Autor Zpráva
ronnie
Drazí komentující,

mám na vás, studenty a absolventy vysokých škol v oboru informatika, velkou žádost o radu. Dostal jsem se ve čtvrtek na VUT do Brna a příští pondělí snad budu mít štěstí u přijímaček na VŠE do Prahy. Chtěl bych znát vaše názory na obě školy, kterou byste si vybrali raději a proč, zda jste slyšeli něco negativního, nebo naopak něco pozitivního na některou ze škol a vůbec vaše zkušenosti s VUT nebo VŠE (vše pochopitelně obory informatika).

Na jednu ze škol půjdu studovat čistě ze zájmu, nemám v plánu dělat informatiku i v životě (spíše je to opravdu ze zájmu a taková pojistka pro budoucnost, chtěl bych po těch 3 letech studovat úplně něco jiného).

Lze při škole takové škole pracovat? Dávají vám dostatečný prostor i pro jazyky jako C++, Java atd. (asi formou semináře)? Existuje i dostatečné množství času pro intenzivní "studenský" život?:)

Četl jsem si mnoho zajímavých názorů na obory kolem informatiky, ale VUT a VSE se netýkaly.

Snad to není až tak OT téma, přeci jen si myslím, že s podobným problémem se dříve či pozdeji setká více zdejších diskutujících.

Díky moc za pomoc,
Ronnie
thingwath
Heh, no jakousi náhodou jsem zhruba v podobné situaci (jenom vybírám ze jiných škol), nicméně z toho co jsem slyšel mi VŠE přišla příšerně konzumně zaměřená (na konkrétní technologie) a vybírat z ní a VUT, peláším do Brna co by to šlo :-) S Javou počítej na VŠE zcela nutně...
Petra
Při VŠE pracovat určitě jde - drtivá většina předmětů nemá povinnou docházku. Dostatečnost prostoru pro Javu a C++ posoudit neumím :-) Čas na studentský život je taky. O VUT nevím vůbec nic.
Martin Kuželka
Aspoň co jsem slyšel, tak při VŠE jde pracovat celkem v pohodě. Jedinou výjimkou je první ročník, kdy není až taková možnost si rozvrh přizpůsobit obrazu svému...

btw, ty přijímačky toho dvacátého tam dělám taky :-)
ronnie
Ok, díky za názory. Já doufám úspěšné přijímačky na VŠE, a to hlavně kvůli zajímavému profesorskému zastoupení:)
mila
O VŠE se říká, že je to největší gympl v Praze. A ohlasy co znám, mi to potrvzují.
Znám dost lidí, kteří ji studují bokem při jiné škole, takže pracovat u ní asi půjde.

O VUT nic nevím, ale kdo by chtěl do Brna... ;)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0