Autor Zpráva
jany
Profil
Hladam nejaky hotovy open source projekt pre sledovanie IPTV cez web prehliadac.
Chcel by som to vyuzit v LAN sieti.
Mam zdroj signalu z DVB.
Mam z backedu vygenerovane linky napr.
STV1 http://192.168.1.10:9981/stream/channelid//17
STV2 http://192.168.1.10:9981/stream/channelid//18
atd ....
Cez VLC to hraje normalne, prip. cez XBMC, ale hladam na to web aplikaciu,
Ma niekto nejake info o takej aplikacii ?
rovi
Profil
Zkus toto:
http://sourceforge.net/projects/streamingpro/

chtělo by vědět, v jakém je video formátu. My máme v čr mpeg2 pro dvb-t, ale ještě tam figuruje mpeg4.
Díky znalosti formátu videa můžeš konkretizovat vyhledávací dotaz. Např. Php mpeg2 videoplayer / streamer
jany
Profil
Ano z DVB lezie TS - mpeg2 a mpeg4, zatial som nic nenasiel
rovi
Profil
1. Streaming pro
2. http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/56654-Jak-na-stream-videa-z-IP-kamery-na-webovou-stranku
s tím, že to asi budete muset restreamovat v vlc. Nebo bych zkusil tam dát přímo adresu zdroje...
jany
Profil
Tak nieco som stvoril, pouzil som tento kod
<OBJECT id='mediaPlayer1' width="640" height="480"
classid='CLSID:22d6f312-b0f6-11d0-94ab-0080c74c7e95'
codebase='http://activex.microsoft.com/activex/controls/mplayer/en/nsmp2inf.cab#Version=5,1,52,701'
standby='Loading Microsoft Windows Media Player components...' type='application/x-oleobject'>
<param name='fileName' value="mms://ipadresarestramujicihopc:8080">
<param name='animationatStart' value='true'>
<param name='transparentatStart' value='true'>
<param name='autoStart' value="true">
<param name='showControls' value="true">
<param name ="ShowAudioControls"value="true">
<param name="ShowStatusBar" value="true">
<param name='loop' value="true">
<embed
src="mms://ipadresarestramujicihopc:8080" width=640 height=480 autostart=1 loop=0
align="absmiddle" type="application/x-mplayer2"
pluginspage="http://www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/download/default.asp"
showcontrols=1 showdisplay=0 showstatusbar=1 > </embed>
</OBJECT>
Mam to otestovane zatial na linuxe a ide to OK v mozille. Na win by to malo tiez predpokladam ist.
thx za informacie
rovi
Profil
Funguje jen protokol mms:// nebo i rtsp://? Blbé je, že člověk po připojení na web bude vidět jen to, co sledujete vy. Chtělo by to přeskočit ten krok s restreamingem.
Zeptám se jakým způsobem streamujete dvb-t signál? Jakým způsobem jste dostal ty linky z backendu (čeho?). Protože tam je uveden protokol http://192...
jany
Profil
Mam DVB-S2 kartu a backend pouzivam tvheadend.
Ja osobne ako frontend pouzivam XBMC, ale pre dalsich klientov v LAN sieti som chcel nieco jednoduchsie, tak som hladal nieco cez web preuliadac. No a ono to aj celkom funguje. Ale myslel som, ze bude na to spravena nejaka aplikacia a okrem videa/audia bude prenasat cely TS aj txt, epg .... ale to zas take jednoduche nebude.

TVheadend ma pre kazdy kanal http link, cize ide to bez problemov vo vlc a teraz (mne) aj vo web prehliadaci. Ako som spomenul, pouzivam DVB-S2 PCI kartu a napr. na frekvencii 11836 je 8 SVK kanalov, tak cely TP viem pustit do siete a kazdy moze pozerat iny kanal v realnom case.

btw este jedna vec mi neni jasna. Ten player co pouzivam teraz (vid obr.) sa da pauznut, video potom po odpauzovani pokracuje dalej a neviem kde sa to cachuje, ci na servery, alebo u klienta
rovi
Profil
Musí to být request na server.
Pro každý kanál bych udělal položku menu a následně na základě kliknuté položky zobrazil ten či ten kanál.

Když to generuje linky v http, tak by místo adresy streamujícího pc šlo vynechat vlc a zadat tam rovnou http linky z toho backendu...


Btw ty kraviny se nepřenáší, protože se nemají jak přenášet ve videu. Celý televizní signál by šel eventuelně zachytávat a přeposílat sítí, ale pochybuju, že nějaká aplikace na serveru bude ze sítě konvertovat dvb-t signál a nabízet gui v opensource řešení
jany
Profil
Musí to být request na server.
Pro každý kanál bych udělal položku menu a následně na základě kliknuté položky zobrazil ten či ten kanál.

Presne tak to aj robim, tie loga nad videom (vid obr.) su linky na konkretne kanaly

Btw ty kraviny se nepřenáší, protože se nemají jak přenášet ve videu. Celý televizní signál by šel eventuelně zachytávat a přeposílat sítí, ale pochybuju, že nějaká aplikace na serveru bude ze sítě konvertovat dvb-t signál a nabízet gui v opensource řešení 

XBMC to robi, ale to je trocha vacsi projekt :)
jany
Profil
Skusil som dat vsetkych 8 linkov do jedneho okna. Najprv fungovali len 2. Skusil som restartnut tvheadend a zvacsil som rozmery prehravaca (zrejme boli moc male) a potom to prehralo 6 streamov. Ale pre PC to uz zacinalo byt trocha narocne (pocul som zvysovanie otacok fan na CPU).


rovi
Profil
Zároveň bych dal nabídku streamování i jiných televizí, ať jsou klidně taky v nabídce. Proudy se dají vyextrahovat z např. on-linetelevize.net/
a přidat si to tam.
jany
Profil
To uz by nebolo ono, chcem mat vlastne zdroje :) Skoda ze CZ TV su na satelite porozhadzovane po roznych TP, potreboval by som viac tunerov. Skusim este otestovat iny TP s HD vysielanim

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Příspěvky nesouvisející s webem budou odstraněny.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0