu přes hlavní doménu, tvořit duplicitu jinde i když třeba neindexovanou se mi nechce, máte prosím někdo řešení jak docílit aby se dalo přejít z mobilní verze webu na tu plnou?
|
||
ninja Profil |
#2 · Zasláno: 16. 8. 2010, 09:01:28
Musíte si nějak nastavit, že nechcete detekovat typ zařízení jako při první návštevě, ale povolit zobrazení plné verze i pro mobil. Buď přes nějaký parametr nebo cookie.
|
||
delta.7 Profil * |
#3 · Zasláno: 16. 8. 2010, 22:48:26
ninja:
Děkuji, tuším že cesta povede tímto směrem, potřeboval bych spíš nějaké konkrétní řešení nejlépe pomocí .htaccess, nastavovat cookie neumím. |
||
Časová prodleva: 2 roky
|
|||
pep10 Profil * |
#4 · Zasláno: 9. 6. 2012, 17:09:10
Nemáte někdo funkční script na přesměrování z normální verze na mobilní? Díky.
|
||
ninja Profil |
#5 · Zasláno: 9. 6. 2012, 22:55:45
|
||
Medvídek Profil |
ninja:
Taky používám, akorát nevím, proč do is_mobile mi spadne i iPad :( |
||
Keeehi Profil |
#7 · Zasláno: 10. 6. 2012, 02:42:30
Medvídek:
Každý iPad? Jelikož já mám na mobilním prohlížeči (htc, android) přepínač na identifikaci se jako mobilní nebo regulérní prohlížeč. Nemůže být něco podobného i na iPadu? |
||
pep10 Profil * |
#8 · Zasláno: 10. 6. 2012, 09:21:15
Mohu se zeptat co jak a kam vložit?
Když před Doctype vložím toto: <?php /** * Mobile Detect Demo Page * $Id$ * */ date_default_timezone_set('Europe/Bucharest'); // Enable all errors for debugging purposes. error_reporting(E_ALL | E_STRICT); ini_set('display_errors', true); /** * Generic write to file function. * * @param string $file * @param string $content */ function writeToFile($file, $content){ if (!$handle = fopen($file, 'a')) { echo "Cannot open file ($file)"; exit; } if (fwrite($handle, $content) === FALSE) { echo "Cannot write to file ($file)"; exit; } fclose($handle); } /** * Get all HTTP headers plus visitor IP and * the date of the HTTP request. * * @return array */ function getHttpHeaders() { $out = array(); foreach($_SERVER as $key=>$value) { if (substr($key,0,5)=="HTTP_" || in_array($key, array('REMOTE_ADDR', 'REQUEST_TIME'))) { $out[$key]=($key=='REQUEST_TIME' ? date('d-m-Y H:i', $value) : $value); } } return $out; } // Debug. writeToFile('ua.txt', print_r(getHttpHeaders(),true)); ?> $value) { if (substr($key,0,5)=="HTTP_" || in_array($key, array('REMOTE_ADDR', 'REQUEST_TIME'))) { $out[$key]=($key=='REQUEST_TIME' ? date('d-m-Y H:i', $value) : $value); } } return $out; } // Debug. writeToFile('ua.txt', print_r(getHttpHeaders(),true)); ?> |
||
Jan Tvrdík Profil |
#9 · Zasláno: 10. 6. 2012, 09:32:57
pep10:
Zřejmě nemáš zprovozněno PHP nebo soubor nemá příponu php. Viz také PHP do HTML tag ". |
||
pcmanik Profil |
#10 · Zasláno: 10. 6. 2012, 11:37:31
Keeehi:
Na iPade to tak neni, a hlasi sa podla user agenta ako mobilny prehliadac, len ma namiesto identifikatora iPhone napisane iPad, ale inak sa jedna o zhodny prehliadac. |
||
pep10 Profil * |
#11 · Zasláno: 12. 6. 2012, 13:33:43 · Upravil/a: pep10
stejně to ale vypisuje:
Warning: fopen(ua.txt) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/hostings/humibox.cz/www/index.php on line 20 Cannot open file (ua.txt) ua.txt mám vytvořeno, nahráno. V index.php mám na začátku <?php /** * Mobile Detect Demo Page * $Id: demo.php 42 2012-04-26 20:57:17Z serbanghita@gmail.com $ * */ date_default_timezone_set('Europe/Bucharest'); // Enable all errors for debugging purposes. error_reporting(E_ALL | E_STRICT); ini_set('display_errors', true); /** * Generic write to file function. * * @param string $file * @param string $content */ function writeToFile($file, $content){ if (!$handle = fopen($file, 'a')) { echo "Cannot open file ($file)"; exit; } if (fwrite($handle, $content) === FALSE) { echo "Cannot write to file ($file)"; exit; } fclose($handle); } /** * Get all HTTP headers plus visitor IP and * the date of the HTTP request. * * @return array */ function getHttpHeaders() { $out = array(); foreach($_SERVER as $key=>$value) { if (substr($key,0,5)=="HTTP_" || in_array($key, array('REMOTE_ADDR', 'REQUEST_TIME'))) { $out[$key]=($key=='REQUEST_TIME' ? date('d-m-Y H:i', $value) : $value); } } return $out; } // Debug. writeToFile('ua.txt', print_r(getHttpHeaders(),true)); ?> a za body mám <?php // Check for mobile device. require_once 'Mobile_Detect.php'; $detect = new Mobile_Detect(); $layout = ($detect->isMobile() ? ($detect->isTablet() ? 'tablet' : 'mobile') : 'desktop'); ?> |
||
Keeehi Profil |
#12 · Zasláno: 12. 6. 2012, 15:10:13
pep10:
„Permission denied“ - script nemá dostatečná práva k přístupu k souboru ua.txt Vytvoř si pomocný s script s obsahem: <?php chmod("cesta/k/souboru/ua.txt",0777); |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0