Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Anonymní Profil * |
zdravicko, mam iba jednu otazku: "myslite si, ze dnesnych uspesnych ludi podporovali v zaciatkoch rodicia, kedze ich deti sli do noveho a nepoznaneho businessu"? dakujem
|
||
Gekon Profil |
#2 · Zasláno: 13. 4. 2006, 15:01:42
coooo? :))
Tak mě teda rodiče od kompu spíše vyhánějí, ani nemusím být úspěšný:)) |
||
Timy Profil |
#3 · Zasláno: 13. 4. 2006, 15:35:50
to zase někdo dostal za domácí úkol napsat úvahu :-)
Anonymní a co si představuješ pod pojmem podpora? Mně rodiče koupili počítač, u kterého právě sedím, ale neshánějí mi různé zakázky ani mě nikam netlačí, abych dělal něco prospěšného. Zároveň mě od počítače nevyhánějí. |
||
Gekon Profil |
#4 · Zasláno: 13. 4. 2006, 15:43:48
Timy
To máš dobré, mě ani ten počítač nekoupili:)) |
||
Plaváček Profil |
#5 · Zasláno: 13. 4. 2006, 15:47:36
My sirotci a nalezenci jsme si museli všechno vydřít vlastníma rukama. Ale nestěžuju si :)
|
||
Gekon Profil |
#6 · Zasláno: 13. 4. 2006, 15:49:36
Plaváček
Asi jste chtěl říct my úspěšní sirotci a nalezenci... :) |
||
Anonymní Profil * |
#7 · Zasláno: 13. 4. 2006, 15:50:39
myslim to tak, ze clovek ak nieco rozbehne, rodicia mu stale pisu, ze aby od toho upustil, aby toho nechal, ze mozu byt s toho problemy...
Problem je uz potom iba ten, ze rodicia sa boja a to odraduje od prace. stretli ste sa s takym niecim? nehovorim o podpore rodicov v zmysle, ze mi kupili PC, alebo zhanaju zakazky. ale o tom ako na Vas vplyvaju rodicia pri praci. |
||
Plaváček Profil |
#8 · Zasláno: 13. 4. 2006, 15:54:25
Neberte si ze mě příklad, ale já utekl z domova hned, jak jsem dosáhl plnoletosti. Pro jistotu. Od té doby jsem byl lecčíms, i nezaměstnaným. A zařekl jsem se, že nikdy nebudu rodič :) Ale to je dost mimo téma. Prostě, je nutné rodiče přesvědčit, že to, co děláš, nebo hodláš dělat, má smysl a může to naplnit tvůj život. Jak to udělat ti ale nikdo neporadí, cestu ke svým rodičům si musíš najít jenom ty sám.
|
||
bojars Profil |
#9 · Zasláno: 14. 4. 2006, 22:29:05
Myslím, že prvoradým poslaním rodičov je pripraviť deti pre život. Asi by si mali u nich zakladať na tom, aby deti dostali to, čo nemôžu v živote stratiť a tým je dobré základné vzdelanie. Predpoklad pre to aby bolo dobré je to, aby bolo v súlade so schopnosťami a záujmami dieťaťa, prípadne aj preto aby si človek osvojil dobré pracovné/ vzdelávacie návyky.
Toto je hlavný problém hlavne vzhľadom na schopnosť empatie a rozdielnych (možno aj generačných) skúseností, prípadne šťastie na pedagógov. Vo vzdelaní a príprave pre život je teda hlavná podpora rodičov. Či (a kedy) je jedinec schopný sa presadiť v "novom business-e" je na ňom. Čím je v tomto presadzovaní (vzhľadom na jeho/ ich možnosti) samostatnejší, tým sú jeho výsledky významnejšie pre jeho ďalší progress, prípadný úspech má väčšiu pridanú hodnotu. Samozrejme, že aj vzhľadom na strach rodičov myslím "business" v medziach zákona. Ideálne je ak rodičia fungujú ako "zadné vrátka", alebo zázemie aj to iba do určitej doby. Netreba očakávať od nich zázraky, tlačiť na nich, sú akí sú, v podstate takí istí ľudia ako Ty, len to majú zložitejšie: viac zodpovednosti a strachu o seba a tých druhých, ktorým kedysi prebaľovali, utierali sople, trápili sa kde sú a čo z nich bude... možno. |
||
halogan Profil |
#10 · Zasláno: 14. 4. 2006, 23:05:42
Řekl bych, že mě rodiče (spíš rodič, tomu druhému to je jedno) podporují. Máma sice byla skeptická, ale jak jsem přinesl první peníze, tak trochu povolila. Poslední dobou je v takové dobré náladě, protože ví, že dělám to, co mě baví a zároveň si něco vydělám. Řekl bych, že podpora blízkého je i taková motivace.
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0