Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
zdravicko, mam iba jednu otazku: "myslite si, ze dnesnych uspesnych ludi podporovali v zaciatkoch rodicia, kedze ich deti sli do noveho a nepoznaneho businessu"? dakujem
Gekon
coooo? :))
Tak mě teda rodiče od kompu spíše vyhánějí, ani nemusím být úspěšný:))
Timy
to zase někdo dostal za domácí úkol napsat úvahu :-)

Anonymní
a co si představuješ pod pojmem podpora? Mně rodiče koupili počítač, u kterého právě sedím, ale neshánějí mi různé zakázky ani mě nikam netlačí, abych dělal něco prospěšného. Zároveň mě od počítače nevyhánějí.
Gekon
Timy
To máš dobré, mě ani ten počítač nekoupili:))
Plaváček
My sirotci a nalezenci jsme si museli všechno vydřít vlastníma rukama. Ale nestěžuju si :)
Gekon
Plaváček
Asi jste chtěl říct my úspěšní sirotci a nalezenci... :)
Anonymní
Profil *
myslim to tak, ze clovek ak nieco rozbehne, rodicia mu stale pisu, ze aby od toho upustil, aby toho nechal, ze mozu byt s toho problemy...
Problem je uz potom iba ten, ze rodicia sa boja a to odraduje od prace. stretli ste sa s takym niecim?
nehovorim o podpore rodicov v zmysle, ze mi kupili PC, alebo zhanaju zakazky. ale o tom ako na Vas vplyvaju rodicia pri praci.
Plaváček
Neberte si ze mě příklad, ale já utekl z domova hned, jak jsem dosáhl plnoletosti. Pro jistotu. Od té doby jsem byl lecčíms, i nezaměstnaným. A zařekl jsem se, že nikdy nebudu rodič :) Ale to je dost mimo téma. Prostě, je nutné rodiče přesvědčit, že to, co děláš, nebo hodláš dělat, má smysl a může to naplnit tvůj život. Jak to udělat ti ale nikdo neporadí, cestu ke svým rodičům si musíš najít jenom ty sám.
bojars
Myslím, že prvoradým poslaním rodičov je pripraviť deti pre život. Asi by si mali u nich zakladať na tom, aby deti dostali to, čo nemôžu v živote stratiť a tým je dobré základné vzdelanie. Predpoklad pre to aby bolo dobré je to, aby bolo v súlade so schopnosťami a záujmami dieťaťa, prípadne aj preto aby si človek osvojil dobré pracovné/ vzdelávacie návyky.
Toto je hlavný problém hlavne vzhľadom na schopnosť empatie a rozdielnych (možno aj generačných) skúseností, prípadne šťastie na pedagógov.

Vo vzdelaní a príprave pre život je teda hlavná podpora rodičov. Či (a kedy) je jedinec schopný sa presadiť v "novom business-e" je na ňom. Čím je v tomto presadzovaní (vzhľadom na jeho/ ich možnosti) samostatnejší, tým sú jeho výsledky významnejšie pre jeho ďalší progress, prípadný úspech má väčšiu pridanú hodnotu.
Samozrejme, že aj vzhľadom na strach rodičov myslím "business" v medziach zákona.

Ideálne je ak rodičia fungujú ako "zadné vrátka", alebo zázemie aj to iba do určitej doby. Netreba očakávať od nich zázraky, tlačiť na nich, sú akí sú, v podstate takí istí ľudia ako Ty, len to majú zložitejšie: viac zodpovednosti a strachu o seba a tých druhých, ktorým kedysi prebaľovali, utierali sople, trápili sa kde sú a čo z nich bude... možno.
halogan
Řekl bych, že mě rodiče (spíš rodič, tomu druhému to je jedno) podporují. Máma sice byla skeptická, ale jak jsem přinesl první peníze, tak trochu povolila. Poslední dobou je v takové dobré náladě, protože ví, že dělám to, co mě baví a zároveň si něco vydělám. Řekl bych, že podpora blízkého je i taková motivace.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0