Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
laijk Profil |
#1 · Zasláno: 22. 8. 2012, 18:21:15
Zdravím, akurát importujem DB na server, bohužiaľ hosting je zahraničný tak musím nastaviť časovú zónu, keď som nechal podľa servera tak logicky bude používať iný čas ako máme u nás, prosím viete niekto ako presne zapísať tú našu? ďakujem, ja som skúšal viacej ale nepodarilo sa..
|
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 22. 8. 2012, 18:29:11
laijk:
Pokud je to jednorázová operace, nešlo by to naimportovat normálně a pak provést update a všechno posunout? |
||
laijk Profil |
#3 · Zasláno: 23. 8. 2012, 14:29:42
no aj nad tým som rozmýšlal, len neviem vo funkcii date nejak pripočítať tých 6 hodín, rozmýšľal som aj nad spojením troch date(), ale nejako mi to nejde, keby mi s tým niekto pomohol :)
|
||
Keeehi Profil |
#4 · Zasláno: 23. 8. 2012, 14:41:54
UPDATE `tabulka` SET `sloupec` = `sloupec` + INTERVAL 6 HOUR |
||
laijk Profil |
Keeehi:
keď som to dal bez WHERE tak mi to zmazalo všetky časy z tabulky, ked som tam dal tu podmienku tak tam nič nevpíše EDIT: proste nejde to nevpíše tam nič.. |
||
Keeehi Profil |
#6 · Zasláno: 23. 8. 2012, 15:08:48
Funguje to. Právě jsem to ozkoušel. Sloupec měl datový typ DATETIME, ale co jsem teď zkoušel, tak to funguje třeba i u varchar.
|
||
laijk Profil |
#7 · Zasláno: 23. 8. 2012, 15:11:48
ja mám varchar, a najprv mi odošle jeden príkaz udaje do DB, a potom tento by mal upraviť ten čas, ale nedá mi tam nič
mysql_query("UPDATE users SET user_reg = user_reg + INTERVAL 6 HOUR WHERE user_login = '". $login. "'") |
||
Keeehi Profil |
#8 · Zasláno: 23. 8. 2012, 15:45:13
Aby to fungovalo s varchar předpokládám, že data musejí být ve formátu YYYY-MM-DD HH:MM:SS.
|
||
panther Profil |
#9 · Zasláno: 23. 8. 2012, 15:46:17
laijk:
„ja mám varchar“ proc ukladas datum do stringoveho typu varchar? Keeehi: nemam moznost to zkouset, ale timto „co jsem teď zkoušel, tak to funguje třeba i u varchar.“ jsi me trochu zaskocil. Radsi jsi to tu nemel zminovat, datum patri do datumu. |
||
laijk Profil |
#10 · Zasláno: 23. 8. 2012, 15:50:14
panther:
aj mne sa zdalo čudne žeby to šlo vo varchare, ale už som to vyriešil na každej stránke mám date_default_timezone_set a ide to |
||
Keeehi Profil |
#11 · Zasláno: 23. 8. 2012, 16:00:06
panther:
Já jsem to vyzkoušel omylem :) nejdříve jsem si otestoval, zda to mé řešení opravdu funguje a pak mě napadlo, že je problém možná s tím, že to má naimportované jako text, tak jsem změnil datový typ a také k mému překvapení to stále fungovalo. Ale ano, datum a čas ve varcharu není správně. |
||
Časová prodleva: 12 let
|
0