Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Pietro Profil |
#1 · Zasláno: 19. 9. 2011, 21:27:51
Dobrý den,
potřebuji udělat aplikaci, která dle souřadnic zjistí průměrné množství srážek - dlouhodobý průměr. Bohužel jsem narazil na absolutní nedostatek zdrojových dat. Resp. narazil jsem jen na mapy tohoto typu: http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/ok/images/sra6190.gif . Při určité úpravě této mapy by zjištění požadované informace nebyl až takový problém. Ovšem tato data jsou hrozně zestručněná. Proto se ptám: Nezná někdo z Vás lepší zdroj dat (nejlépe webovou službu, kdy předám souřadnice, získám průměrný roční úhrn srážek), popřípadně podrobnější mapu? Díky za každou reakci |
||
Chro Profil |
#2 · Zasláno: 20. 9. 2011, 02:38:01
Co vím, za podrobné informace na vyžádání se u ČHMÚ platí. A ten jako jediný má opravdu podrobné a přesné informace. Co s tou mapou. V PHP bych to řešil asi nějakou kalibrací pixelů vůči souřadnicovém systému WGS84. Funkcí imagecolorat zjistil barvu požadovaného místa a porovnal s barvami v etalonu.
|
||
Pietro Profil |
#3 · Zasláno: 20. 9. 2011, 20:27:58
Díky Chro, zkusím jim poslat dotaz, abych věděl o jak drahých datech vůbec mluvíme. O tom jak to získat z obrázku, to je jasňačka, v tom vůbec problém není (i když já preferují ImageMagick knihovnu (fce Imagick::getImagePixelColor)).
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0