Autor Zpráva
Pietro
Dobrý den,
potřebuji udělat aplikaci, která dle souřadnic zjistí průměrné množství srážek - dlouhodobý průměr. Bohužel jsem narazil na absolutní nedostatek zdrojových dat. Resp. narazil jsem jen na mapy tohoto typu: http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/ok/images/sra6190.gif . Při určité úpravě této mapy by zjištění požadované informace nebyl až takový problém. Ovšem tato data jsou hrozně zestručněná. Proto se ptám:

Nezná někdo z Vás lepší zdroj dat (nejlépe webovou službu, kdy předám souřadnice, získám průměrný roční úhrn srážek), popřípadně podrobnější mapu?

Díky za každou reakci
Chro
Co vím, za podrobné informace na vyžádání se u ČHMÚ platí. A ten jako jediný má opravdu podrobné a přesné informace. Co s tou mapou. V PHP bych to řešil asi nějakou kalibrací pixelů vůči souřadnicovém systému WGS84. Funkcí imagecolorat zjistil barvu požadovaného místa a porovnal s barvami v etalonu.
Pietro
Díky Chro, zkusím jim poslat dotaz, abych věděl o jak drahých datech vůbec mluvíme. O tom jak to získat z obrázku, to je jasňačka, v tom vůbec problém není (i když já preferují ImageMagick knihovnu (fce Imagick::getImagePixelColor)).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Příspěvky nesouvisející s webem budou odstraněny.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0