Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
ObiSkyWalker Profil |
#1 · Zasláno: 12. 1. 2006, 22:40:38
Doposud jsem nedozvěděl, co přesně znamená titul webmaster.
Je to jistě někdo, kdo se stará o nějaké internetové stránky, ale dá se to nějak přesněji vymezit? |
||
Dero Profil |
#2 · Zasláno: 12. 1. 2006, 22:55:00
Je to jen moje domněnka. Ale webmaster (web master) je člověk, který má pod palcem určitý webový server/prezentaci.
A nezáleží na tom, zdali jej spravuje svépomocí, či jestli na to má lidi. Prostě osoba, na kterou se rozhořčený šéf velké firmy (cholerický živnostník, z cesty svedený církevní prelát, nabubřelý hlavoun neziskové organizace a podobní lidé) s křikem obrátí, když na webu něco kiksne. Klasicky když není v provozu, za což mnohdy webmaster zdaleka nemůže a ani nemá páky, kterak stav napravit. Tak, ač emotivně pozitivně, snad jsem otázku zodpověděl. :o) |
||
jozob Profil |
#3 · Zasláno: 12. 1. 2006, 22:55:11
Nejake vymedzenia asi ani neexistuju...
Ale ja to celkom dobry napad skusit nieco take spravit :-) Webmaster je vacsinou clovek, ktory ma vsetky prava, ale aj niektore povinnosti (napr. udrzovat funkcnost webu atd...) Kazdy, kto spravuje web je webmaster... jednoduche Je to podobne ako napr. v UNIXe root, teda super-user (super pouzivatel) |
||
ObiSkyWalker Profil |
#4 · Zasláno: 12. 1. 2006, 23:39:37
Díky moc za odpovědi, alespoň v tom mám trochu více jasno :-).
|
||
jozob Profil |
#5 · Zasláno: 13. 1. 2006, 08:55:03
ObiSkyWalker
Ja tiež ďakujem. Dal si mi chrobáka do hlavy... skúsim spísať "Práva a povinnosti webmastera" :-)... Potom to sem hodím do kritiky a spoločne to tu na diskusii doriešime :-) |
||
ObiSkyWalker Profil |
#6 · Zasláno: 13. 1. 2006, 14:10:20
jozob
Už se nemůžu dočkat :-) |
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0