Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Kaminko Profil |
Zdravím, chcel by som sa opýtať, oplatí sa podľa vás vytvárať nový WYSIWYG editor ? Dá sa preraziť pri konkurencii ako TinyMCE aspoň na Slovensku a Česku ? Alebot o je dobré iba ako editor pre vlastné potreby na stránky, ktoré vytvorím ?
|
||
Jan Tvrdík Profil |
#2 · Zasláno: 2. 5. 2013, 17:37:34
Kaminko:
Ano, ale pouze za předpokladu, že umíš hodně (hodně!!!) dobře JavaScript. |
||
Kaminko Profil |
#3 · Zasláno: 2. 5. 2013, 17:54:55 · Upravil/a: Kaminko
Tak JS viem priemerne, no stále sa snažím učiť nové veci, mám nakúpené knihy o JS a podobne, čiže by to nemal byť problém.
A ešte jedna vec. Aké ďalšie veci, sa tvoria cez skripty, myslím bez PHP, ciže PHP ešte moc neviem a hodlám sa ho učiť až neskôr . |
||
Jan Tvrdík Profil |
#4 · Zasláno: 2. 5. 2013, 18:21:11
Kaminko:
„Tak JS viem priemerne, no stále sa snažím učiť nové veci, mám nakúpené knihy o JS a podobne“ V tom případě se do toho nepouštěj, nebude to stát za nic. |
||
Kaminko Profil |
#5 · Zasláno: 2. 5. 2013, 18:28:59
Nemám v pláne to robiť hneď teraz, mám ešte 2 knihy, ktoré su zamerané na podobné veci, ako tento editor a ešte ich nemám prečítané.
|
||
Str4wberry Profil |
#6 · Zasláno: 2. 5. 2013, 18:43:13
Poslední dny nějaký vhodný hledám a každý mi více či méně nevyhovuje. (Kdybyste někdo měl tip, uvítám jej.)
Hodně dobře JS snad ani umět netřeba, největší problém těch desítek editorů, co jsem prošel, je uživatelské rozhraní z devadesátých let (čím víc čudlíků, tím lépe atd.), nepředvídatelné chování nebo absence základních funkcí (třeba vytvořit víceúrovňový seznam). Podstatná věc je potřeba nějakého file manageru. Dva významnější editory TinyMCE a CKEditor nedávno vydaly nové verse, čímž odřízly hotové implementace souborových správců a nabízejí jen svá (nemálo) placená rozšíření. Prostor tu tedy rozhodně je. |
||
Kaminko Profil |
#7 · Zasláno: 2. 5. 2013, 18:48:22
Tak to je super, mám niekoľko nápadov, ktoré tieto dve editory neobsahujú, možno sa ujmú.
|
||
Jan Tvrdík Profil |
#8 · Zasláno: 2. 5. 2013, 18:51:39
|
||
Kaminko Profil |
#9 · Zasláno: 2. 5. 2013, 18:53:02
Jan Tvrdík:
> Str4wberry: > „Kdybyste někdo měl tip, uvítám jej.“ > Kup si za $ 99 imperavi.com/redactor. Alebo si ho nakóď sám, podľa svojích potrieb. |
||
peta Profil |
#10 · Zasláno: 3. 5. 2013, 10:08:06
Jan Tvrdík: Taky to ma sve plusy i minusy.
Redactor - rozdilny vzhled dialogu link, video, obrazek - omezena manipulace s obrazkem + zarovnani textu vpravo, vlevo a pod je jedno tlacitko - ale je nutne znovu kliknout na rozbalenem menu, misto toho aby kazdym kliknutim prepl typ zarovnani - po zruseni seznau zustalo oramovane tlacitko seznamu dokud jsem neklikl vadle - u vlozeneho obrazku nejde nastavit rozmery rucne + ale prijemne e zvetsovani sipeckou - ale uz nejde zmenit rozdilne sirku a vysku + libi se mi, jak to svizne reaguje, mozna kvalitni server + libi se mi vzhled, ze je vicemene jednotny a jednoduchy, prijemny, zadna divocina - video je osizene, chtelo by to aspon priklad kodu, ktery by to na jedno kliknuti doplnilo do policka - u vlozeni obrazku by se mela prvni zobrazit galerie ze zalozky Choose. Obrazky se uploaduji malokdy a vetsinou naraz. Urcite ne pri kazdem kliknuti insert image. - u vlozeni linku by zruseni odkazu mohla byt jedna polozka zalozek nebo tlacitko, ze by se nezobrazovalo menu, ale primo dialog pro odkaz - u odkazu se nezobrazi stranky cmska, je nutne vyplnovat url (ale to mozna resi integrovani do cms) Celkove bych to hodnotil jako celkem user-friendly. Nejvetsi potize maji vzdycky uzivatele s odkazy a obrazky, protoze nechapou funkci html kodu a proc se ktere policko a cim da vyplnovat. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0