Autor Zpráva
Matthew
Profil
Zdravím Vás, potreboval by som zodpovedať pár otázok od skúsenejších...

1. Ako sa dá nastaviť v MySQL databáze kódovanie textu (potrebujem nastaviť kódovanie windows-1250 a neviem, ako to mám urobiť.)
2. Ako nastaviť kódovanie windows-1250 pri vkladaní textu do databázy cez formulár pomocou PHP (XHTML stránka je kódovaná vo windows-1250).
3. Ako nastaviť kódovanie windows-1250 v .php súbore, ktorý nemá <meta /> tag s kódovaním (používam ho iba ako súbor na include();). Keď vložím do súboru text v slovenčine a uložím, tak mi niekedy zblbne diakritika a buď sa to uloží bez dĺžňov a mäkčeňov alebo sa tieto nejako zmenia na nejaké symboly)
4. Existuje nejaká možnosť, ako nastaviť v stránke dynamicky generovanej v PHP z MySQL databázy to, aby sa napr. obrázky, ak boli zmenené, načítali zo servera a nie z cache. Ak zmenené neboli, tak by sa načítali z cache pamäte. (predpokladám, že pôjde o nejaký HTTP Header)
5. Niekde som videl, že stránka ktorá bola písaná v XHTML 1.0 Strict, nemala v <head> takýto meta tag "<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">", ale niečo takéto " <meta http-equiv="Content-Type" content="application/xhtml; charset=windows-1250">" Má tam teda byť text/html alebo application/xhtml?
6. A ešte na záver by som Vás chcel poprosiť, či neviete o nejakom XHTML online WYSIWYG editore, ktorý by som mohol použiť v internetovej aplikácii. Podmienkou je, aby generoval XHTML 1.0 Strict validný kód,

Viem, že mám veľa otázok, ale dúfam, že sa Vám bude chcieť aspoň na niektoré odpovedať. Za odpovede vopred ďakujem...
Mingan
Profil
3»No mě osobně vždy stačilo uložit ten vkládaný dokument ve správném kódování.

W3.org oficiální dokument, doporučuje pro XHTML používat application/xhtml+xml. Prohlížeče text/html sežerou, ale to je původně určeno pro HTML.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Matthewa:
1 až 4) Na zodpovězení PHP+MySQL otázek patrně nejsem dostatečně kvalifikovaný.
5) Meta tag
<meta http-equiv="Content-Type" content="application/xhtml; charset=windows-1250">
- je nesmysl. Totéž s application/xhtml+xml taktéž.
6) Vřele doporučuji XHTML nepoužívat, neb má mrzkou podporu a jeho reálné výhody jde spočítat na prstech jedné boxerské rukavice. Webový WYSIWYG editor HTML kódu najdeš běžným vyhledávačem.


Reaguji na Mingana:
Při použití „text/html“ budou prohlížeče se stránkou zacházet jako s HTML.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0