Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Giga Profil |
#1 · Zasláno: 2. 4. 2013, 11:40:48
Mám problém s (asi) hostingom.
Mám ten istý skript: http://lktl.net/test a http://belin.sk/test pričom prvý funguje, ako má - po nastavení farby za zmení farba rámika aj obrázku (krúžok) druhý (na belin.sk) sa ale obrázok neaktualizuje. Poradíte mi, kde hľadať chybu? |
||
shaggy Profil |
#2 · Zasláno: 2. 4. 2013, 12:21:51
Giga:
„druhý (na belin.sk) sa ale obrázok neaktualizuje.“ Neviem, ako u teba, ale u mňa všetko funguje. Ak máš však dva rovnaké serverové skripty, ktoré ti nefungujú na dvoch rozdielnych hostingoch, chyba bude v serverovom kóde, ktorý z odkázaných stránok nezistíme (napr. iné nastavenie register globals a pod.). Ale v tomto prípade to skôr vidím na cache v prehliadači, ako som napísal, u mňa všetko funguje. |
||
Giga Profil |
Ďakujem za reakciu.
V prehliadači som chybu začal hľadať najskôr. Či už v Opere alebo FireFoxe sa u mňa tie stránky správajú odlišne. Na belin.sk musím vynútiť reload, aby sa obrázok - teda ten krúžok - zaktualizoval na farbu zhodnú s rámikom akov Opere tak aj vo FireFoxe. Problém vidím vo výstupe zo servera, kedy na prvý pokus dodá obrázok z nejakej cache. Je takýto postup vôbec možný? |
||
Davex Profil |
Giga:
Druhý webserver nastavuje v HTTP hlavičce trvanlivost obrázku drawpic.php na 7 dní, takže si prohlížeč obrázek znova stáhne až po vypršení. Cache-Control: max-age=604800 Expires: Tue, 09 Apr 2013 16:56:32 GMT |
||
Giga Profil |
#5 · Zasláno: 2. 4. 2013, 20:35:34
Davex, ďakujem veľmi pekne.
Mám nejakú šancu ovplyvniť implicitné nastavenie HTTP hlavičky? Alebo musím meniť skripty a všade pre istotu pridať header(...)
|
||
juriad Profil |
#6 · Zasláno: 2. 4. 2013, 20:57:25
Pokud chceš vynutit aktualizaci obrázku, tak změň pokaždé jeho jméno z
drawpic.php třeba na drawpic.php?time=1364928914 .
Parametr time sice ve skriptu na webu nemusíš vůbec použít, ale to prohlížeč neví a pro obrázek si šáhne znovu. Pokud se jednotlivé obrázky liší jen barvou, použij místo ?time=... parametr ?color=de00ff , pak máš zajištěné cachování obrázků se stejnou barvou.
|
||
Giga Profil |
#7 · Zasláno: 2. 4. 2013, 21:05:49
juriad, áno o tejto možnosti (pridať parameter php obrázku) viem.
Skôr mi ide o to, kde je problém, keď sa dva identické skripty správajú odlišne. |
||
Davex Profil |
Giga:
Jde to ovlivnit v konfiguraci Apache pro všechny soubory daného MIME typu ( ExpiresByType ), ale v tomto případě bych raději posílal hlavičky zabraňující kešování toho konkrétního obrázku funkcí header() .
Např.: header("Pragma: no-cache"); header("Cache-Control: private,max-age=0,must-revalidate,post-check=0,pre-check=0"); header("Expires: Sat, 01 Jan 2000 00:00:01 GMT"); |
||
Giga Profil |
#9 · Zasláno: 3. 4. 2013, 11:38:16
Nateraz vyriešené zápisom
ExpiresActive Off v .htaccess Ďakujem za pomoc. |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0