Autor Zpráva
yourspatrika
Ahoj lidi,

snažím se vyrobit stránky pro svého milého, profesionálního fotografa. Nechci použít nějakou hotovou galerii, chci, aby to bylo hezké a původní a nastylované v css. Bohužel většina článků o tvorbě webu se zabývá úplně jiným typem obsahu. Nevíte někdo, kde bych našla nějaké dobré rady ohledně fotogalerií? Neodvažovala jsem se zatím zabrousit do javascriptu. Myslíte, že by to stálo za námahu? Díky za jakoukoliv radu!
Patrika
Plaváček
Kdysi publikoval Pixy hezký návod, jak vyvrbit fotogalerii, snad ti to k něčemu bude. http://wellstyled.com/css-photo-cards.html
Leo
"Neodvažovala jsem se zatím zabrousit do javascriptu."

Taky proc. Maximalne na otevirani fotek v novem okne s rozmery obrazku. Leo
Axamith
Mě osobně se líbí tento způsom fotogalerie. Využívá CSS a je originální a praktický.
yourspatrika
Díky Axamithe, taky se mi líbí. Jsem hrozná šťoura, takže mě zajímá, jak je to udělaný - to přece není jenom html a css. Nevíš náhodou, co to je ten soubor hover.htc? Ta přípona mi nic neříká. Přece jenom se stydím tupě převzít něco, aniž bych aspoň pasivně rozuměla, jak to chytrý autor zkonstruoval.
Taky nevím, jaký je výsledek z hlediska datovýho objemu. Přece jenom když jde o obrázky, tak už fotka sama o sobě, pokud má dobře vypadat, má nějaký ty kila. Takže můžou být velký rozdíly v rychlosti načtení podle toho, jestli je to normální html, javacsript nebo třeba flash... V některejch případech totiž chudák uživatel nejdřív čeká, až se mu načtou všechny obrázky (v náhledech i velký) a pak teprve může něco vidět. Chci mít náhledy kolem 160x200px a velký fotky co největší (500x700 možná i víc), takže musím vědět, co se vlastně načítá a kdy. Když dám na stránku 3-4 obrázky, tak to musím zařídit tak, aby se náhledy načetly hned, ale příslušnej velkej obrázek až při najetí/kliknutí na příslušnej náhled. A pokud to není možný dosáhnout nijak, tak prostě musím zvolit klasický otravný systém, že na jedný stránce jsou jenom náhledy (4-10) a ty vedou každej na stránku s jedním velkým obrázkem.
Co si o tom kdo myslíte?
xxx
Profil *
http://interval.cz/clanky/prirazeni-skriptu-stylem-behavior-a-htc/
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0