Autor Zpráva
sitole
Profil
Ahoj, dnes jsem web na kontorlu jincýh stránek od firmy Google. Jmenuje se PageSpeed Insights
Moje stránky jsem "dokonale" upravené pro mobilní zařízení i počítače (79/100) jedina chyba, kterou stránka hlásí je použivání JS a CSS v externích souborech. Prý to může zpomalit načitání stránek (to chápu) ale přejděme tedy k hlavnímu dotazu.
Je nějakým způsobem nekorektní vkládat CSS přímo do hlavního souboru? Já jsem to zatím udělal pomocí include.
Tomáš123
Profil
sitole:
jedina chyba, kterou stránka hlásí je použivání JS a CSS v externích souborech.
Neviem či mám dostatok skúseností na objektívnu radu, ale podľa mňa je to hlúposť. Ak neberieme do úvahy fakt, že zmeny sa ľahšie rozširujú (lebo aj include to zvláda), tak existuje stále aspoň jedna podstatná výhoda - externe načítavané súbory sa cachujú. Osobne by som výhodu externého súboru videl aj v tom, že nemiešam dva jazyky a nemám strašne dlhý kód, ale to už musíš vedieť ty.

Je nějakým způsobem nekorektní vkládat CSS přímo do hlavního souboru?
Som si istý, že je lepšie pracovať s externými CSS súbormi, ale nekorektné to pravdepodobne tiež nie je.
sitole
Profil
Tomáš123:
Já to také nechápu.. Chápu že jse soubor napříkald na vzdáleném serveru, ale na stejném a hnedle stejný problém?
Každopádně budu nejspíše tedy používat tu možnost include.
Případně prosmím o zápory tohoto použití. (Vlastně mám CSS soubor ze kterého jen čerpám pomocí tohoto, aby to nedělalo problémy.)
Trejpa
Profil
sitole:
jedina chyba, kterou stránka hlásí je použivání JS a CSS v externích souborech
A nemáš těch externích souborů víc? Nebo řetězené načítání z jednoho JS/CSS na další soubor? Třeba je to myšleno jako použití jen jednoho externího souboru na CSS a jednoho na JS.
sitole
Profil
Trejpa:
Odstranil jsem vše a dostal jsem 100/100. Poté jsem přidával náhodně jeden a další..
Vše jsem otestovala vždy stačilo dát pouze jediný a dostal jsem 79.
_es
Profil
A čo tak dať všetok JS kód len do jedného súbora - ako ti už bolo radené? Alebo, „nenahádzal“ si tam toho JS priveľa?
sitole
Profil
_es:
Já žádný JS nepouživám. Používám externí od Toplist, ale ten nedělá problém.
Když jsem jej odstranil nic to neulevovalo. CSS soubory tam mám pouze 2.
Jedeno od Google fonts a jeden svůj +- 20 řádků
_es
Profil
sitole:
CSS soubory tam mám pouze 2.
No tak ich môžeš tiež zlúčiť do jedného.
Trejpa
Profil
sitole:
Jedeno od Google fonts a jeden svůj
Vždyť jsem to psal, více stylů a řetězení načítaných souborů. Styly z Google Fonts směřované na domény Google v sobě načítají externí písma, pro české znaky nejméně dvě. Každý samostatně načítaný soubor brzdí zobrazení, z jiné domény obvykle více. Doporučuji písmo si stáhnout, uložit na svém webu a odkazovat ho z jediného CSS souboru.

Hlavně ale upřednostni vlastní rozum. Stránky děláš pro lidi, ne pro zelené bodíky od Google nebo jiných, obvykle více pochybných, automatů.
sitole
Profil
Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem odstranil google fonts a obsah jejich souboru jsem přidal do svého.
Nemám sice 100%, ale mám zelená čísla.
Krakatoa
Profil
sitole:
Tak v tom testu jde myslím o to, aby se stránka zobrazila hned po načtení úvodního souboru. Takže je nejvhodnější z hlediska testu a zároveň z uživatelského hlediska dát do toho úvodního souboru i css, který je potřeba na vykreslení obsahu, který návštěvník vidí, a zbytek css načíst dodatečně z externího zdroje.
Trejpa
Profil
Ve svých doporučeních Google nabádá, aby se značka odkazující na styly vytvářela pomocí skriptu umístěného konci stránky. Pro datově objemné styly načítané na pomalé lince to bude asi užitečné. Sám budu ale raději své styly datově zmenšovat a zobrazovat všem klasicky vloženou značkou <link>, tedy i uživatelům s vypnutým JavaScriptem.
Martin2
Profil *
PageSpeed Insights je jen validátor, nemá rozum – je třeba použít ten vlastní. Ty, sitole, bohužel vykazuješ klasický syndrom amatéra, který honí „zelené“ ikonky a rozbíjí při tom vlastní kód.
sitole
Profil
Martin2:
Nic takového bohužel nedělám. Jednoduše se ptám zda není blokované vykreslování stránky. Viz článek na JeČas.
Právě toto ten validátor hodnotí.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Příspěvky nesouvisející s webem budou odstraněny.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: