Autor Zpráva
marat
Profil
Dobrý den // Hoj
_Zajímalo by mě, jak byste řešili následující program s problémem.
Rád bych naprogramoval jeden program, poměrně jednoduchý, nebudu přesně popisovat jaký, ale program nesmí pracovat s internetem a nebude mít žádnou databázi která se nainstaluje s ním.
Jednoduše potřebuju poradit, jak byste ukládali data, která by šla nejlépe ukládat do databáze, ale ta databáze musí být zaručeně na všech počítačích (WINXP) a nesmí být na netu.
Na všech počítačích by byl nainstalován, jak jsem napsal WinXP s Office samozřejmě...
Program by byl naprogramován v Delphi.
Uvažoval jsem o třeba Accesu, ale nějak se v něm nevyznám, potřebuju prostě poradit, jak ukládat data na všechny počítače ale bez potřeby internetu.Díky, snad jsem to dobře popsal..
thingwath
Profil
Jednoduchá databáze může být přímo součástí programu, v Delphi něco takového jistě je.
marat
Profil
Součástí programu ? Jak to myslíte/š ?
thingwath
Profil
Že se databáze prostě jako knihovna přilinkuje k programu. To je dost běžný způsob :-)
marat
Profil
Hmm moc to nechápu, ale tak jako to chápu tak to asi nepujde..
marat
Profil
A ta databáze, to by byl soubor nějakej jinej nebo by byl přímo v programu ? :D
marat
Profil
Twe já fakt newim, sem asi tragéd :D
thingwath
Profil
Jak prosté, místo toho abys měl databázi jako samostatný server se kterým bys komunikoval třeba přes TCP/IP, máš databázi jako knihovnu k aplikaci a voláš jí přímo. Samotná data se pak zapisují třeba do nějakého souboru na disku.
marat
Profil
Hmm...no zatim díky :P
marat
Profil
A nebyl by jen tak minimálně problém s datama ? do jakýho souboru bys je ukládal ?
thingwath
Profil
To je problém té databáze :-)
marat
Profil
Problém s datama = velikostí dat
marat
Profil
Ne já myslel problém s velikostí dat ;)
thingwath
Profil
S velikostí dat? Jak to myslíš?
marat
Profil
No ty je chceš ukládat do nějakýho souboru, např .txt..
Ale ty data třeba budou velké objemnosti a ten .txt soubor pak bude strašně naplněnej, navíc u něj bude třeba problém s mazánim atd...
thingwath
Profil
Ani ne, neboj. Instant messenger který používám využívá vestavěné databáze sqlite (www.sqlite.org) a za půlrok mají moje logy dva megabajty a to jsem sakra ukecanej. To není nic, ne?
marat
Profil
To ne no...ale třeba v tom txt souboru by musel bejt nějakej něco jako: např. chci řadit v programu podle datumu tak v tom souboru musim mit uvedený třeba (číslo: 4) (datum: 12121) (kdo: on)
a ten program to podle toho bude filtrovat ne ? třeba dalo by se využít XML při tom ?
marat
Profil
xml už nemyslim s txt souborem :D
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.