Autor Zpráva
tpikalek
Mám ve svém PC základní desku Soltek SL-75DRV2 s untegrovanou zvukovou kartou kompatibilní s AC97. Když pohnu myší, ozvou se z reproduktorů divné zvuky. Podobně "slyším" i hlavičky disku.
Nevíte, čím to může být? Nejde to nějak utlumit?
PerToon
Nevím čím to je, ale taky slyším pohyb myší, výrazně slyším posouvání všech scrollbarů a dokonce i některé programy mají svůj šum. Takže nejsi sám. Ale nevím jakou mám zvukovku.
Dero
Mám integrovaný čip, stejné problémy. Co vím, tak se to projevuje u většiny integrovaných zvukových čipů, výrazněji u modernějších základních desek. Řešení taky neznám. Příčinou je asi rušení vznikající při zatížení chipsetu, resp. při přenášení dat mezi jednotlivými oblastmi.
tpikalek
Ono je to dost otravný, když poslouchám nějakou MP3 a do toho slyším zvuky jako kdyby kolem jel vlak...
tpikalek
výrazněji u modernějších základních desek
Moje deska je z konce roku 2001...
Dero
Moje deska je z konce roku 2001...

V tom případě to nebude tak závislé, jak jsem si myslel. Moje z roku 2003 a šum je jen jemný. Sestra má nový počítač, základka 2005 a šum a lupání jsou nesnesitelné.
tpikalek
Myslím, že to závisí na typu desky. Někde prý dávají zvůkové kodeky zvlášť (mimo můstky), takže jsou míň rušeny.
Nejste někdo elektrikář? Nešlo by to vyřešit nějakým kondenzátorem, nabo tak něco, na výstupu karty (nebo spíš přímo do repráků)?
fimmos
U mé desky to jde také slyšet, ale jen někdy, to je zajímavé. Hlavně scrollování a maximalizování a minimalizování.
tpikalek
Myslím, že to závisí na typu desky. Někde prý dávají zvůkové kodeky zvlášť (mimo můstky), takže jsou míň rušeny.
I když...moje deska byla v té době špička... Ráj pro přetaktovávače... 1GHz athlona udělám 1,2GHz změnou FSB. Ale i když na procesoru odemknu násobič (kreslením), nejde nastavit (když jej nastavím, ani se nedostanu do BIOSu...).
tpikalek
Teď se to na chvíli změnilo - je to jak kdyby na mě někdo střílel ze samopalu...
PerToon
To u mě je to stabilní zvuk. Někdy ho zkusím nahrát a dát na web.... ale to je asi blbost, protožebych řekl, že ten šum bude i na nahrávání.... ale u mě je to spíš jako hodně hlubokýne šumění, ale... praskání nebo tak něco....
bojars
Šum zvukové karty

Iba také základné otázky:

-> Máte pripojený mikrofón? Je "stlmený"?
-> Keď nepoužívate "Line In", máte ho "stlmený"?
tpikalek
Mikrofon nepoužívám.
Mikrofon i LineIn mám stlumený.
Jinak, mám Linux.
bojars
tpikalek no ja nič, iba som sa spýtal... niekde som čítal, že hlavne mikrofón zvykne robiť cirkus, keď nie je stlmený... potom je to naozaj tak, že zvukovka má ambície prijímať nejaké signály... nerieši sa to náhodou nejakými tienenými káblami???
djlj
tpikalek
Zeslab si "Phone", či tak nějak. Dělalo mi to u staré zvukovky a toto pomohlo.
tpikalek
Mám zeslabený všechno, co není potřeba, aby to přehrávalo systémový zvuky, mp3...
Gekon
Co se týče té desky, mám počítač asi dva měsíce nový, a na nic podobného jsem nenarazil, jenom při hraní některých her slyším celkem silně ozvěnu... ale jedoucí vlak fakt ne:)
Grave
Profil *
Mám to samý... hnusný skrípění, pohnu myškou... to samý... pohne se disk zase to šumí...je to hnus a nevím co stím... docela mě to štve páč sem celej ve sluchátkách...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0