| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| peteo Profil |
#1 · Zasláno: 1. 12. 2005, 14:38:45
existuje kód tzv. priehľadnej farby?
ak áno, prosím o jeho číslo (hex). ak nie, ako ho získať (len z otvoreného obrázku pipetou?; inak?) ďakujem. |
||
| Fred Profil |
#2 · Zasláno: 1. 12. 2005, 14:43:16
priehľadnej farby?
|
||
| peteo Profil |
#3 · Zasláno: 1. 12. 2005, 14:46:59
áno.
inak blank. Keď si otvoriš napr. vo win kreslenie, nový súbor, nič neurobíš, a uložíš ako napr. blank.jpg, vznikne priehľadný obrázok. ale aký je kód tej farby priehľadnej? |
||
| hamstet Profil * |
#4 · Zasláno: 1. 12. 2005, 14:53:37
Průhlednost není otázka kódu barvy (= takový kód neexistuje).
V některých typech grafických souborů (gif, png) prostě lze nastavit průhlednost jako vlastnost na určitou barvu (libovolnou z použité palety). Tvůj "blank.jpg" není průhledný obrázek, ale prázdný obrázek (o velikosti 0, 0). Soubory jpg průhlednost samy o sobě nepodporují. |
||
| roberta Profil |
#5 · Zasláno: 1. 12. 2005, 14:55:09
kód transparentnej(priehľadnej) farby neexistuje. avšak existuje formát grafického súboru (gif, png-to som si nie na 100% istý), kde sa dá nastaviť, že ktorá farba má byť transparentná (napr. červená), ale to nemá nič spoločné s kódmi farieb
Keď si otvoriš napr. vo win kreslenie, nový súbor, nič neurobíš, a uložíš ako napr. blank.jpg, vznikne priehľadný obrázok. tak to tiež nie je pravda, nevznikne priehľadný obrázok, ale biely obrázok (nastav pozadie stránky na inú ako bielu, vlož tam ten blank.jpg a uvidíš... jpg ani nepodporuje transparetnú farbu) |
||
| roberta Profil |
#6 · Zasláno: 1. 12. 2005, 14:56:13
hamstet
si nejaký rýchly :) |
||
| peteo Profil |
#7 · Zasláno: 1. 12. 2005, 15:09:12
ta ja to teda skonkretizujem:
ide o ikonu páchanú v bmp, ktorá má tvar kolieska a nechcem, aby sa mi zovrazoval okolo toho kolečka nejaký doplnok na štvorec. Doteraz som to robil (zložite) - kopírovaním kapátkom z obrázku, kde priehľadná farba (akože) je. Ako tam mám preboha vraziť tú farbu bez tohto šialenstva? |
||
| Radek Hrabůvka Profil |
#8 · Zasláno: 1. 12. 2005, 18:12:46
To stačilo říct hned, na co to chceš. Na takové věci stačí IrfanView (je zdarma) a využiješ ho i na spoustu jiných věčí. Otevřeš v něm BMP obrázek, dáš Uložit jako..., pak formát ICO, klepneš na barvu, co má být průhledná. Vznikne opravdová ikona, bohužel jen s jedním obrázkem.
|
||
| peteo Profil |
#9 · Zasláno: 1. 12. 2005, 20:28:16
(plesk sa do čela)
... a pritom irfan používam. nedosttočne, ako vidím. vďaka |
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0