Autor Zpráva
Hanz
Profil
Řekněme, že mám obrázek u něhož dokážu zjistit všechny informace o jednotlivých pixelech. A já bych potřeboval nějak zapomoci těch informací napsat obrázek (potřebuju vytvořit textový řetězec, který po uložení vytvoří obrázek - je mi jedno jaký formát obrázku to bude). Myslím, že by to mohlo jít, protože obrázky jsou přeci taky jenom data (tím pádem jedničky a nuly). Jde to nějak?
thingwath
Profil
Jasně, třeba BMP je jako formát dost jednoduchý, primitivní hlavička a pak už jenom souvislá řada pixelů. Jediný problém je, že to nejde textově, protože je to binárně. Ale to je dílčí problém, prostě to jenom nepůjde napsat v texťáku.

Pokud by to byl složitější formát třeba i s kompresí, tak začíná přituhovat.
Hanz
Profil
thingwath
A kdybych to napsal v texťáku. Dokázalo by mi to třeba PHP převést a vytvořit ten BMP?
ah01
Profil
PHP má ale přímo knihovnu pro práci s obrázky - Image Functions
Hanz
Profil
ah01
To jo, ale já to potřebuju na něco jiného. Menší nástin:
Něco nakreslím ve flashi a chcu tu kresbu uložit jako normální obrázek. Flash nic takového neumí a tzak mně napadlo, že z něj pošlu PHP nějaké informace a to mi z nich vytvoří ten obrázek a uloží (vím, že jdou poslat souřadnice pixelů a jejich barvy a pak pomocí GD knihovny nastavovat ty bravy zpátky, ale to je strašně náročné na server a trvá to poměrně dlouho).
koudi
Profil
Flash fakt tohle neumí? To mě docela překavpuje.

Každopádně bych to zkusil přes PrintScreen.
Hanz
Profil
koudi
No tak to jsi mně nepochopil. Já to nechci kreslit ve Flashi (s velkým F) jako programu, ale flashi jako formátu. Představ si online grafický editor ve flashi. Něco jako je http://www.writely.com , až na to ,že to bude editor grafiky.
koudi
Profil
Hanz
Jo takhle, aha.
koudi
Profil
Hanz
No a co ten editor vlastně všechno umí? - nějak by se to mělo dát vyřešit.
Hanz
Profil
koudi
Zatím není. Napsat ten editor je pro mě to nejlehčí, ale zatím je to ve stádiu průskumu, zda má cenu se do toho pouštět (pokuď nepříjdu na to jak to nějak rozumně ukládat, tak to nemá cenu vytvářet).
Takže teď potřebuju hlavně vědět, jestli to dokáže to PHP uložit, když to bude ve formě nějakého textu, který půjde rozumně vytvořit s pomocí nějaké funkce z informací o pixelech.
thingwath
Profil
To by přece neměl být problém, poslat binární data místo textu? Nějak zakódovat a převést se dá všechno, otázka je ale pak, jak velkou oklikou :-)
Hanz
Profil
thingwath
No z Flashe to bohužel nejde. V dokumentaci jsem nic nenašel a na internetu taky (našel jsem jen ten způsob co jsem psal výše s tou GD knihovnou, ale to je v praxi nepoužitelné). Jedinou možnost vidím v tom textu.
thingwath
Profil
No, tak v případě nouze je třeba XPM čistě textový formát, vlastně je to v podstatě céčkovský zdroják. Ale formát je to (jak kde, teda) lehce exotický a pro obecné použití jako výstup z grafického editoru myslím i trochu úchylný.

http://netghost.narod.ru/gff/graphics/summary/xpm.htm
ah01
Profil
BMP je v podstatě dost jednoduchý formát, takže posílat z flashe informace o barvě každého pixelu a pak to uložit jako *.bmp by nebyl takový problém. Jenže nespíš by Vám 256 barev nestačilo, takže by bylo nutné posílat o každém pixelu 3byty (24bitová barevná hloubka) a to dá pro obrázek o velikosti 600x800 1.37MB dat - nevím jestli to pro běžného uživatele nebude trochu moc?
Acci
Profil
ah01
To by pak IMHO nebyl problém na serveru to překonvertovat třeba do PNG
ah01
Profil
Acci
To jistě, ale stejně se těch 1.4MB na ten server bude muset nějak dostat


Mimochodem, jak asi funguje vyhledávač obrázků retrievr
Socca
Profil *
http://www.sephiroth.it/tutorials/flashPHP/print_screen/page002.php
tez sem neco takoveho resil
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.