Autor Zpráva
laijk
Zdravím, akurát importujem DB na server, bohužiaľ hosting je zahraničný tak musím nastaviť časovú zónu, keď som nechal podľa servera tak logicky bude používať iný čas ako máme u nás, prosím viete niekto ako presne zapísať tú našu? ďakujem, ja som skúšal viacej ale nepodarilo sa..
Keeehi
laijk:
Pokud je to jednorázová operace, nešlo by to naimportovat normálně a pak provést update a všechno posunout?
laijk
no aj nad tým som rozmýšlal, len neviem vo funkcii date nejak pripočítať tých 6 hodín, rozmýšľal som aj nad spojením troch date(), ale nejako mi to nejde, keby mi s tým niekto pomohol :)
Keeehi
UPDATE `tabulka` SET `sloupec` = `sloupec` + INTERVAL 6 HOUR
laijk
Keeehi:
keď som to dal bez WHERE tak mi to zmazalo všetky časy z tabulky, ked som tam dal tu podmienku tak tam nič nevpíše

EDIT:
proste nejde to nevpíše tam nič..
Keeehi
Funguje to. Právě jsem to ozkoušel. Sloupec měl datový typ DATETIME, ale co jsem teď zkoušel, tak to funguje třeba i u varchar.
laijk
ja mám varchar, a najprv mi odošle jeden príkaz udaje do DB, a potom tento by mal upraviť ten čas, ale nedá mi tam nič
mysql_query("UPDATE users SET user_reg = user_reg + INTERVAL 6 HOUR WHERE user_login = '". $login. "'")
Keeehi
Aby to fungovalo s varchar předpokládám, že data musejí být ve formátu YYYY-MM-DD HH:MM:SS.
panther
laijk:
ja mám varchar
proc ukladas datum do stringoveho typu varchar?

Keeehi:
nemam moznost to zkouset, ale timto „co jsem teď zkoušel, tak to funguje třeba i u varchar.“ jsi me trochu zaskocil. Radsi jsi to tu nemel zminovat, datum patri do datumu.
laijk
panther:
aj mne sa zdalo čudne žeby to šlo vo varchare, ale už som to vyriešil na každej stránke mám date_default_timezone_set a ide to
Keeehi
panther:
Já jsem to vyzkoušel omylem :) nejdříve jsem si otestoval, zda to mé řešení opravdu funguje a pak mě napadlo, že je problém možná s tím, že to má naimportované jako text, tak jsem změnil datový typ a také k mému překvapení to stále fungovalo. Ale ano, datum a čas ve varcharu není správně.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Příspěvky nesouvisející s webem budou odstraněny.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0