Autor Zpráva
bar
Pěkný den,
mám registrovanou doménu a potřebuji nastavit DNS záznamy na server kde hostuji. Dělám to nasměrováním A a MX záznamů. Patrně to jde dělat i přímo nastavením NS na hostitelské a právě to mně není moc jasné jakým způsobem. V klientské sekci registrátora mám povoleno editovat pouze A a MX zaznamy. Pokud s tím má někdo zkušenosti (a určitě má), byla bych vděčná, kdyby mě trochu navedl. Doménu mám registrovanou na DOMENY.CZ a hosting na Českém hostingu.
díky
Martin Kuželka
Jdi na http://zmeny.domeny.cz/zmeny/order/list/view.do , přihlaš se - tam bys to měla mít možnost změnit.
bar
Martin Kuželka
pokud jsem to pochopila, tak v tomto rozhraní se nastavují trochu jiné věci ohledně registrované domény, ale ne DNS záznamy. Ty nastavuji v klientské sekci. No a právě tam mně to povoluje editovat jen A a MX záznamy. To ještě zvládám. Mělo by to právě jít i přímo nastavením NS a tady právě tápu.

PS doufám, že to popisuji aspoň trochu srozumitelně, jest-li ne tak se omlouvám, ale v tomto se řadím spíš k začátečníkům :)
Martin Kuželka
Na té stránce, na kterou tě odkazuju je napsáno:

"
Prostřednictvím této aplikace máte možnost:
...
převést doménu na cizí DNS
...
"

Možná se ti zobrazuje anglická verze stránky, tak si ji přepni na českou vlaječkou :-)
bar
angl. mně nevadí, ale pochopila jsem to tak, že jde o převod domény. Píšou toto:
Zde můžete převést svou doménu k jinému technickému správci než na ACTIVE 24. Takže jsem z toho usoudila, že se nejedná o nastavení DNS záznamů. Pletu se ? Navíc u tvého odkazu jsou služby, které nemůžu nastavovat. Já mám samozřejmě jmeno i heslo, ale jen pro klientskou sekci a ta je tady vlevo jako zákaznické centrum.
Martin Kuželka
Takže tam se přihlásit nemůžeš?
bar
přihlásit jo, tam si pak mám vybrat jednotlivé služby, to vyberu a musím se ještě jednou logovat. A to už mě nepustí. Podle mě to dál dělá přímo technická podpora.
Asi to nechám plavat a udělám to jako vždy přes IP. Jen mě to zajímalo, protože jsem na ten problém narazila a chtěla jsem být chytřejší, což nebudu. I tak děkuju
Martin Kuželka
bar: se ještě zkus zeptat na helpdesku - tam ti snad poradí.
Anonymní
Profil *
hmmm
bar
Takže možná mám řešení problému, předem upozorňuji, že jde o začátečnický problém, znalý se asi jen pousmějou. Jde o toto. Mám registrovanou doménu na DOMENY.CZ a hosting na Českém hostingu a potřebovala jsem pouze nasměrovat DNS záznamy na Čes. hosting. V nápovědě je napsáno toto:
Doménu nechci převést, chci pouze hosting
Máte-li zájem doménu pouze hostovat u Českého hostingu, stačí uvést tuto žádost do poznámky v posledním kroku objednávky. Udržovací poplatky budete platit přímo Vašemu registrátorovi. U Vašeho registrátora si musíte zajistit změnu nastavení domény (DNS a technického správce) tak, jak je to popsáno níže.

Nastavení nameserverů:
DNS1 (primární): ns1.thinline.cz
DNS2 (sekundární): ns2.thinline.cz
ID subjektu technického správce (pro domény .cz): HOSTINGLINE001

Z toho jsem nesprávně usoudila, že nasměrovat DNS záznamy můžu také kromě IP adres provést i přímo pomocí NS. Takže jsem se obrátila přímo na podporu u registrátora domén jak na to a odepsal toto:
chcete-li zmenu celych jmennych serveru na domene, tzn. zmenit technickeho spravce domeny, muzete pozadat o prevod domeny na cizi DNS.
Z této odpovědi mně vyšlo, že by šlo přímo o převod domény a ne pouze o její nasměrování. Co dodat, jsem začátečník, ale zase o něco chytřejší.
Napsala jsem to proto, že mám ráda vyřešené problémy a třeba to nakonec i někomu pomůže.
Anonymní
Profil *
A pomohlo ... dekuji .)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0