Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
zub277 Profil |
#1 · Zasláno: 17. 2. 2016, 18:47:40
Ahoj,
trochu se teď zabývám vlastností flex v CSS. Přemýšlel jsem, proč na této vlastnosti nemůže být postavený celý page-layout? Dokázal by mi to někdo opravdu dobře osvětlit? Něco jsem si k tomu hledal a našel jsem nějaký problém s rendrováním, je to opravdu tak velký problém v loadingu stránky třeba pro mobily, aby se to nedalo použít? Pak jsem našel, že vlastnost neni podporována staršími IE, to si myslim, že ale takový problém zase neni. Koukal jsem se např. na Bootstrap 4, která má vyjít, ten flex už bude obsahovat nejspíše jen na vnitřní elementy stránky. Zajímá mě, tedy proč doopravdy Flex neopužít na celostránkový layout, případně proč na něm nezaložit celý framework? Předem díky za názory |
||
Str4wberry Profil |
Flex má stejný problém, jako měly kdysi tabulky. Než se stáhne a zpracuje celý HTML kód, není prohlížeči jasné, jak bude layout vypadat, protože klidně poslední element může výrazně ovlivnit celkové zobrazení. Prohlížeč má tak dilema, jestli něco vykreslovat – s možností, že výsledek potom zahodí a vykreslí znovu – nebo čekat.
Pro layout je podle mě budoucnost spíš v gridu. Ten funguje přesně opačně – nejprve se nadefinuje mřížka, do které se potom jen na příslušná místa umisťují bloky. Grid ale řada prohlížečů (momentálně všechny kromě Exploreru/Edge) bez zapnutí experimentální funkce nepodporuje. Mimochodem, co si pod layoutem na mobilu představujete? Nevzpomenu si, že bych se setkal s případem, kdy by celá stránka na mobilu byla vícesloupcová. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0