Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
dabljirka Profil |
#1 · Zasláno: 21. 12. 2005, 00:00:15
mám pro web připravených asi 70MB animací (většinou v movie12) a potřeboval bych je komprimovat - je to pár věcí, ale zaberou víc, než celý web; lze animace komprimovat? A v případě, že ano, jak? Díky za radu. A všem modravým světlem ozářeným, hezké svátky.
|
||
Radek Hrabůvka Profil |
#2 · Zasláno: 21. 12. 2005, 12:12:29
Nevím, co je movie12, zkus upřesnit dotaz.
Obecně: vše lze komprimovat. U komprimovaných formátů (mp3, mpeg...) běžná komprimace (zip, rar...) prakticky nemá význam, lze provézt převod do jiného komprimivaného formátu (ogg, DivX...) |
||
dabljirka Profil |
#3 · Zasláno: 21. 12. 2005, 12:47:13
Nevím, co je movie12, zkus upřesnit dotaz.
Movies12 je program na vytváření animací. A všechny jsou v gifu. Byl bych vděčný za radu, jak je buď převést a komprimovat, nebo komprimovat (aniž by se, samozřejmě, kvlalita nepropadla k nepoužitelnosti - a jestli je možné je potom umístit na web) |
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
Miloš Profil |
#4 · Zasláno: 25. 12. 2005, 22:37:50
Gif je zám o sobě komprimovaný LZW a JPG prozměnu neumí animovat, takže smůla :-(
|
||
dabljirka Profil |
#5 · Zasláno: 26. 12. 2005, 23:37:32
Díky ... co se dá dělat
|
||
Miloš Profil |
#6 · Zasláno: 27. 12. 2005, 08:49:33
Jo ještě mě napadlo – někdy pomůže vyhodit každé druhé (třetí a tak podobně) políčko (neboli vrstvu) – při rychlosti animace se to může ztratit.
|
||
Časová prodleva: 6 dní
|
|||
dabljirka Profil |
#7 · Zasláno: 1. 1. 2006, 22:37:17
Jasně - díky, co se dalo jsem vyházel. To bylo první. Jenže třeba plynulá transformace xichtíku potřebuje přesný počet oken- jinak skočí a je po srandě. Tedy ono by se nic nestalo; ale já bych to nepřežil
|
||
Anonymní Profil * |
#8 · Zasláno: 1. 1. 2006, 23:04:19
Nejlepší komprimace animovaných gifů je funkce optimalizace,která si zapamatuje jen první rámeček v nezměněné podobě a z každého zbylého rámečku si zapamatuje jen ty změny,které jsou jiné pro celý animovaný gif.( to co je stejné převede do alfa kanálu tj.průhlednosti a ta téměř nic nezabírá )
Na jedné animaci se tak dá ušetřit i více než polovina původní velikosti.Druhý způsob je zmíněné smazání každého např. patého rámečku, a pak je ještě třetí způsob snížit počet barev.( v Programu Gif Movie Gear se dá nastavit pro jakýkoliv gif 256,128,64,32,16,a 8 barev),nevím jestli to jde i v tom movie12. Kombínací těchto všech možností by jsi se mohl dostat i např. na 20 MB ( za předpokladu,že jsi zatím žádný z těch způsobů nepoužíval ) |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Miloš Profil |
#9 · Zasláno: 5. 1. 2006, 03:02:53
Anonymní – „ ( za předpokladu,že jsi zatím žádný z těch způsobů nepoužíval )“
respektive pokud máš zazálohovanou původní verzi |
||
Časová prodleva: 2 měsíce
|
|||
dabljirka Profil |
#10 · Zasláno: 15. 3. 2006, 19:05:14
Trochu pozdě (myslel jsem že během pár dní - tj: začátek roku - budou stránky na sítí. Tak i moje reakce. Všechno trošku jinak ...) ... ale přece:
Dlužím díky Anonymnímu za dobrou radu! Podařlilo se mi další optimalizací (dělal jsem to v Adobe ImageReady)značně omezit velikost - víc než na třetinu! Je to k vidění na http://jirkart.euweb.cz. (stránky tam jsou jen pár dní, ale mám pocit-zatím neověřeno, a asi záleží i na rychlosti-že se animace i obrázky natahují pomalu ... zkusím jinde) Takže ještě jednou dík a zdravím |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0